|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Wgrywanie bazy danych |
Autor |
Wiadomość |
ilovevampire
|
Wysłany: 06-04-2013, 14:23 Wgrywanie bazy danych
|
|
|
Cześć, mieliśmy taką sytuację że skasowano nam forum ale mieliśmy bazę danych, założyliśmy nowe forum, wszystko tam zrobiliśmy od nowa i właśnie dostałem bazę danych od poprzedniego administratora i nie bardzo wiem co mam z nią zrobić, aż tak zaawansowany nie jestem.
Mam bazę danych zakodowaną w mysql40, nie wiem jak ją wgrać (ale to nie mój problem zaraz znajdę jak to się robi), tylko że forum się nieźle rozwinęło, wgram bazę i wszystko będzie po staremu, i wszystko to co już zostało zrobione na forum zniknie i moje pytanie jest czy można ją jakoś podzielić, wgrać jakieś konkretne tematy itd? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Dajaj

|
Wysłany: 06-04-2013, 14:38
|
|
|
jeśli się znasz to raczej nie widzę problemu , otwierasz plik z bazą - zazwyczaj rozszerzenie .sql , i usuwasz odpowiednie linijki , chociaż nie polecam takiego rozwiązania - lepiej ręcznie usunąć tematy już na forum po wgraniu bazy
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=17648 |
|
|
|
 |
ilovevampire
|
Wysłany: 06-04-2013, 14:43
|
|
|
A jak np. bym ją wgrał, to zastapiło by to obecną czy były by dwie, i na forum były by tematy z mojego obecnego forum, i starego? Tak samo z użytkownikami? Bo wtedy to już w ogóle kompletny amok by zaistniał. |
|
|
|
 |
Woytec

|
Wysłany: 06-04-2013, 14:47
|
|
|
Raczej zastąpiło obecną...chociaż o ile da się dograć wpisy to mogłyby być problemy z np. identyfikatorami i jeżeli masz inna strukturę działów, modyfikacje to również. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!