phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Darmowe domeny?
Autor Wiadomość
siusiak1000

Wysłany: 02-03-2013, 20:02   Darmowe domeny?

Siema,
znalazłem pewien hosting "home.pl" (nie chciałem reklamować ale nie da sie) i tam piszą że rozdają domeny na Free na rok. Gdzie jest haczyk? ;] Na co trzeba uważać? I co o tym myślicie?;d

Gadatliwa Kasia 

mentos91bdg

Wysłany: 02-03-2013, 20:14   

Kiedyś miałem domene z tego serwisu.. też darmową ale na zasadzie testów haczyk był taki, że po terminie kwota wzrosła znacząco za przedłużenie... wiadomo, że klient chcę zachować domenę więc jest zmuszony więcej płacić ;p

Ja podaje ci mój przykład (rok temu)

Może od tamtej chwili się dużo zmieniło, albo po prostu ciągną dalej to co czynili ;p

mi się wydaję że lepiej zapłacić 19zl za rejestracje domeny .eu bo potem płacisz tylko 50zl za przedłożenie ;p

siusiak1000

Wysłany: 02-03-2013, 21:53   

Ale po tym terminie muszę zapłacić czy po prostu mogę zrezygnować?

mentos91bdg

Wysłany: 02-03-2013, 22:02   

Musisz przeczytać ich regulamin bo nie wiem jak jest teraz.
Ja rok temu mogłem zrezygnować. Tylko pamiętaj jak zrezygnujesz to nie odzyskasz już domeny o tej nazwie ;p

§5 OPIS OFERTY PROMOCYJNEJ punkt 4-8
Cytat:

Warunkiem udziału w promocji jest podanie przez Uczestnika w trakcie rejestracji (lub posiadanie przez Organizatora w przypadku obecnych klientów) aktualnych, poprawnych i kompletnych danych - w szczególności numeru telefonu komórkowego, na który wysłana zostanie wiadomość SMS z kodem umożliwiającym aktywację zamówionych domen, adresu elektronicznego, numeru REGON, numeru NIP, adresu siedziby albo adresu zameldowania na pobyt stały i adresu do korespondencji jeśli jest inny niż adres siedziby albo adres zameldowania na pobyt stały.
Organizator ma prawo zażądać od Uczestnika (zarówno od nowego, jak i obecnego klienta), który zamówił lub zarejestrował domenę na warunkach promocji dostarczenia kopii zaświadczenia REGON i kopii dokumentów rejestrowych, tj. zaświadczenia lub wypisu z ewidencji działalności gospodarczej, aktualnego odpisu z KRS lub innego dokumentu potwierdzającego rejestrację Uczestnika jako podmiotu prowadzącego działalność gospodarczą lub zawodową, w przypadku, gdy przepisy nie wymagają rejestracji Uczestnika w ewidencji działalności gospodarczej lub w rejestrze przedsiębiorców KRS.
Wezwanie, o którym mowa w § 5 pkt. 5, Organizator prześle Uczestnikowi na adres elektroniczny podany w trakcie rejestracji.
Uczestnik, na żądanie Organizatora, ma obowiązek przedstawić kopię dokumentu, o którym mowa w § 5 pkt. 5, w ciągu 3 dni roboczych od dnia wezwania.
Nienadesłanie kopii dokumentów wskazanych § 5 pkt. 5 w terminie, o którym mowa w § 5 pkt. 7, oznaczać będzie niewykonanie umowy przez Uczestnika i może skutkować rozwiązaniem umowy z Organizatorem, zgodnie z Regulaminem sieci home.pl. Uczestnik będzie zobowiązany do zapłaty kosztów rejestracji domeny - według cennika Organizatora obowiązującego w momencie skorzystania z promocji.

Z tego co wyczytałem to chyba musisz mieć działalność gospodarczą lub zawodową, o ile owej nie posiadasz możesz zapłacić opłatę za dni w których korzystałeś bezpłatnie z promocji. Na pewno musisz mieć 18 lat bo pytają o nip itp ;] Zrezygnować możesz zawsze z tego co piszą ;p Na moje to tyle

siusiak1000

Wysłany: 02-03-2013, 22:39   

No wiem, widziałem to już. Chyba nie będę się pakował w te pierdoły ;p

Odpowiedz do tematu