|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Problem z bazą danych na nowym serwerze |
Autor |
Wiadomość |
thorusBB
|
Wysłany: 28-02-2013, 12:33 Problem z bazą danych na nowym serwerze
|
|
|
Przenoszę forum na nowy serwer. Zgrałem cały folder, wprowadziłem zmiany w pliku config.php, zrobiłem kopię bazy. Eksport, import na nowy serwer i wyskakuje mi błąd:
Warning: mysql_connect(): Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) in /home/sciezkaDoForum/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error
Could not connect to the database.
Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
W phpMyAdmin nie miałęm moliwosci utworzyć nowej bazy danych w mysql4 tylko w mysql5.
Czy możliwe że o to tu chodzi? Jeśli tak to co zrobić żeby to forum które działa na 4 działało na tym serwerze gdzie jest tylko mysql5? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Dajaj

|
Wysłany: 28-02-2013, 12:57
|
|
|
Can't connect to local MySQL
na pewno masz to na localhost ? |
|
|
|
 |
thorusBB
|
Wysłany: 28-02-2013, 13:05
|
|
|
Tak. Chyba. Tzn forum jest wgrane prawidłowo, do dobrego folderu. Jest problem tylko z bazą, którą zaimportowałem. Co mogę jescze sprawdzić żeby podać więcej informacji?
[ Dodano: 28-02-2013, 18:30 ]
To na bank jest wina tego że tamto stawiałem na bazie mysql4. A teraz mam baze mysql5 i pomimo kopii i importu tej bazy forum go nie widzi. Możliwe to? Co z tym zrobić??
dbloader piszę mi jeszcze taki błąd, reszta jest ok wg tego co pokazuje:
baza danych
nie nawiązano połączenia
Error code: 2002
Error message: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) |
|
|
|
 |
Woytec

|
Wysłany: 28-02-2013, 21:46
|
|
|
Na jaki serwer się przeniosłeś? |
|
|
|
 |
thorusBB
|
Wysłany: 01-03-2013, 11:00
|
|
|
Adres mojego forum w profilu pokazuje jeszcze dziś stare forum. Po weekendzie będzie już inne. W tej chwili jest ono na nowym serwerze http://chianti.yum.pl/forumOld/ jest to na vipserv.org |
|
|
|
 |
maminowiec

|
Wysłany: 01-03-2013, 12:58
|
|
|
Popraw dane w pliku config.php błąd wskazuje na brak połączenia. |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!