|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Zamknięty przez: Tommekk80 30-01-2013, 15:56 |
nietypowy skrypt. nie mogę znaleźć błędu |
Autor |
Wiadomość |
heder
|
Wysłany: 28-01-2013, 19:35 nietypowy skrypt. nie mogę znaleźć błędu
|
|
|
Kod: | $max = mysql_query("SELECT post_id FROM phpbb_posts ORDER BY post_id DESC LIMIT 1");
if(mysql_num_rows($max) > 0 ) {echo $max;}; |
Podczas wykonywania tego kodu w SQL pokazuje mi prawidłową wartość lecz gdy próbuje wyświetlić go na stronie wyskakuje mi
Czy ktoś może wiedzieć dlaczego tak się dzieje?? Powinien się wyświetlić numer ID najnowszego postu.
Dodam że wszystko działa na serwerach proserwer
EDIT:
po dodaniu:
Kod: | $max = mysql_query("SELECT post_id FROM phpbb_posts ORDER BY post_id DESC");
while ($r = mysql_fetch_array ($max)) {
$Row1 = $r ["post_id"]; }; |
wszystko działa poprawnie |
Ostatnio zmieniony przez heder 28-01-2013, 22:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Woytec

|
Wysłany: 28-01-2013, 20:44
|
|
|
Jeżeli wyświetlasz tylko jeden rekord to nawet możesz pominąć pętlę |
|
|
|
 |
heder
|
Wysłany: 28-01-2013, 22:14
|
|
|
przyznał bym racje gdyby nie to że gdy usunę pętlę to wychodzą zmienne = 1
zamieszczam cały kod skryptu. Mam z nim kolejny problem Nie dodaje mi tematu mimo że nie wyskakują żadne błędy
Kod: | <html>
<head>
</head>
<body>
<?php
/*wycięto dane logowania*/
/*przykładowe dane do wstawienia*/
$post_subject ='testtemat';
$post_text ='testtresc';
$poster_ip ='59e64358';
$poster_id = '187'; /*moje ID na forum*/
$post_time = '1354997360'; /*przykładowa liczba*/
$enable_bbcode = '1';
$enable_html = '1';
$enable_smilies = '1';
$enable_sig = '0';
$user_agent = 'a:3:{i:0;s:24:"icon_windows_xp_2003.gif";i:1;s:16:"icon_firefox.gif";i:2;s:65:"Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:17.0) Gecko/20100101 Firefox/17.0";}';
$post_order = '1';
$bbcode_uid = '99268a2eda';
$forum_id = '40';
$topic_acept = '1';
$topic_id = mysql_query("SELECT DISTINCT * FROM phpbb_posts ORDER BY topic_id DESC LIMIT 1") or die ('Błąd zapytania nr 0.1');
while ($r = mysql_fetch_array ($topic_id)) {
$topic_id2 = $r ["topic_id"];};
$topic_id2++;
echo 'Numer tematu: '.$topic_id2.'</br>';
$post_id = mysql_query("SELECT DISTINCT * FROM phpbb_posts ORDER BY post_id DESC LIMIT 1") or die ('Błąd zapytania nr 0.2');
while ($r = mysql_fetch_array ($post_id)) {
$post_id2 = $r ["post_id"];};
$post_id2++;
echo 'Numer postu: '.$post_id2.'</br>';
$wynik = mysql_query("INSERT INTO phpbb_posts (post_id, topic_id, forum_id, poster_id, post_time, poster_ip, post_username, enable_bbcode, enable_html, enable_smilies, enable_sig, user_agent, post_order)
VALUES ('$post_id', '$topic_id2', '$forum_id', '$poster_id', '$post_time', '$poster_ip', '','$enable_bbcode', '$enable_html', '$enable_smilies', '$enable_sig', '$user_agent', '$post_order')")
or die('Błąd zapytania nr1');
$max = mysql_query("SELECT DISTINCT * FROM phpbb_posts ORDER BY post_id DESC LIMIT 1")
or die('Błąd zapytania nr2');
while ($r = mysql_fetch_array ($max)) {
$post_id2 = $r ["post_id"];};
$wynik = mysql_query("INSERT INTO phpbb_posts_text (post_id, bbcode_uid, post_subject, post_text)
VALUES ('$post_id2', '$bbcode_uid', '$post_subject', '$post_text')")
or die('Błąd zapytania nr3');
$wynik = mysql_query("INSERT INTO phpbb_topics (topic_id, forum_id, topic_title, topic_poster, topic_first_post_id, topic_last_post_id, topic_accept)
VALUES ('$topic_id2', '$forum_id', '$post_subject', '$poster_id', '$post_id', '$post_id', '$topic_accept')")
or die('Błąd zapytania nr4');
mysql_close($connection); ;
?> |
Wie może ktoś z was gdzie jeszcze w Przemo należy dodać wpisy aby temat pokazał się ?? a może gdzieś mam błąd w danych ?? |
|
|
|
 |
Tommekk80

|
Wysłany: 28-01-2013, 22:47
|
|
|
heder napisał/a: | przyznał bym racje gdyby nie to że gdy usunę pętlę to wychodzą zmienne = 1 |
Takie coś :
Kod: | $max = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT post_id FROM phpbb_posts ORDER BY post_id DESC"));
echo $max["post_id"]; |
Powinno ci pokazywać prawidłowe id |
|
|
|
 |
heder
|
Wysłany: 28-01-2013, 23:17
|
|
|
Ok działa bez pętli. Wklejam kod skryptu:
Kod: | <?php
$connection = @mysql_connect('localhost', 'csbermud_rekl', '4158510') ;
$db = @mysql_select_db('csbermud_przemo', $connection) ;
/*przykładowe dane do wstawienia*/
$max = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT topic_id FROM phpbb_posts ORDER BY topic_id DESC"));
echo 'topic_id: '.$max["topic_id"].'</br>';
$max = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT post_id FROM phpbb_posts ORDER BY post_id DESC"));
echo 'post_id: '.$max["post_id"].'</br>';
$post_text ='testtresc';
$poster_ip ='b2b7fbfa';
$post_time = '1359413385'; /*przykładowa liczba*/
$enable_bbcode = '1';
$enable_html = '0';
$enable_smilies = '1';
$enable_sig = '0';
$user_agent = 'a:3:{i:0;s:18:"icon_windows_7.gif";i:1;s:15:"icon_chrome.gif";i:2;s:103:"Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.17 (KHTML, like Gecko) Chrome/24.0.1312.52 Safar...";}';
$post_order = '1';
$forum_id = '40';
$topic_acept = '1';
$post_id = $max["topic_id"]+1;
$topic_id = $max["topic_id"]+1;
$post_icon = '0';
$post_expire = '0';
$reporter_id = '0';
$post_marked = '';
$post_approve = '1';
$poster_delete = '0';
$post_edit_by = '0';
$post_parent = '0';
$topic_title = $post_subject;
$topic_poster = $poster_id;
$topic_time = $post_time;
$topic_views = '30';
$topic_replies = '0';
$topic_status = '0';
$topic_vote = '0';
$topic_first_post_id = $post_id;
$topic_last_post_id = $post_id;
$topic_moved_id = '0';
$topic_attachment = '0';
$topic_icon = '0';
$topic_expire = '0';
$topic_color = '';
$topic_title_e = '';
$topic_action = '0';
$topic_action_user = '0';
$topic_action_date = '0';
$topic_tree_width = '0';
$topic_accept = '1';
$wynik = mysql_query("INSERT INTO phpbb_posts (post_id, topic_id, forum_id, poster_id, post_time, poster_ip, post_username, enable_bbcode, enable_html, enable_smilies, enable_sig, post_edit_time, post_edit_count, post_attachment, user_agent, post_icon, post_expire, reporter_id, post_marked, post_approve, poster_delete, post_edit_by, post_parent, post_order)
VALUES ('$post_id', '$topic_id', '$forum_id', '$poster_id', '$post_time', '$poster_ip', '$post_username', '$enable_bbcode', '$enable_html', '$enable_smilies', '$enable_sig', '$post_edit_time', '$post_edit_count', '$post_attachment', '$user_agent', '$post_icon', '$post_expire', '$reporter_id', '$post_marked', '$post_approve', '$poster_delete', '$post_edit_by', '$post_parent', '$post_order)")
$wynik = mysql_query("INSERT INTO phpbb_posts_text (post_id, bbcode_uid, post_subject, post_text)
VALUES ('$post_id', '$bbcode_uid', '$post_subject', '$post_text')")
$wynik = mysql_query("INSERT INTO phpbb_topics ('topic_id', 'forum_id', 'topic_title', 'topic_poster', 'topic_time', 'topic_views', 'topic_replies', 'topic_status', 'topic_vote', 'topic_type', 'topic_first_post_id', 'topic_last_post_id', 'topic_moved_id', 'topic_attachment', 'topic_icon', 'topic_expire', 'topic_color', 'topic_title_e', 'topic_action', 'topic_action_user', 'topic_action_date', 'topic_tree_width', 'topic_accept')
VALUES ('$topic_id', '$forum_id', '$topic_title', '$topic_poster', '$topic_time', '$topic_views', '$topic_replies', '$topic_status', '$topic_vote', '$topic_type', '$topic_first_post_id', '$topic_last_post_id', '$topic_moved_id', '$topic_attachment', '$topic_icon', '$topic_expire', '$topic_color', '$topic_title_e', '$topic_action', '$topic_action_user', '$topic_action_date', '$topic_tree_width', '$topic_accept')")
?> |
Powiedzcie mi proszę dlaczego ten skrypt nie działa ?? Dodaje wpisy do bd a tematów na forum jak nie było tak nie ma
[ Dodano: 29-01-2013, 01:36 ]
Już gotowe
Kod: | <html>
<head>
</head>
<body>
<?php
$connection = @mysql_connect('localhost', 'login', 'haslo') ;
$db = @mysql_select_db('baza danych', $connection) ;
$max = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT topic_id FROM phpbb_posts ORDER BY topic_id DESC"));
echo 'topic_id: '.$max["topic_id"].'</br>';
$max = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT post_id FROM phpbb_posts ORDER BY post_id DESC"));
echo 'post_id: '.$max["post_id"].'</br>';
$post_text ='testtresc';
$poster_ip ='b2b7fbfa';
$post_time = '1359413385'; /*przykładowa liczba*/
$enable_bbcode = '1';
$enable_html = '0';
$enable_smilies = '1';
$enable_sig = '0';
$user_agent = 'a:3:{i:0;s:18:"icon_windows_7.gif";i:1;s:15:"icon_chrome.gif";i:2;s:103:"Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.17 (KHTML, like Gecko) Chrome/24.0.1312.52 Safar...";}';
$post_order = '1';
$forum_id = '40';
$topic_acept = '1';
$post_id = $max["post_id"]+1;
$topic_id = $max["topic_id"]+1;
$post_icon = '0';
$post_expire = '0';
$reporter_id = '0';
$post_marked = '';
$post_approve = '1';
$poster_delete = '0';
$post_edit_by = '0';
$post_parent = '0';
$topic_title = $post_subject;
$topic_poster = $poster_id;
$topic_time = $post_time;
$topic_views = '30';
$topic_replies = '0';
$topic_status = '0';
$topic_vote = '0';
$topic_first_post_id = $post_id;
$topic_last_post_id = $post_id;
$topic_moved_id = '0';
$topic_attachment = '0';
$topic_icon = '0';
$topic_expire = '0';
$topic_color = ' ';
$topic_title_e = ' ';
$topic_action = '0';
$topic_action_user = '0';
$topic_action_date = '0';
$topic_tree_width = '0';
$topic_accept = '1';
$topic_type = '0';
echo '</br>'. $topic_id; echo '</br>'. $forum_id; echo '</br>'. $topic_title; echo '</br>'. $topic_poster; echo '</br>'. $topic_time; echo '</br>'. $topic_views; echo '</br>'. $topic_replies; echo '</br>'. $topic_status; echo '</br>'. $topic_vote; echo '</br>'. $topic_type; echo '</br>'. $topic_first_post_id; echo '</br>'. $topic_last_post_id; echo '</br>'. $topic_moved_id; echo '</br>'. $topic_attachment; echo '</br>'. $topic_icon; echo '</br>'. $topic_expire; echo '</br>'. $topic_color; echo '</br>'. $topic_title_e; echo '</br>'. $topic_action; echo '</br>'. $topic_action_user; echo '</br>'. $topic_action_date; echo '</br>'. $topic_tree_width; echo '</br>'.$topic_accept;
$wynik = mysql_query("INSERT INTO phpbb_posts (post_id, topic_id, forum_id, poster_id, post_time, poster_ip, post_username, enable_bbcode, enable_html, enable_smilies, enable_sig, user_agent, post_order)
VALUES ('$post_id', '$topic_id2', '$forum_id', '$poster_id', '$post_time', '$poster_ip', '','$enable_bbcode', '$enable_html', '$enable_smilies', '$enable_sig', '$user_agent', '$post_order')")
VALUES ('$post_id', '$bbcode_uid', '$post_subject', '$post_text')")
$wynik = mysql_query("INSERT INTO phpbb_topics (forum_id, topic_title, topic_poster, topic_time, topic_views, topic_replies, topic_status, topic_vote, topic_type, topic_first_post_id, topic_last_post_id, topic_moved_id, topic_attachment, topic_icon, topic_expire, topic_color, topic_title_e, topic_action, topic_action_user, topic_action_date, topic_tree_width, topic_accept)
VALUES ('$forum_id', '$topic_title', '$topic_poster', '$topic_time', '$topic_views', '$topic_replies', '$topic_status', '$topic_vote', '$topic_type', '$topic_first_post_id', '$topic_last_post_id', '$topic_moved_id', '$topic_attachment', '$topic_icon', '$topic_expire', '$topic_color', '$topic_title_e', '$topic_action', '$topic_action_user', '$topic_action_date', '$topic_tree_width', '$topic_accept')")
?> |
Oczywiście zamiast danych które są na stałe ustawione należy podać swoje, gdyby ktoś chciał go używać |
|
|
|
 |
Tommekk80

|
Wysłany: 29-01-2013, 06:13
|
|
|
Że niby co robi? |
|
|
|
 |
heder
|
Wysłany: 29-01-2013, 23:11
|
|
|
Heh sorki zapomniałem o najważniejszym
Skrypt dodaje temat w wybranym przez nas forum o określonych parametrach które są podane w zmiennych.
Można go zmodyfikować według własnych potrzeb. mi sie przyda gdyż jestem administratorem serwerowni Counter-Strike i bardzo popularne jest w nich dodawanie reklam serwerowni na innych forach za pieniądze.
Ktoś mi płaci a ja (używając podobnego skryptu) dodaje jego reklamę na 100-ce for następnie wysyłam mu tylko linki do tych for. |
|
|
|
 |
Dajaj

|
Wysłany: 30-01-2013, 00:30
|
|
|
heder napisał/a: | Heh sorki zapomniałem o najważniejszym
Skrypt dodaje temat w wybranym przez nas forum o określonych parametrach które są podane w zmiennych.
Można go zmodyfikować według własnych potrzeb. mi sie przyda gdyż jestem administratorem serwerowni Counter-Strike i bardzo popularne jest w nich dodawanie reklam serwerowni na innych forach za pieniądze.
Ktoś mi płaci a ja (używając podobnego skryptu) dodaje jego reklamę na 100-ce for następnie wysyłam mu tylko linki do tych for. |
gratuluję myślenia - od kiedy to łączy się z bazą danych każdego forum ? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Tommekk80

|
Wysłany: 30-01-2013, 15:55
|
|
|
heder, starasz się zrobić spam bota. My tu walczymy z botami, staramy się zabezpieczać forum a ty chcesz pomocy bo robota tworzysz...żal.
Pytasz o takie rzeczy na forum supportu?
Zanim zadasz pytanie użyj narządu zwanego Mózgiem |
Temat zamykam.
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!