|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Kolejność wyświetlania użytkowników |
Autor |
Wiadomość |
Dartam

|
Wysłany: 27-01-2013, 00:31 Kolejność wyświetlania użytkowników
|
|
|
Witam,
głowię się nad sporządzeniem kodu SQL, który wyświetlałby użytkowników którzy odwiedzili forum przez ostanie XX godzin na zasadzie sortowania wyniku: admin, junior admin, moderator, osoba należąca do grupy o id 1070, użytkownicy.
Metodą prób i błędów wyszło mi coś takiego, ale ten kod zwraca tylko osoby o jakiejś randzie/grupie nie licząc zwykłych użytkowników:
Cytat: | SELECT a.user_id, a.username, a.user_level, a.user_jr, a.user_session_time, a.user_allow_viewonline, b.group_id, b.user_id
FROM `gothickomiksy_users` a, `gothickomiksy_user_group` b
WHERE a.user_id > 0
AND b.group_id=1070
AND a.user_session_time >=1359150480
AND a.user_id=b.user_id
ORDER BY a.user_level = 1 DESC, a.user_jr DESC, a.user_level = 2 DESC, b.group_id=1070 DESC, a.username ASC |
Jeśli usunę:
Cytat: | AND b.group_id=1070 |
to kod wypiszę to co chciałem + dodatkowe grupy użytkowników, które jednak mnie nie interesują. Totalnie nie mam pojęcia jak ma wyglądać poprawny kod.
Pomoże ktoś? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Tommekk80

|
Wysłany: 27-01-2013, 00:36
|
|
|
Kod: | b.group_id=1070 DESC |
a próbowałeś samo b.group_id? W zapytaniu już wydzielasz id grupy to po co powtarzasz. |
|
|
|
 |
Dartam

|
Wysłany: 27-01-2013, 00:49
|
|
|
Tommekk80, tak próbowałem. Zwraca mi tylko osoby z rangą lub w grupie.
[ Dodano: 27-01-2013, 01:53 ]
Ok, już nie trzeba. Wykorzystałem Twoją modyfikacje dostępną dla VIPów:
https://przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=137325
i obeszło się bez kombinowania.
Świetny mod, dzięki. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!