phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Majkelo
27-03-2013, 07:34
Przejście z 1.12.6 na phpBB3
Autor Wiadomość
Michalus

Wysłany: 07-11-2012, 18:45   Przejście z 1.12.6 na phpBB3

Dobry,

Zajmuję się jakiś czas dosyć sporym forum (~100k postów, ~1k użytkowników). Zaproponowałem przesiadkę na 1.12.7, ale poproszono mnie o upgrade na phpbb3.
Przesiadał się ktoś z by przemo na phpBB3? Jakieś wskazówki (może da się uchować część danych z włączonych modów i wrzucić je do phpbb3? - miło byłoby zachować niektóre rzeczy)? Czy też zwyczajnie przemo > downgrade do phpbb2 > konwersja i upgrade do phpbb3?

Gadatliwa Kasia 

Woytec

Wysłany: 07-11-2012, 20:19   

http://www.phpbbhelp.pl/f...00.html#p129800 Czyli jest możliwość zachowania niektórych danych ale nie wiem ilu.

kpietrek

Wysłany: 08-11-2012, 13:32   Re: Przejście z 1.12.6 na phpBB3

Michalus napisał/a:
Dobry,

Zajmuję się jakiś czas dosyć sporym forum (~100k postów, ~1k użytkowników). Zaproponowałem przesiadkę na 1.12.7, ale poproszono mnie o upgrade na phpbb3.
Przesiadał się ktoś z by przemo na phpBB3? Jakieś wskazówki (może da się uchować część danych z włączonych modów i wrzucić je do phpbb3? - miło byłoby zachować niektóre rzeczy)? Czy też zwyczajnie przemo > downgrade do phpbb2 > konwersja i upgrade do phpbb3?

Kolego kiedy będziesz się zajmował tym przejściem?? Ja też jestem zainteresowany zmianą ze względu chociażby na wsparcie do Tapatalk

Proszę o info o postępie prac

yeske

Wysłany: 26-03-2013, 22:20   

Chciałbym ożywić ten temat. Mam Przemo 1.12.6, planuję przeprowadzkę do regularnego 3.0.11.
Jeśli macie jakieś doświadczenia, podzielcie się...

pzdr

Zacząłem podejrzewać,
a teraz boję się, że wiem na pewno.
[J.C.Somoza]

Majkelo

Wysłany: 26-03-2013, 22:58   

Pytanie raczej powinno paść na supporcie BB3.

yeske

Wysłany: 27-03-2013, 00:10   

Aha, ci mówią, że tamci, a tamci mówią że ci... Klasyczna spychologia... ;(

Zacząłem podejrzewać,
[J.C.Somoza]

Majkelo

Wysłany: 27-03-2013, 00:27   

yeske napisał/a:
Aha, ci mówią, że tamci, a tamci mówią że ci... Klasyczna spychologia... ;(

Chcesz przejść z innego skryptu do nas? Chętnie pomożemy. Chcesz od nas odejść? Pytaj tych, do których chcesz przejść. To chyba logika, a nie żadna 'spychologia'. Jak będziesz miał firmę i klient będzie chciał rozwiązać umowę + przejść do innej firmy to też będziesz mu latał do tej drugiej firmy i załatwiał wszystkie formalności...? Wątpię.

yeske

Wysłany: 27-03-2013, 00:32   

Ok, dzięki za wsparcie.
A swoją drogą, szkoda, że Przemo trzymając się uparcie przestarzałych skryptów zabrnął w ślepy zaułek. Uznałem, że jednak czas na wpuszczenie do tego zmurszałego mechanizmu nieco świeżego powietrza. Stąd zamiar przeprowadzki...

Zacząłem podejrzewać,
[J.C.Somoza]

Tommekk80

Wysłany: 27-03-2013, 06:26   

yeske napisał/a:
Uznałem, że jednak czas na wpuszczenie do tego zmurszałego mechanizmu nieco świeżego powietrza. Stąd zamiar przeprowadzki...

Ty uciekasz, nie wprowadzasz żadnego 'świeżego powietrza'. Świeże powietrze wprowadza ekipa, jakbyś również miał chęć i wiedzę to byś to okazał.

Gadatliwa Kasia 

Majkelo

Wysłany: 27-03-2013, 07:34   

Tak czy siak temat sam w sobie nie ma sensu, ponieważ tutaj supportu w tym temacie nie uzyskasz, tak jak napisałem.
Zamykam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi