|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[Problem] problem forum przy wchodzeniu wchodzi na sam dol f |
Autor |
Wiadomość |
tomo90rbk
|
Wysłany: 05-11-2012, 11:43 [Problem] problem forum przy wchodzeniu wchodzi na sam dol f
|
|
|
Witam.
Mam problem
Na moim forum gdy wchodze w przegladarke i wpisuje www.cs-zoone.pl zamiast pokazac forum od gory pokazuje Shoutbox nie wiem gdzie popelnilem blad.
a chce aby pokazalo forum od gory a nie od samego dolu.
Czekam na odpowiedz z gory bardzo dziekuje/ |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
MQs
|
Wysłany: 05-11-2012, 13:13
|
|
|
Bezpośrednio wynika to z wyświetlania "info" w SB z komendą "focus()". Nie jestem pewny na ile jest to przydatne podczas używania shoutboxa - przecież i tak używając go mamy stronę odpowiednio ustawioną. W tym przypadku wystarczy poprawić jeden typ komunikatów.
Pośrednio błąd jest związany z wyświetlaniem pustego shoutboxa dla gości, gdy powinien być wyłączony (niewidoczny).
Jeśli chcesz wyświetlać taki pusty shoutbox to w pliku images/shoutbox.js znajdź:
Kod: | else if (mode==3)
{
$('#messageBox').attr('value', text).focus();
} | zamień na: Kod: | else if (mode==3)
{
$('#messageBox').attr('value', text);
} |
Jeśli chcesz żeby pusty shoutbox nie pojawiał się w ogóle to w pliku index.php znajdź:
Kod: | if ( ($shoutbox_config['allow_users_view'] || $userdata['session_logged_in']) | zamień na: Kod: | if ( ($shoutbox_config['allow_guest_view'] || $userdata['session_logged_in']) |
|
|
|
|
 |
tomo90rbk
|
Wysłany: 05-11-2012, 13:20
|
|
|
tak ale mi chodzi o to aby jak wchodze na forum w/w odrazu sie pojawilo forum od gory a nie wchodze na cs-zoone i pokazuje mi SB.
[ Dodano: 06-11-2012, 00:37 ]
Dziekuje bardzo mozna zamknac. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!