|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Problem z bazą przy instalacji forum. |
Autor |
Wiadomość |
thorusBB
|
Wysłany: 26-10-2012, 13:03 Problem z bazą przy instalacji forum.
|
|
|
Witam wszystkich!!
Próbuję zainstalować forum, ale wyskoczył komunikat,, że nie można połączyć się z bazą danych.
Jest odmowa dla użytkownika:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'user@'@'tatiana' (using password: YES) in /user/web/mojadomena/forum/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error
Could not connect to the database.
Access denied for user 'user@'@'tatiana' (using password: YES)
Doczytałem, że niektóre starsze konta mają jeszcze uruchomiony domyślnie PHP 4.+ i nie zostały one zmigrowane do wyższej wersji z obawy o działanie serwisów. Moje konto właśnie tak ma.
Utworzyłem plik .htaccess i w pierwszej linijce wpisałem AddHandler php5-fastcgi .php i nic więcej.
Plik znajduje się w folderze głównym forum, czyli mojadomena.pl/forum/.htaccess
Nic to nie pomogło.
Początkowo próbowałem jeszcze tego: http://www.przemo.org/php...pic.php?t=19218 ale to raczej nie dotyczy mojego problemu, dlatego wgrałem forum na nowo. Może ktoś mi pomóc?
Wie ktoś może w czym tkwi problem? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Woytec

|
Wysłany: 26-10-2012, 17:01
|
|
|
Ale dopiero instalujesz forum? Na pewno dobre dane? Na jakim serwerze instalujesz? |
|
|
|
 |
thorusBB
|
Wysłany: 26-10-2012, 21:06
|
|
|
Dopiero instaluje
Miałem już wcześniej z tym styczność, ale odbywało się bez problemów.
Dopiero jak napisałeś czy na pewno dobre dane to mnie olśniło.
Zamiast użytkownika forum powtórzyłem nazwę bazy danych i to zadziałało. Dwa razy nazwa bazy, a użytkownik poszedł w kąt. No jak na to można było wpaść??
Dzięki temu instalacja ruszyła jednak. Nie rozumie dlaczego tak miałem zrobić ale grunt że działa... |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!