|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[Rozwiązane] Przeniesienie bazy z boo.pl na glowanet.pl |
Autor |
Wiadomość |
Lorgan
|
Wysłany: 24-09-2012, 08:02 [Rozwiązane] Przeniesienie bazy z boo.pl na glowanet.pl
|
|
|
Czy ktoś z Was może wie, jak to zrobić dobrze? Chodzi oczywiście o najnowszą wersję skryptu forum. Do tej pory każda próba zrobienia kopii kończyła się utratą polskich znaków. Zawiodły obie znane mi formy backupu (phpMyAdmin i backup przez forum - opisane w FAQ na przemo.org).
Pozdrawiam. |
_________________ Zapraszam na moje forum. |
Ostatnio zmieniony przez Lorgan 02-12-2012, 13:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
maminowiec

|
Wysłany: 25-09-2012, 10:36
|
|
|
Jak to zrobic dobrze, jest opisane w FAQ. Widocznie wykonujesz coś nie poprawnie. Możesz poprosić admina boo o wykonanie kopi |
|
 |
Lorgan
|
Wysłany: 26-09-2012, 10:37
|
|
|
Nie potrafię sam zlokalizować błędów względem instrukcji z FAQ. Eksport przez skrypt forum zmienia polskie znaki na ? oraz uniemożliwia korzystanie z ShoutBoxa (nie da się nic do niego wpisać). Próbowałem także przenieść bazę przez phpMyAdmin, ale podczas importu dowolnej tabeli wyskakuje błąd.
Oto opcje, które zaznaczam przy eksporcie bazy przez phpMyAdmin: http://i.imgur.com/datn4.png
Szczegóły kodowania starej (poprawnie działającej) bazy:
System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8)
System porównań dla połączenia MySQL: utf-8_unicode_ci
Szczegóły kodowania nowej bazy:
System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8)
System porównań dla połączenia MySQL: utf-8_general_ci (podczas prób importu zmieniałem także na unicode_ci)
Pozdrawiam.
[ Dodano: 02-12-2012, 13:23 ]
Poradziłem sobie z powyższym problemem poprzez wyłączenie trybu zgodności.
Pozdrawiam. |
_________________ Zapraszam na moje forum. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!