|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Baza użytkowników i fora |
Autor |
Wiadomość |
pinio09
|
Wysłany: 28-08-2012, 11:15 Baza użytkowników i fora
|
|
|
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość połączenia baz użytkowników z WordPress'a i phpbb by przemo?
Chodzi mi o zbudowanie jednej bazy danych dla obu tych skryptów. Zależy mi na tym ponieważ WP posiada funkcje, które są mi niezbędne do zrealizowania strony.
Oraz pytanie nr 2, wydaje mi się, że nie jest dużym problemem. Dodanie widgetu, w którym będą najczęściej komentowane posty, najnowsze... etc. Czy wystarczyłoby dodać kod ze statystyk do jednego z widgetów 'Text' i odpowiednio zmienić odniesienie do lokalizacji plików w folderze przema?
Z góry dziękuje za informacje i pomoc. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Tommekk80
|
Wysłany: 28-08-2012, 15:13
|
|
|
Co do statystyk - poszukaj w modyfikacjach 'statystyki top5 by Lui' |
|
|
|
|
pinio09
|
Wysłany: 29-08-2012, 22:16
|
|
|
Ok, dzięki.
Ale głównym problemem jest pierwsza część. Czy ktoś ma może jakieś rozwiązanie? |
|
|
|
|
Tommekk80
|
Wysłany: 30-08-2012, 05:34
|
|
|
pinio09 napisał/a: | Zależy mi na tym ponieważ WP posiada funkcje, które są mi niezbędne do zrealizowania strony. |
Jakie funkcje?
Co do bazy to raczej nie ma takiej możliwości. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!