phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
najnowsza wersja przemo a stara baza - sa jakies zmiany?
Autor Wiadomość
ManJAk

Wysłany: 14-08-2012, 13:48   najnowsza wersja przemo a stara baza - sa jakies zmiany?

Witam serdecznie,
nadzoruje forum bramaswiatow.pl
Chciałbym je przenieść, jednocześnie przechodząc do najnowszej wersji przema (ta zainstalowana to chyba 1.12.5)
Generalnie forum jest pomodyfikowane na potege - a przynajmniej pliki na ftpie, prawie zaden nie jest na zielono w kontroli systemu.

Generalnie co zrobiłem do tej pory:
1. zainstalowałem swieze przemo 1.12.7 na ftpie podpiete pod subdomene
2. wyczyscilem wskazana przy instalacji baze i wgralem tam baze z starego forum
3. dostałem critical error message die bez zadnych objasnien error info i listingu co nie bangla :/
4. pozbyłem sie critical errora dogrywajac subblacka (deflautowy byl wiec wpadlem na to ze pewnie gdzies w bazie o niego krzyczy)
5. dostałem sql1054 error, brak kolumny w phpbb_topics o nazwie topic_accept o.O - i tu pytanie czy zaszly zmiany w bazie w najnowszej wersji przema? (bo forum szukało zmiennej t tzn. t.topic_accept)
6. Dałem forum kolumne jakiej szukał (alter table, recznie, uzupelniony cyfrą 1 )
7. Forum ruszylo
8. Zalogowałem sie do forum, ale juz nie moglem sie zalogowac do PA o.O

Jak wyjsc z tego bajzlu? zrobic kopie lustrzana forum, odisntalwoac mody i wgrac update? i potem dopiero eksportowac baze?
czy moze wgrywac po kolei pojedyncze tabele? te z postami, struktura forum itd. a reszte olac?

plz pomocy :)

Gadatliwa Kasia 

MaTeK_
Czarna lista

Wysłany: 14-08-2012, 17:23   

Aktualizacja:
Wgrać folder scripts z najnowszej wersji do katalogu z obecną wersją. Wejść w domenę www.twojadomena.pl/scripts/update.php (przed czy logując się do PA) i zrobić aktualizację.
W twoim przypadku pobrać manualną instrukcję aktualizacji i zaktualizować do najnowszej wersji. Jeżeli masz 1.1.2.5 musisz uzyć jeszcze manualnej aktualizacji lub przez .patch do 1.12.6

ManJAk

Wysłany: 14-08-2012, 21:28   

Wybacz, ale nie śledzę rozwoju skryptu więc czy mogłbys mnie nakierować linkami?
1. Gdzie znajdę "manualną instrukcję aktualizacji" pobrałem podrecznik i widze po spisie tresci ze jej tam nie ma (przejrze go za sek)
2. Gdzie znajde wersję 1.12.6 by najpierw uzyc scripts z tej wersji przed uzyciem wersji 1.12.7 ?

[ Dodano: 14-08-2012, 23:00 ]
Deotho napisał/a:
http://www.przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=137674

o lol, slyszac manualna myslalem ze to jakis listing polecen sqla, a tu widze zip pełen plikow php, jak tego uzywac? moge prosic o instrukcje punkt po punkcie?

ciekawe ze zlepiło moje posty zamiast napisac kolejny mimo posta Deotho...
Ostatnio zmieniony przez ManJAk 14-08-2012, 22:01, w całości zmieniany 2 razy  

Deotho

Wysłany: 14-08-2012, 21:26   

http://www.przemo.org/php...ic.php?t=137674

Załącznik.

Odpowiedz do tematu