|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Integracja shoutboxa z własną stroną |
Autor |
Wiadomość |
Hadol
|
Wysłany: 25-07-2012, 17:01 Integracja shoutboxa z własną stroną
|
|
|
Witam tak jak w temacie czy jest możliwość integracji shoutboxa z własną stroną, a dokładniej dodanie go na stronie głównej żeby pisane wiadomości tam również wyświetlały się na forum i odwrotnie ?
Jeśli tak to proszę pomóc jak to zrobić, bo szukałem i nie potrafię znaleźć nic co by mi pomogło.
Zintegrowałem logowanie, wszystko działa jak należy.
Proszę teraz o pomoc z tym shoutboxem!
[ Dodano: 27-07-2012, 21:54 ]
Odświeżam, pilnie tego potrzebuje! |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Misiuu
|
Wysłany: 11-08-2012, 16:15
|
|
|
Cytat: | <center><h2>Na czacie</h2></center><br><table width="100%"><tbody><?php
mysql_connect('localhost', 'root', 'haslo') or
die('Nie można się połączyć: ' . mysql_error());
mysql_select_db(nazwa bazy');
$result = mysql_query("SELECT * FROM phpbb_shoutbox, phpbb_users WHERE sb_user_id = user_id ORDER BY id DESC
LIMIT 5");
if(mysql_num_rows($result) > 0) {
while($row123 = mysql_fetch_assoc($result))
{
echo '
<tr>
<td><a href=forum/profile.php?mode=viewprofile&u='.$row123['user_id'].'>'.$row123['username'].'</a> : '.$row123['msg'].'</td></tr></a>';
}
}
?>
</tbody>
</table> |
tutaj masz skrypt który wyświetla tekst z shoutboxa jednak nie możesz tu nic pisać bo jest prymitywny ;p |
_________________ : ) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!