|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przenoszenie bazy na nowy hosting. |
Autor |
Wiadomość |
patryk1345
|
Wysłany: 12-06-2011, 18:57 Przenoszenie bazy na nowy hosting.
|
|
|
Witam,
Potrzebuje przenieść bazę MySQL z proserwer.pl na unixstorm.org bez utraty danych.
Z tego co zauważyłem na unixstorm.org potrzeba mieć kodowanie latin2 gdy ja mam utf-8 i tu pojawia się pytanie jak przekonwertować bazę bądź jak zmienić w unixstorm.org aby kodowanie utf-8 odbywało sie bez wszelakich krzaków. Próbowałem już na różne sposoby jednak jak narazie nie doszedłem do dobrego rozwiązania.
Proszę o pomoc, dzięki. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
sebus231
|
|
|
|
|
patryk1345
|
Wysłany: 13-06-2011, 07:57
|
|
|
Czyli mam zrobic kopie bazy z proserwer.pl, wgrac ja na unixstorma i przekonwertowac ?
PS. Twój post jest bardzo inteligentny .. |
|
|
|
|
sebus231
|
Wysłany: 13-06-2011, 18:54
|
|
|
wystarczy troche po myśleć, jest inteligentny, wystarczy wgrać modyfikacje na swoje forum zmienić kodowanie na latin2 i przenieść baze.... |
_________________ Lubię robić to co robię! |
|
|
|
|
mateo1992
|
Wysłany: 04-08-2012, 21:36
|
|
|
Witam,
Potrzebuję właśnie zmiane bazy na kodowanie latin2 z utf8
Niestety nie mam możliwości wgrania na forum tego moda ponieważ nie mam dostępu do forum mam tylko dostęp do skopiowania bazy danych,
Czy jest możliwość aby ktoś przekonwertował mi takową baze i odesłał z nowym kodowaniem? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!