|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[Problem] Zmiana koloru czcionki |
Autor |
Wiadomość |
KOŁO
|
Wysłany: 28-07-2012, 11:39 [Problem] Zmiana koloru czcionki
|
|
|
Witam
Czy mógł by mi ktoś napisać jaki plik trzeba edytować i w jakim miejscu (mam nadzieje, że nie proszę za dużo) aby zmienić czcionkę na portalu, ponieważ jej kolor zlewa się z motywem i nie widać - Zobacz komentarze (Dodaj swój komentarz)
Adres portalu http://clonmel.pl/portal.php |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Tommekk80
|
Wysłany: 29-07-2012, 08:49
|
|
|
Za to jest odpowiedzialna klasa gensmall, a ona powinna być ciemna skoro masz jasny styl. Możesz zmienić kolor tła (row3) lub klasę dla tych komentarzy. Ty chcesz zmienić czcionkę, więc :
portal_body.tpl :
Cytat: | <td class="row3" align="left" height="24"><span class="gensmall">{L_COMMENTS}: {fetchpost_row.REPLIES} :: <a href="{fetchpost_row.U_VIEW_COMMENTS}">{L_VIEW_COMMENTS}</a> (<a href="{fetchpost_row.U_POST_COMMENT}">{L_POST_COMMENT}</a>)</span></td> |
Pogrubiłem to, co odpowiada za czcionkę w tym miejscu. Klasę zmieniasz sobie na inną, np class="ggensmall"
Teraz w pliku .css stylu szukasz
Cytat: | /* General text */ |
pod spodem dodajesz
Cytat: | .ggensmall {font-size : 10px;color: #000000;}
.ggensmall a {color: #000000; text-decoration: none;}
.ggensmall a:hover {color: #000000; text-decoration: none;} |
Gdzie kolorki sobie ustawiasz jak chcesz - w pierwszej linii zwykły tekst, w drugiej masz link, w trzeciej kolor po najechaniu kursorem.
P.S. zmień sygnaturkę, ta którą masz jest niezgodna z regulaminem. |
|
|
|
|
KOŁO
|
Wysłany: 29-07-2012, 09:29
|
|
|
Tommekk80, kłaniam się nisko i bardzo dziękuje!
Daję pomógł
Tommekk80 napisał/a: |
P.S. zmień sygnaturkę, ta którą masz jest niezgodna z regulaminem. |
Poprawiłem |
|
|
|
|
Tommekk80
|
Wysłany: 29-07-2012, 10:33
|
|
|
KOŁO napisał/a: | Poprawiłem |
Nadal jest zła. Przeczytaj regulamin. |
|
|
|
|
KOŁO
|
Wysłany: 29-07-2012, 11:09
|
|
|
Zrobione.
Jeszcze raz bardzo dziękuje. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!