[OffTopic] PROPOZYCJA - przemo na androida |
korzystał(a) byś z mobilnej wersji forum na Androidzie? |
Tak, to dobry pomysł. |
|
71% |
[ 28 ] |
Nie. |
|
28% |
[ 11 ] |
|
Głosowań: 39 |
Wszystkich Głosów: 39 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
JustDoIt!
|
Wysłany: 27-03-2012, 15:46 [OffTopic] PROPOZYCJA - przemo na androida
|
|
|
Witam, temat głównie do programisty aplikacji na tel. Oparte system android.
Wpadłem na pomysł pewien. Zwiększa się ilość użytkowników telefonów o ten system. Idea tego tematu jest taka że z zaangażowaniem użytkowników forum oraz obsługi stworzyć mobilny dostęp do tego forum. Napewno ułatwiło by to korzystanie z niego dla użytkowników smartfonów.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Oneitatsu
|
Wysłany: 27-03-2012, 16:21
|
|
|
W ankiecie wybieram odpowiedź drugą, "Nie.". Podchodzę do kwestii internetu "staromodnie" - czyli jak mam czas, na stacjonarnym sprzęcie. Noszenie tego wszędzie ze sobą wydaje mi się zbędne.
No i tematyka forum - głównie pomoc wokół skryptu, która często wymaga dostępu do ftp, płynnego poruszania się po plikach; mobilne systemy nie mają takiego samego zasięgu, są zazwyczaj uszczuplone.
Już teraz są problemy, ludzie mając pełną wygodę klawiatury i dużego ekranu, a piszą niezrozumiale i nielogicznie. Co będzie jak zaczną pisać "na szybko" korzystając z przenośnej cegły? |
|
|
|
|
gaget3
|
Wysłany: 27-03-2012, 17:48
|
|
|
Też jestem na nie. Ty tu mówisz o mobilnej wersji na andka, a niektórzy nie potrafią poradzić sobie w przemkiem na zwykłym komputerze. Nie wiedzą do czego służy dana opcja w PA i potem pojawiają się głupie pytania bo pomieszane i nie wie co jest grane. Czasem jest potrzebny dostęp do ftp i bazy a to jest niezbędne. I miej jeszcze taką sytuacje. Niektórzy nawet nie wiedzą jak instalować forum. Bo też miałem w tym styczność. I kolejne zbędne pytania. Dla mnie to bez sensu. |
_________________ Inspektor Gaget xD
Poza forum pomagam odpłatnie. Jeśli nie wiesz co napisać nie pisz. Nie marnuj mojego cennego czasu. |
|
|
|
|
Czaston
|
Wysłany: 27-03-2012, 20:55
|
|
|
Jest modyfikacja lo-fi, dzięki której możesz przeglądać forum oparte o phpBB by Przemo spokojnie nawet na standardowym systemie (np. tego z Samsung Avila). |
|
|
|
|
Boltex
|
Wysłany: 27-03-2012, 20:59
|
|
|
JustDoIt!, a nie lepiej wyłączyć pobieranie obrazków w przeglądarce mobilnej? |
|
|
|
panczo12d
|
Wysłany: 28-03-2012, 05:52
|
|
|
ja mam nokie 6300 i na operze mini z włączonymi obrazkami mi działa |
|
|
|
|
Lisu15
|
Wysłany: 28-03-2012, 07:53
|
|
|
No ale przecież na forum można wejść przez zwykłą przeglądarkę w telefonie. Gdyby w wersji Androidowej forum miało inny wygląd i zostało odchudzone do pisania i przeglądania tematów to byłoby to sensowe ale według mnie niepotrzebne. |
_________________ HTML to podstawa...
CSS to potęga...
Powróciwszy, by siać zamęt. |
|
|
|
|
gaget3
|
Wysłany: 28-03-2012, 09:39
|
|
|
panczo12d, bo forum musi działać prawidłowo.
Lisu15, i tak to nie jest potrzebne. Dość dużo osób wchodzi na forum przez komputer i mobilna wersja na androida nie jest potrzebna. Teraz większość telefonów ma znakomite parametry i przeglądanie jest tak jak na kompie. |
_________________ Inspektor Gaget xD
Poza forum pomagam odpłatnie. Jeśli nie wiesz co napisać nie pisz. Nie marnuj mojego cennego czasu. |
|
|
|
|
Lisu15
|
Wysłany: 28-03-2012, 09:58
|
|
|
gaget3, ale moje ostatnie słowo właśnie brzmi Niepotrzebne |
_________________ HTML to podstawa...
CSS to potęga...
Powróciwszy, by siać zamęt. |
|
|
|
|
bolek i lolek [Usunięty]
|
Wysłany: 28-03-2012, 14:53
|
|
|
Ja przekodowałem zarządzanie stylami i mam osobny styl na przeglądarki mobilne i te zwykłe.
Więc dla mnie taki dodatek jest zbędny.
Co do samego programu to mnie wprawił by w niezłe wkurw...gdyby był wmuszany użytkownikowi.
Tak jak niektóre strony w skrypcie VB, przy wejściu wmuszają mi program taptalk czy jakoś tak a ja tylko tracę czas na zamykanie okienek.. |
|
|
|
|
yasiu
|
Wysłany: 22-07-2013, 21:24
|
|
|
Nie rozumiem tego stanowczego NIE, Windows też nie stawiał na urządzenia mobilne i co? Przemo zaczyna pomału odpadać w rankingach, właśnie ze względu na brak postępu. |
Ostatnio zmieniony przez Woytec 23-07-2013, 15:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 22-07-2013, 22:11
|
|
|
jakich rankingach? pisze normalnie z androida i nie wiem, gdzie niby jest problem. To nie skrypt jest niedostosowany, tylko durne style moga byc niestrawne. |
|
|
|
|
Tommekk80
|
Wysłany: 23-07-2013, 06:09
|
|
|
joli napisał/a: | To nie skrypt jest niedostosowany, tylko durne style moga byc niestrawne. |
Popieram w 100% |
|
|
|
|
paweo
|
Wysłany: 23-07-2013, 18:43
|
|
|
joli napisał/a: | pisze normalnie z androida |
A propos androida, to trzeba by zrobić ikonkę |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
yasiu
|
Wysłany: 27-07-2013, 18:06
|
|
|
Zapytam inaczej, dlaczego zamykacie się na trend ludzki? Wiele osób korzysta z tapatalka, dlaczego forum Przema jest dla nich niedostępne? Tak krytykujecie, ale czy sprawdziliście o ile ułatwia to przeglądanie i pisanie na forum?
Zobaczcie ile osób prosi o to w tym temacie. Nie można się oburzać, tylko trzeba trochę działać |
|
|
|
|
|