|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[OffTopic] YouTube jak prywatna biblioteka ? |
Autor |
Wiadomość |
szymon1051
|
Wysłany: 24-01-2012, 13:01 [OffTopic] YouTube jak prywatna biblioteka ?
|
|
|
1. Jak bym kupił film potem podzielił na części po 10 min to jest ok
2. Następnie dodał na YouTube z tym że prywatność plików ustawił bym na prywatny (czyli mogą oglądać to tylko osoby którym na to pozwolę, a nie jak w przypadku trybu nie publicznego osoby mające linki) też będzie ok z prawem |
|
|
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Czaston
![](images/avatars/16782990004d88eabdc0d20.jpg)
|
Wysłany: 24-01-2012, 13:15
|
|
|
Z podzieleniem na części nie powinno być już problemu, ale wrzucanie filmu do sieci nawet jeśli kupiłeś ten film to już raczej rozpowszechnianie. |
|
|
|
gaget3
![](images/avatars/15780078734da86d1259ddc.png)
|
Wysłany: 24-01-2012, 14:14
|
|
|
1. Gdy kupujesz filmy to takze kupujesz "prawa autorskie". Rozpowszechnianie takich filmow nie jest na miejscu. Mozesz pozyczyc kumplowi aby ogladnal i to tyle. Kupione filmy takze maja zabezpieczenia przed kopiowaniem. Ja chcialem skopiowac film na kompa i po polowie komunikat: "kopiowanie zostalo przerwane". Dlatego ludzie sciagaja i tym sie nie przejmuja.
2. Na koncie yt masz ograniczenie do 15 minut. Mozesz wylaczyc to ograniczenie i wrzucic caly film bez zadnego dzielenia na czesci. Moglbys wrzucic jakis film ale pamietaj o prawach autorskich. Ktos moze zglosic i jesli administratorzy nakryja to moga ci zablokowac film. Dlatego lepiej byloby sciagnac film i w tedy wrzucac. |
_________________ Inspektor Gaget xD
Poza forum pomagam odpłatnie. Jeśli nie wiesz co napisać nie pisz. Nie marnuj mojego cennego czasu. |
|
|
|
szymon1051
|
Wysłany: 24-01-2012, 14:43
|
|
|
gaget3 napisał/a: | Rozpowszechnianie takich filmow nie jest na miejscu. | Różnica jest wrzucić do internetu i dać linki ludziom, a wrzucanie na własne potrzeby żeby móc oglądnąć gdzie się tylko chce.
I wiecie co to dozwolony użytek to nie podlega pod to A dzielenie pliki chyba podchodzi pod użytek własny . |
Ostatnio zmieniony przez Woytec 24-01-2012, 15:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
Tommekk80
![junior](templates/subSilver/images/ranks/rank_JA.gif)
![](images/avatars/16922063785467c2c28d552.png)
|
Wysłany: 24-01-2012, 18:52
|
|
|
gaget3 napisał/a: | Mozesz pozyczyc kumplowi aby ogladnal i to tyle. |
Podpiszą ACTA i już nie możesz...
gaget3 napisał/a: | Ja chcialem skopiowac film na kompa i po polowie komunikat: "kopiowanie zostalo przerwane". |
Nie umiesz |
|
|
|
gaget3
![](images/avatars/15780078734da86d1259ddc.png)
|
Wysłany: 24-01-2012, 19:27
|
|
|
Tommekk80,
1. Znasz sposob? O ....
2. Mnie i tak to malo ciekawilo, bo zawsze pobieralem film na kompa, nie kupowalem.
3. Jak wejdzie ACTA to juz nic nie mozna robic, tylko trzeba bedzie na oryginalach jechac. A z najnowszych wiadomosci ACTA bedzie podpisana. |
_________________ Inspektor Gaget xD
Poza forum pomagam odpłatnie. Jeśli nie wiesz co napisać nie pisz. Nie marnuj mojego cennego czasu. |
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Tommekk80
![junior](templates/subSilver/images/ranks/rank_JA.gif)
![](images/avatars/16922063785467c2c28d552.png)
|
Wysłany: 25-01-2012, 23:14
|
|
|
gaget3 napisał/a: | 1. Znasz sposob? O .... |
Jest wiele programów do omijania zabezpieczeń przy kopiowaniu filmów.
gaget3 napisał/a: | zawsze pobieralem film na kompa, nie kupowalem. |
Ja tam jednak wolę kino.
gaget3 napisał/a: | 3. Jak wejdzie ACTA to juz nic nie mozna robic, tylko trzeba bedzie na oryginalach jechac. |
Teraz można? Nie wiedziałem... |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!