phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[OffTopic] Hosting pod forum phpbb by przemo
Autor Wiadomość
michero

Wysłany: 26-10-2011, 10:33   [OffTopic] Hosting pod forum phpbb by przemo

Cześć.
Nie znam się na tym za bardzo, więc muszę zwrócić się o pomoc:)
Poszukuję hostingu pod forum phpbb by przemo. Forum będzie raczej niszowe, nie spodziewam się wielkiego ruchu, ale trudno mi oszacować ilość użytkowników czy ruch na nim. Mam już swoją stronę i forum, na jatsu.pl, i jestem zadowolony, tyle że jest to tylko dla znajomych, 15 osób, więc tak naprawdę trudno ocenić czy hosting jest dobry. Ale nawet pomijając to to muszę jatsu odrzucić, bo nie da się wysyłać maili przez forum (choćby do rejestracji). Wyskakiwał błąd, że nie udało się wysłać maila itd, dopytałem, okazało się, że na jatsu jest wyłączona funkcja mail(). Próbowałem skonfigurować wysyłanie maili przez smtp, ale za cholerę nie działa, a przekopałem pół internetu i próbowałem różnych konfiguracji. Mam maila na o2. I jeśli chodzi o wiedzę o php to jest właściwie zerowa, ale starałem się coś wymyślić. Niestety bez skutku. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to proszę śmiało:)
Ale wracając do hostingu. Przede wszystkim bez reklam - warunek konieczny. Do tego darmowy. I te warunki spełnia właśnie jatsu;) A jakieś inne propozycje? Jeśli chodzi o
miejsce czy bazę mysql to po 100mb powinno wystarczyć spokojnie (a to chyba nie są jakieś wielkie wartości jak tak przeglądałem oferty), transfer trudno mi przewidzić. Powiedzmy, że za kilka miesięcy na forum będzie 50-100 stałych użytkowników. Ale jak mówię, trudno mi to oszacować. No i żeby nie było żadnych zwiech czy przerw w działaniu. I żeby działało wysyłanie maili. Coś proponujecie? Na co jeszcze zwracać uwagę przy wyborze hostingu? Wiem, że darmowy hosting może być trudno znaleźć, ale może coś się znajdzie.
Drugą opcją może być hosting płatny, ale raz, że wolałbym tego uniknąć, a dwa, że chyba max. 30zł/rok, no może 50zł. Ale w pierwszej kolejności jednak darmowy, bo nie wiem jak z tym forum wyjdzie.
Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc, bo ja szukam już od jakiegoś czasu, o hostingach pojęcia nie mam i nawet nie wiem na co zwracać uwagę.
Dzięki i pozdrawiam

Gadatliwa Kasia 

maminowiec

Wysłany: 26-10-2011, 13:36   

vihost.pl / vipower.pl / ionic.pl

Przeczytaj opinie na temat w/w hostingów. Wybierasz płatny hosting.

Juna

Wysłany: 05-11-2011, 12:59   

Polecam unixstorm

gaget3

Wysłany: 05-11-2011, 15:39   

Jeśli chodzi o darmówki to ja korzystam z cba.pl, a jeśli chodzi o płatne to ja polecam proserwer.pl. Tylko niestety cba ma reklamy. Mało co darmówki nie mają reklam. Był jeszcze hosting ssl2.pl darmowy hosting który nie ma reklam. Niestety już nie działa. Więc cba.pl, albo proserwer.pl.

tomoa

Wysłany: 22-12-2011, 15:24   

Ja mam swoje forum na 2ap.pl, jest płatne 30 zł na rok, forum mam od kilku miesięcy i zero problemów. Polecam.

#Pan Trawka
zbanowany

Wysłany: 22-12-2011, 15:28   

xaa.pl jest dobre, nie ma problemów, różne pakiety z możliwością dokupienia GB.
Ja mam już któreś z kolei forum i bez żadnych problemów :) Jeszcze nigdy nie miałem problemu z wejściem na swoje forum czy innego z ich winy.
Polecam.

Zielek

Wysłany: 22-12-2011, 15:47   

michero, Ja też polecam xaa.pl jest dobre mam je na swoich stronach i nie psuję mi się i nie jest drogie , xaa.pl używam już z 2 lata i nie miałem problemów .

Gadatliwa Kasia 

MooFix
Czarna lista

Wysłany: 22-12-2011, 23:38   

Ja polecam nazwa.pl :D

Odpowiedz do tematu