phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przekierowanie do portalu po wejsciu na strone
Autor Wiadomość
Ferguss

Posty: 17
Wysłany: 03-05-2010, 22:57   

Centurion napisał/a:
Jest bardziej banalny sposób na sprawienie żeby portal był stroną główną

Właśnie sprawdziłem, działa bez zarzutu.

8)
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
kermit


Pomógł: 60 razy
Posty: 946
Wysłany: 29-05-2010, 09:57   

Centurion napisał/a:
Jest bardziej banalny sposób na sprawienie żeby portal był stroną główną

w index.php po
Kod:
<?php

dodajemy linijkę:
Kod:
if($_SERVER['REQUEST_URI'] == '/') include('portal.php');


najlepszy sposób, chętnie dałbym ci pomógł albo soga
_________________
Podpis jest niedozwolony, bo forum policyjne! :D
 
     
Majkelk

Posty: 11
Wysłany: 01-06-2010, 19:29   

Centurion napisał/a:
Jest bardziej banalny sposób na sprawienie żeby portal był stroną główną

w index.php po
Kod:
<?php

dodajemy linijkę:
Kod:
if($_SERVER['REQUEST_URI'] == '/') include('portal.php');


sposob najlatwiejszy i najprostszy.
nic nie wywala i strona glowna forum to Forum a nie portal :)
Wszystko dziala. Jak ktos sie zastanawia nad roznymi rozwiazaniami to to jest najwygodniejsze.
Wielkie dzieki :mrgreen:
 
     
Carnage95

Posty: 13
Wysłany: 17-11-2010, 13:40   

Sorry ze sie pytam, ale jestem zielony w tych sprawach... Uruchamiam to index.php, naciskam ctrl+f, wpisuje tam <?php i pisze, że nie znaleziono :/
Szukałem potem tego ręcznie ale też nie mogę tego znaleść...

Pls o pomoc!
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 17-11-2010, 13:47   

Pierwsza linia.
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
Carnage95

Posty: 13
Wysłany: 17-11-2010, 13:48   

oo widze, nie zauważyłem :D Bardzo dziękuje :]

NOO!!! Działa SUPER!! Naprawdę polecam ten sposób!!!
 
     
s_arczi

Posty: 6
Wysłany: 24-07-2011, 05:11   

Testowałem dopiero dzisiaj i działa..dzięki ;)
 
     
Gladi


Posty: 2
Wysłany: 29-10-2011, 19:29   

Centurion napisał/a:
Jest bardziej banalny sposób na sprawienie żeby portal był stroną główną

w index.php po
Kod:
<?php

dodajemy linijkę:
Kod:
if($_SERVER['REQUEST_URI'] == '/') include('portal.php');


Zrobiłem tak i mi nie chodzi proszę o pomoc.
 
     
Tommekk80



Pomógł: 1410 razy
Posty: 4760
Wysłany: 29-10-2011, 19:44   

Gladi, a masz włączony portal w PA?
Pokaż pierwsze 2 linie swojego index.php
 
     
Gladi


Posty: 2
Wysłany: 29-10-2011, 20:08   

Tak mam włączony

Kod:
<?php
if($_SERVER['REQUEST_URI'] == '/') include('portal.php');
 
     
Woytec


Pomógł: 2596 razy
Posty: 7659
Wysłany: 29-10-2011, 20:14   

Skorzystaj z wcześniejszych sposobów
 
     
Brt

Posty: 29
Wysłany: 23-12-2011, 21:08   

A czy jest możliwość ustawienia, aby po wylogowaniu, znów wracał do strony startowej(portal) ?
U mnie wraca do index.php
 
     
darekmarta1975

Posty: 11
Wysłany: 02-01-2012, 20:19   

Witam a ja mam moze pytanie nie zwiazane z tym działem.Ale czy ktoś moze wie jak przypisac do ikonki z nazwa PORTAL na FORUM aby po jej nacisnieciu przekierowalo mnie na portal.
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 03-01-2012, 22:57   

w templates/shrekStyle/overall_header.tpl znajdź
Kod:
<a href="/index.php" onmouseOver="MouseOverRoutine('portal')" onmouseOut="MouseOutRoutine('portal')"><img src="templates/shrekStyle/images/buton/portal.gif" name="portal" border="0"></a>
izamień na
Kod:
<a href="/portal.php" onmouseOver="MouseOverRoutine('portal')" onmouseOut="MouseOutRoutine('portal')"><img src="templates/shrekStyle/images/buton/portal.gif" name="portal" border="0"></a>
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
anonym99

Posty: 1
Wysłany: 19-05-2012, 15:08   

Witam. Jestem laikiem w takich sprawach ale mam pytanie. Otóż założyłem forum darmowe w serwisie wxv.pl i chciałbym aby stroną startową był właśnie PORTAL a nie FORUM. Nie mam jednak żadnych plików (index.html). Jak mogę to zrobić?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę