phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[OffTopic] Składak na raty
Autor Wiadomość
japi55

Wysłany: 28-08-2011, 17:18   [OffTopic] Składak na raty

Cześc :)

Tak to się w końcu złożyło, że w końcu mój obecny "sprzęt" musi odejść na emeryturę, bo ciągle coś się psuje.
I tak musi odejść bo jest za słaby ;) Przesiadłem się na linuxa, bo myślałem, że będzie jeszcze chodził przez pare miesięcy, a jedyny plus jest taki, że to własnie od linuxa dowiedziałem się, że dysk twardy jest trzepnięty ( co około tydzień trzeba było formatować komputer, ponieważ system się psuł z niewyjaśnionych przyczyn ).

No i moje pytanie jest takie. Jakie serwisy ( internetowe bądź w Poznaniu ) polecilibyście mi na kupno części do nowego składaka ( z mozliwością rozłożenia na raty )?

Gadatliwa Kasia 

konsum

Wysłany: 28-08-2011, 17:42   

Hmm, każdy sklep nie koniecznie stacjonarny posiada możliwość rozłożenia zapłaty na raty.

Na początek proponował bym się przejść na jakieś forum typowo komputerowe jak np. PCLab w celu złożenia jednostki, a później dopiero się martwić gdzie to wszystko kupić.

Szczerze mówiąc to odradzam takie ''gotowe składaki'' lepiej jest coś samemu złożyć z ludźmi którzy mają o tym jakieś pojęcie.

Priorytetem z Twojej strony jest określenie do czego ma sprzęt służyć i jakie masz fundusze :>

japi55

Wysłany: 28-08-2011, 18:15   

Ehm. Oczywiście, że chcę samemu dobrać części, zresztą już ogólny zarys mam. Komputer musi miec dużą moc obliczeniową oraz musi spełniać moje kryteria :D :D

A fundusze... myślę, że max 3 tys zł. Ale ja chcę na raty :)

Składałem na esc.pl , ale nie wiem, czy jest to dobry sklep, słyszałem, że tak :)

konsum

Wysłany: 28-08-2011, 18:21   

Cytat:
musi spełniać moje kryteria

A jakie to są kryteria? Gry, zabawa, czy grafika, CUDA itp?
Pemętaj że sprzęt do gier nigdy nie idze w parzę ze sprzętem do obróbki grafiki, fakt że zawsze mozna znaleźć coś pośrodku, ale nigdy nie będzie dobry i wydajny w dwóch warunkach pracy ;)

Rozumiem że już masz liste części i nic więcej Cię nie interesuje tylko sklep gdzie możesz kupić na raty?

japi55

Wysłany: 28-08-2011, 18:48   

konsum napisał/a:
A jakie to są kryteria? Gry, zabawa, czy grafika, CUDA itp?

Właściwie nie wiem. Ja to muszę mieć to co mi się spodoba a potem spytać się czy to jest rzeczywiście to co chcę :D

Cytat:
Rozumiem że już masz liste części i nic więcej Cię nie interesuje tylko sklep gdzie możesz kupić na raty?

Tak, głównie chodzi o sklep.

Cassino

Wysłany: 28-08-2011, 23:52   

esc.pl mogę spokojnie polecić :)
Zakupy robiłem u nich nie jednokrotnie i zawsze byłem zadowolony :)

japi55

Wysłany: 29-08-2011, 00:44   

A proline.pl ? bo w Poznaniu jest sklep, wiec nie wiem czy czasem u nich nie skladac.

Gadatliwa Kasia 

Cassino

Wysłany: 30-08-2011, 23:47   

Tego serwisu nie zbyt znam, ale esc.pl jest dobrą firmą, cały serwis dobreprogramy.pl opiera się na tym serwisie :)
tzn forum, każdy składa kompy właśnie na tym serwisie :)

Odpowiedz do tematu