|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[OffTopic] Składak na raty |
Autor |
Wiadomość |
japi55
![](images/avatars/1988222069510300598406a.jpg)
|
Wysłany: 28-08-2011, 17:18 [OffTopic] Składak na raty
|
|
|
Cześc
Tak to się w końcu złożyło, że w końcu mój obecny "sprzęt" musi odejść na emeryturę, bo ciągle coś się psuje.
I tak musi odejść bo jest za słaby Przesiadłem się na linuxa, bo myślałem, że będzie jeszcze chodził przez pare miesięcy, a jedyny plus jest taki, że to własnie od linuxa dowiedziałem się, że dysk twardy jest trzepnięty ( co około tydzień trzeba było formatować komputer, ponieważ system się psuł z niewyjaśnionych przyczyn ).
No i moje pytanie jest takie. Jakie serwisy ( internetowe bądź w Poznaniu ) polecilibyście mi na kupno części do nowego składaka ( z mozliwością rozłożenia na raty )? |
|
|
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
konsum
|
Wysłany: 28-08-2011, 17:42
|
|
|
Hmm, każdy sklep nie koniecznie stacjonarny posiada możliwość rozłożenia zapłaty na raty.
Na początek proponował bym się przejść na jakieś forum typowo komputerowe jak np. PCLab w celu złożenia jednostki, a później dopiero się martwić gdzie to wszystko kupić.
Szczerze mówiąc to odradzam takie ''gotowe składaki'' lepiej jest coś samemu złożyć z ludźmi którzy mają o tym jakieś pojęcie.
Priorytetem z Twojej strony jest określenie do czego ma sprzęt służyć i jakie masz fundusze |
|
|
|
japi55
|
Wysłany: 28-08-2011, 18:15
|
|
|
Ehm. Oczywiście, że chcę samemu dobrać części, zresztą już ogólny zarys mam. Komputer musi miec dużą moc obliczeniową oraz musi spełniać moje kryteria
A fundusze... myślę, że max 3 tys zł. Ale ja chcę na raty
Składałem na esc.pl , ale nie wiem, czy jest to dobry sklep, słyszałem, że tak |
|
|
|
konsum
|
Wysłany: 28-08-2011, 18:21
|
|
|
Cytat: | musi spełniać moje kryteria |
A jakie to są kryteria? Gry, zabawa, czy grafika, CUDA itp?
Pemętaj że sprzęt do gier nigdy nie idze w parzę ze sprzętem do obróbki grafiki, fakt że zawsze mozna znaleźć coś pośrodku, ale nigdy nie będzie dobry i wydajny w dwóch warunkach pracy
Rozumiem że już masz liste części i nic więcej Cię nie interesuje tylko sklep gdzie możesz kupić na raty? |
|
|
|
japi55
|
Wysłany: 28-08-2011, 18:48
|
|
|
konsum napisał/a: | A jakie to są kryteria? Gry, zabawa, czy grafika, CUDA itp? |
Właściwie nie wiem. Ja to muszę mieć to co mi się spodoba a potem spytać się czy to jest rzeczywiście to co chcę
Cytat: | Rozumiem że już masz liste części i nic więcej Cię nie interesuje tylko sklep gdzie możesz kupić na raty? |
Tak, głównie chodzi o sklep. |
|
|
|
Cassino
|
Wysłany: 28-08-2011, 23:52
|
|
|
esc.pl mogę spokojnie polecić
Zakupy robiłem u nich nie jednokrotnie i zawsze byłem zadowolony |
_________________ hehe |
|
|
|
japi55
|
Wysłany: 29-08-2011, 00:44
|
|
|
A proline.pl ? bo w Poznaniu jest sklep, wiec nie wiem czy czasem u nich nie skladac. |
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Cassino
|
Wysłany: 30-08-2011, 23:47
|
|
|
Tego serwisu nie zbyt znam, ale esc.pl jest dobrą firmą, cały serwis dobreprogramy.pl opiera się na tym serwisie
tzn forum, każdy składa kompy właśnie na tym serwisie |
_________________ hehe |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!