phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[OffTopic] Projekt Carinae - Młodszy brat numinora
Autor Wiadomość
Ma[J]sTeR

Wysłany: 05-08-2011, 14:00   [OffTopic] Projekt Carinae - Młodszy brat numinora

Zapewne wiele z Was pamięta projekt numinor. Miał to być lekki styl, przyjazny użytkownikowi i całkowicie pozbawiony tabelek. Co prawda upadł i został niedokończony, jednak nie oznacza to, że styl oparty na nowszych standardach nigdy nie powstanie.

Mam zamiar z pomocą ochotników stworzyć styl przyjazny dla użytkownika.

Zapewne posądzicie mnie o konkurencję dla projektu "Cephei" lub coś podobnego.
Nic z tych rzeczy.
Projekt wymyśliłem zanim usłyszałem o Cephei. jednak do jego realizacji przystąpiłem już po jego obwieszczeniu.
Podstawowa różnica jest taka, iż grupa Cephei pragnie stworzyć rodzinę modyfikacji dla Przema ułatwiających poruszanie się po skrypcie oraz styl, gdzie ja tworzę sam styl.

Inne informacje na temat owego stylu umieściłem na http://muslik.pl/projekt-carinae/

Forum(na którym owy styl już widnieje i jest on w, stosunkowo niewielkiej części, przepisany z tabelek na HTML5 + CSS3)
carinae.muslik.pl

Chętnych do ekipy zapraszam na http://muslik.pl/05/08/2011/projekt-carinae/

Gadatliwa Kasia 

RiceSilver

Wysłany: 05-08-2011, 21:04   

Ma[J]sTeR, Jak dla mnie wygląda całkiem nieźle,ale proponuję popracować nad wyświetlaniem działów,bo w tej chwili się one zlewają.Wiem,że to nie jest koniec prac nad stylem,ale powinno być to wzięte pod uwagę :) Aczkolwiek podobają mi się te "dymki" po najechaniu na ikonkę w prawym górnym rogu,oraz rozwijane statysyki itp ;)

Matteo

Wysłany: 06-08-2011, 18:02   

Cytat:
Nazwa Carinae pochodzi od gwiazdy Eta Carinae(gigantyczna gwiazda, 100-150 razy masywniejsza od Słońca), znajdującej się w mgławicy Carina (źródło: pl.wikpedia.org).
Co Was tak na te gwiazdy bierze? :mrgreen:

Ma[J]sTeR

Wysłany: 06-08-2011, 19:27   

Matteo, hah. W sumie dobre pytanie :D Szczerze to nazwę pomagał mi wymyślać znajomy. Carinae mi się spodobało. po czym oznajmił on, że tak nazywa się gwiazda i się przyjęło :D .

Ogólnie gwiazdy, przynajmniej mi, kojarzą się z życiem, nowością, bo przecież nawet śmierć jednej, powoduje narodzenie drugiej ;D

szymon1051

Wysłany: 06-08-2011, 22:15   

Matteo, według tłumacz (google) z łaciny to statek
http://translate.google.p...T#la|pl|carinae

[ Komentarz dodany przez: Matteo: 07-08-2011, 01:28 ]
Cytat wziąłem ze strony autora stylu ;) .

Odpowiedz do tematu