phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[ FAQ ] Jak stworzyć nową stronę w portalu
Autor Wiadomość
Bandani

Posty: 36
Wysłany: 19-08-2010, 10:53   

Witam w tych stronach portal_pagex.html nie ma polskich znaków, może wiecie jak ustawić te polskie znaki?
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Woytec


Pomógł: 2596 razy
Posty: 7659
Wysłany: 19-08-2010, 10:55   

Ustaw kodowanie pliku
 
     
Bandani

Posty: 36
Wysłany: 19-08-2010, 11:03   

Jak mam to zrobić?
 
     
krystianr


Pomógł: 680 razy
Posty: 1999
Wysłany: 19-08-2010, 11:10   

Bandani, zobacz tu : http://www.kurshtml.boo.p...dowej,body.html
_________________
eat
sleep
trance
repeat
 
     
Bandani

Posty: 36
Wysłany: 19-08-2010, 11:10   

Dobra mam w końcu mi ten notepad++ przekodowal to na polskie znaki ;d
 
     
paniczow

Pomógł: 2 razy
Posty: 181
Wysłany: 19-09-2010, 15:22   

Mam problem związany z tabelkami, tzn, jak che wstawić tabelkę, to pokazuje mi się ona w dużym odstepie od tekstu..

Przykład:

Kod:
http://zjem.eu/portal.htm?article=0&start=0
 
     
Woytec


Pomógł: 2596 razy
Posty: 7659
Wysłany: 19-09-2010, 15:32   

paniczow, za tagami <tr (...)>, </tr> masz <br />, usuń to
 
     
paniczow

Pomógł: 2 razy
Posty: 181
Wysłany: 19-09-2010, 15:40   

Już zczaiłem o co chodzi. Jak pisałem ten artykuł to kod tabeli pisałem ładnie linijka pod linijka, a forum przeczytało to jako kolejne linie i sam wstawia
Kod:
<br>


musiałem wszystko zrobić bez przerw między kolejnymi znakami i wtedy jest oki.

Dzięki wielkie!! ;]

[ Dodano: 14-10-2010, 08:32 ]
Co trzeba zrobić aby wszystkie pliki portal_page.htm były w innym katalogu np. o nazwie news ??
 
     
garbi

Posty: 6
Wysłany: 07-12-2010, 04:53   

Witajcie,

mam taki m.in. problem, nie wiem gdzie szukać w tym kodzie

Kod:
// End menus

$where = $HTTP_GET_VARS['show'];
$allowed_values = array(
    '1' => 'portal_page1.html',
    '2' => 'portal_page2.html',
    '3' => 'portal_page3.html',
    '4' => 'portal_page4.html',
    '5' => 'portal_page5.html',
    'mpk' => 'mpk.html'
);
       
if ( $allowed_values[$where] != '' && file_exists('./' . $allowed_values[$where]) )
{
    if ( !function_exists('file_get_contents') )
    {
        function file_get_contents($filename)
        {
            $file = @fopen($filename, 'rb');
            if ( $file )
            {
                if ( $fsize = @filesize($filename) )
                {
                    $data = @fread($file, $fsize);
                }
                else
                {
                    $data = '';
                    while (!@feof($file))
                    {
                        $data .= @fread($file, 1024);
                    }
                }
                @fclose($file);
            }
            return $data;
        }
    }

    $template->assign_vars(array(
        'OWN_BODY' => file_get_contents('./' . $allowed_values[$where]),
        'BEGIN_NEWS' => '<!--',
        'END_NEWS' => '-->')
    );
}


znacznika takiego

Kod:
if ( $where && file_exists('./portal_page' . $where . '.html') )


żeby zamienić na taki

Kod:
if ( $where && file_exists('./' . $where . '.html')


Mógłby mi ktoś pomóc, ponieważ bardzo tego potrzebuje.

Pozdrawiam serdecznie,
Garbi
 
     
Moniczka


Pomógł: 5 razy
Posty: 29
Wysłany: 26-07-2011, 07:26   

Witam, mam problem. Otóż na tej stronie w portalu mam krzaczki, jest zakodowana pod iso8859-2 i są krzaczki.
Oto link; http://www.ut-wrestling.pl/portal.php?show=2
o to lista literek jakie mi zamienia i na jakie krzaczki:
ą - š
ś- œ
ź - Ÿ

Z góry dzięki za pomoc.
 
     
M4g!k


Pomógł: 289 razy
Posty: 409
Wysłany: 26-07-2011, 09:52   

Moniczka,

http://www.przemo.org/php...pic.php?t=25672
_________________
Zanim zadasz pytanie przeczytaj Faq oraz Faq dla stylów.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Moniczka


Pomógł: 5 razy
Posty: 29
Wysłany: 26-07-2011, 21:27   

Otycha,
napisałam przecież ,że mam zakodowaną strone pod iso8859-2.
Nie będę przecież jeszcze raz wstawiać tego samego kodowania na strone.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

Design Cart

Prezent Simple - Prezent dla programisty

• Zamów reklamę