phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[Problem] Problem ktos pinguje strone :/
Autor Wiadomość
Loniu25

Wysłany: 07-07-2011, 10:54   [Problem] Problem ktos pinguje strone :/

Witam od roku czasu mam problem, ktos pinguje mi strone, strona sie nie wczytuje dosc czesto, ktos wysyla mi chyba pakiety, jak moge sprawdzić ze ktos cos robi lub jak moge zabespieczyc strone by nie pingowali mi i nie wysylali mi pakietów?

Idzie to gdzies sprawdzic w cPanel lub gdziec?

w ftp mam dziwne pliki foldery

0:/.cpanel/mailloopprotect/nazwa@op.pl/ nie znam tego emaila a tam plik 1309445118-0
0:/.HttpRequest/ tu plik z jakimis IP httpupdate.cpanel.net
0:/.MirrorSearch/httpupdate.cpanel.net/pingtimes/ tu jakies pliki podpisane jako IP
0:/etc/boxtrapper/verifications/ tu emaile jakies ktorych nie znam

Strone mam na hostingu livenet lecz oni zadko co mi pomagają chyba brak czasu

Bardzo prosze o pomoc bo nie moge na nikogo liczyc :(

Gadatliwa Kasia 

Warmix

Wysłany: 07-07-2011, 11:03   

Moim zdaniem nikt Ci nie pinguje. Może masz słabego neta? Nadmiar obrazków, dodatków na stronie jest duża, co bardzo zwalnia ładowanie strony.

Loniu25

Wysłany: 07-07-2011, 11:05   

slabego neta nie mam bo 60mb a to nie tylko mi sie dzieje do tego baza sql i cPanel tez sie wtedy nie wczytuja, wiem ze ktos zamula mi strone ale jeszcze nie wiem dokladnie kto i jakim programem to robi oraz jak zabespieczyc strone

gaget3

Wysłany: 07-07-2011, 22:17   

Jak ktoś może ci pingować strone skoro u mnie strona ładuje się normalnie. Działa bez zarzutu.

Loniu25

Wysłany: 08-07-2011, 14:56   

gaget3, nie mówiłem ze w tym momencie tylko to sie dziele pare razy na dobe

gaget3

Wysłany: 08-07-2011, 16:00   

Hej a może to hosting nie wyrabia, jaki masz??? Podaj parametry i podaj gdzie go zakładałeś. Zwróć uwage też na to.

Loniu25

Wysłany: 08-07-2011, 18:11   

livenet.pl ale oni mi nie odpisują co bylo i co sie dzieje :/

Prioritaire najwiekszy

gaget3

Wysłany: 08-07-2011, 19:10   

Ja już nie wiem. Jak patrzyłem na parametry to hosting powinien działać bez zarzutu.
Loniu25 napisał/a:
oni mi nie odpisują
Kiedyś będą musieli odpisać skoro do nich pisałeś.

Loniu25

Wysłany: 08-07-2011, 19:26   

tylko ze ja non stop pisze o tym bez poprawy, moze ktos zna jaki to program moze robic ze laguje mi serwer www

INIM

Wysłany: 08-07-2011, 19:39   

Loniu25, popraw adres forum aby był zgodny z regulaminem.

Do każdego działu masz osobny wielki obrazek, mnóstwo reklam, mnóstwo statusów serwerów, wiele ważące tło... Twoje forum po prostu dużo waży i to musi długo się wczytywać. Dla porównania: twoje forum waży 30936 bajtów, moje 12100, Przema 9696 (według Opery). Odchudź to forum to będzie śmigać.

Możesz zastanowić się nad zmianą serwera, skoro nie chcą Ci pomóc.

Loniu25

Wysłany: 08-07-2011, 19:42   

ok czyli co najlepiej kupic sobie nowy styl forum? ale powiem iz dowiedzialem sie ze ktos mi laguje forum po przez wysylanie pakietow ale nie wiem jak to zabespieczyc by ten ktos mi nie wysylal

a powiedz prosze jak najlepiej je odchudzic co moze tez wadzic jakas modifikacja?

czy moze tez tak byc ze mam stronke www.csmakibi.com/foty ? i tam tez duzo mb jest

INIM

Wysłany: 09-07-2011, 14:06   

Napisałem Ci co na pierwszy rzut oka dużo waży. Odchudź byle jak, byle przyniosło skutek.
Loniu25, ta twoja druga "stronka" waży 6 razy mniej od twojego forum.

Loniu25

Wysłany: 09-07-2011, 17:39   

o nawet nie zobaczyłem, dobra ale od czego zaczac sporo mam tych modow wgranych moze jakas propozycja?

z tego co widze jednak foty wiecej zawieraja niz forum

foty 3111.37 MB

INIM

Wysłany: 10-07-2011, 16:16   

Loniu25, to ile coś Ci waży na serwerze nie ma znaczenia. Liczy się to co każdy user ściąga z twojego forum podczas wchodzenia na nie. Przede wszystkim odchudź styl, nie przejmuj się modyfikacjami (o ile nie dotyczą one stylu). Ja bym na początek pozbył się tych różnych obrazków przy każdym dziale. Tym bardziej, że każda waży co najmniej 10 kb.

Poza tym pozbądź się takich pierdół jak np. translator google czy ikonka o page ranku. Na co Ci to? Masz dużo reklam, jak ich nie potrzebujesz (nie płacą Ci za nie), to się ich pozbądź.

Potem dalej patrzysz co dużo waży i usuwasz to lub podmieniasz.

Ha, dopiero teraz widzę. Twoje tło waży 3,5 MB. O jakieś 3,4 za dużo.

Gadatliwa Kasia 

Loniu25

Wysłany: 10-07-2011, 17:33   

dzieki za informacje :) ale np teraz mi strona nie dzial i nie wiadomo czemu cPanel to samo :/

Odpowiedz do tematu