phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[Problem] Portal stroną główną dla niezarejestrowanych
Autor Wiadomość
madik

Posty: 12
Wysłany: 04-05-2011, 11:57   [Problem] Portal stroną główną dla niezarejestrowanych

Witam!
Mam zamiar przygotować portal tak aby zachęcał osoby niezarejestrowane do zarejestrowania, oraz umożliwiał łatwe przeglądanie podstron i kategorii forum oraz najnowszych news'ów. Część użytkowników już zarejestrowanych sprzeciwiło się ustawieniu portalu jako strony głównej, tłumacząc że chcą od razu czytać wątki na forum. Sięgając zaś uwag moich znajomych, stwierdzili że dla osoby pierwszy raz widzącej tą stronę trudno się połapać. I moje pytanie: czy da się zrobić tak że osoby które już się zarejestrowały(lub w profilu zaznaczyły opcje przenoszenia) były odsyłane na forum, a osoby niezarejestrowane na portal?
Pozdrawiam
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Majkelo



Pomógł: 1283 razy
Posty: 3081
Wysłany: 04-05-2011, 12:05   

Musiałbyś to chyba powiązać z ciastkami w przeglądarce :roll:
 
     
madik

Posty: 12
Wysłany: 04-05-2011, 13:05   

Dzięki, czyli zrobić to tak:
Na początku index.php sprawdzić ciasteczko, i przenosić na portal jeśli w ciasteczku jeśli w nim jest odpowiednia wartość?
 
     
Majkelo



Pomógł: 1283 razy
Posty: 3081
Wysłany: 04-05-2011, 14:57   

A nie dałoby się zrobić tak, że jeśli user ma id 1 (czyli gość), to przenosi go do danej strony? Wystarczyłoby skorzystać z tego:

Kod:
$group_id = x; //id grupy vip
$sql = 'SELECT u.user_id
    FROM ' . USER_GROUP_TABLE . ' ug, ' . USERS_TABLE . ' u, ' . GROUPS_TABLE . ' g
    WHERE u.user_id = ' . $userdata['user_id'] . '
        AND ug.user_id = u.user_id
        AND g.group_id = ' . $group_id . '
        AND g.group_id = ug.group_id
        AND g.group_single_user = 0';
$result = $db->sql_query($sql);
$data = $db->sql_fetchrow($result);
if ( $result && $data['user_id'] )
{
    warunek
}


tylko trzeba by to dać pod userów, a nie pod grupy. Nie jestem pewien, dlatego się upewniam bardziej zaawansowanych :?:


Albo to: http://www.przemo.org/php...p=527577#527577

Tylko trzeba by to jakoś podzielić, że zalogowani lecą na forum, a goście na portal.
 
     
japi55


Pomógł: 570 razy
Posty: 1447
Wysłany: 04-05-2011, 21:03   

Michael2318,
No to przecież
Kod:

if ( $userdata['user_id'] == -1 )
{
przeniesienie
}

Chyba, że nie o to chodziło ;p
Michael2318 napisał/a:
A nie dałoby się zrobić tak, że jeśli user ma id 1 (czyli gość),

gość ma id -1 ;d :)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 11
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę