phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[OffTopic] GameBar? Co sądzicie?
Autor Wiadomość
Patrico

Wysłany: 18-01-2011, 15:23   [OffTopic] GameBar? Co sądzicie?

Witajcie serdecznie, wraz ze znajomym chcielibyśmy otworzyć własną działalność gospodarczą o nazwie GameBar.
Tutaj wyjaśnienie na czym miałoby to polegać:
Cytat:
GameBar został stworzony z myślą o największych zapaleńcach wirtualnej rozrywki!

Otwieramy we Wrocławiu miejsce, do którego będziesz mógł przyjść razem ze znajomymi i świetnie się bawić, grając w najlepsze pozycje na najlepszych konsolach, takich jak Play Station 3 i xBox 360.

Aby dodatkowo ulepszyć klimat dokładamy bar z najlepszymi drinkami i koktajlami.

Dodatkową atrakcją będą transmisje na żywo, z wielkich imprez e sportu.

To wszystko już wkrótce we Wrocławiu!

Czyli ogólnie chodzi o miejsce, gdzie możesz przyjść ze znajomymi, pograć i napić się piwa. :)

Oczywiście selekcja przy wstępie, gdzie będą wpuszczane tylko osoby które ukończyły 18 lat.

Chcielibyśmy stworzyć jedną duża salę, gdzie stało by parę sof i stolików oraz duży telewizor, jak to w pubach/barach, ale u nas dodatkowo były by małe pomieszczenia, z których każde miałoby własny telewizor, sofę/y i konsole.
Granie byłoby płatne, jakieś małe ceny.

Co wy sądzicie o takim czymś?

Tutaj strona projektu: www.egamebar.pl (jeśli narusza regulamin proszę o usunięcie).

Pozdrawiam, Patryk.

Gadatliwa Kasia 

Patrico

Wysłany: 18-01-2011, 15:30   

Bo to Bar nie przedszkole. :)

Patrico

Wysłany: 18-01-2011, 15:34   

Musi tak być z paru powodów, po pierwsze koncesji na alkohol, ciężko będzie ją uzyskać i będzie można szybko stracić. Po drugie jest taki coś jak PEGI, mogą się przyczepić, że osoby nie spełniające wymagać mogą coś ujrzeć itp. i stracimy licencję.

Scoobany
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2011, 17:02   

Moja rada - postaw bardziej na bar niż na klub do gier. Jeśli postawisz bardziej na to drugie, będą przychodzić dzieci po 13 lat, szczędzące 5 zł na zagranie, patrzące się jak grają inni, zajmując miejsce, robiąc niefajne wrażenie.

Scoobany
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2011, 17:10   

Nie można robić selekcji wiekowej, takiej, że ktoś wchodzi a ktoś nie. Człowiek to pieniądz, nie ważne ile ma lat. Lepiej jest zrobić tak jak jest u mnie w mieście, klub otwarte do 22 dla wszystkich, po tym czasie wstęp tylko od 18 lat.

Patrico

Wysłany: 18-01-2011, 19:07   

Scoobany, jest dokładnie tak jak mówisz, tylko źle myślisz.

Jak jest, kto więcej zostawi pieniędzy w barze, 20 latek który kupuje piwo itp. czy 15 latek który gra i kupi jedną Cole?

Prosta odpowiedź. :)

Bardziej zależy mi na pełnoletnich klientach z pieniędzmi, niż na małoletnich bez.

Scoobany
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2011, 19:30   

Złe założenie, to tak jakby w piekarni nie sprzedawano bułek, tylko same największe chleby.

Patrico

Wysłany: 18-01-2011, 19:39   

Tu się mylisz. Chłopie, to ma być porządny lokal, a nie schronisko dla maniacznych 12 latków. No sorry, niestety przedszkola nie robię. :)

Scoobany
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2011, 20:03   

No to kokosy na tym zrobisz, zwłaszcza w ciągu tygodnia.

Patrico

Wysłany: 18-01-2011, 20:21   

Czytaj kolego ze zrozumieniem. ;)

Scoobany
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2011, 20:38   

Nie mrugaj do mnie bo pedałem nie jestem, twoja orientacja mnie nie obchodzi. Gdzie niby napisane jest, że otwarte jest tylko w weekendy? Dziwić się, że polskie firmy szybciej upadają niż powstają.

Patrico

Wysłany: 18-01-2011, 20:44   

Nawet nie chce mi się z Tobą dyskutować, szkoda szczepić języka.

Whinter

Wysłany: 18-01-2011, 20:54   

Patrico, skoro to +18, to trochę bez sensu te gry. Więcej zapłacisz za ten sprzęt, niż będą go używać, więc bardzo wolno się to będzie zwracało, a co dopiero zysk z tego. Postaw na sam bar, skoro już +18. I nie mów, że będzie to od rana do wieczora, bo to nie ma sensu, skoro większość osób pełnoletnich wtedy pracuje. Od później godziny do rana ;]

Cytat:
Jak jest, kto więcej zostawi pieniędzy w barze, 20 latek który kupuje piwo itp. czy 15 latek który gra i kupi jedną Cole?

Więc, od rana/południa do jakieś wieczornej godziny - "-18" a potem "+18".

U mnie na osiedlu jest coś takiego, że dzieci mogą wchodzić jak ich rodzić tam jest i wszystko kupić, nawet popykać na grach (hazardowych), ale pod warunkiem że rodzić pozwoli. Czasami jak starzy tam na imieninach czyichś są (dużo osób tam robi), to wchodze, biore coś na kieszeń ojca, i wychodzę xD (taak, nie mam 18-stki).

Patrico

Wysłany: 18-01-2011, 21:01   

Ale uważasz, że osoby które mają ponad 18 lat nie chcą pograć? To właśnie oni będą głównymi klientami, ludzie którzy wraz z kolegami chcą się gdzieś wyrwać, napić piwa i po rywalizować.

Gadatliwa Kasia 

Whinter

Wysłany: 19-01-2011, 06:52   

Patrico napisał/a:
napić piwa i po rywalizować

To się idealnie łączy - będą rywalizować kto wypije więcej xD

Patrico napisał/a:
osoby które mają ponad 18 lat nie chcą pograć? To właśnie oni będą głównymi klientami

Głównymi? Chyba jedynymi ;]

Bar z grami do pewne ryzyko, i są dwa wyjścia - trudny start, lepszy koniec, lub pewny start, ale z czasem przestaną używać konsol, i zajmą się tylko trunkami.

Odpowiedz do tematu