|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[OffTopic] Wasze projekty muzyczne |
Autor |
Wiadomość |
Polaczek
![](images/avatars/9865431034e1ecacca1539.png)
|
Wysłany: 20-12-2010, 01:39 [OffTopic] Wasze projekty muzyczne
|
|
|
Witajcie.
Chciałbym zaczerpnąć Waszej opinii. Czy jest sens rozwijać mój projekt muzyczny Trance Chords? (dostępne na SoundCloud). Pierwszy raz tworzę trance, nie wiem czy będzie się podobać, a nie chcę marnować czasu.
Z góry dziękuję za opinie.
Pozdrawiam.
16.01.2011 - zmieniłem nazwę tematu, aby powiększyć zakres dyskusji. |
_________________ The Cephei Family
stuff 'n' stuff |
Ostatnio zmieniony przez Polaczek 16-01-2011, 20:51, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
19gazda62
![](images/avatars/12384434264d178f9fee45f.png)
|
Wysłany: 20-12-2010, 08:44
|
|
|
te cztery odstępy mogłeś sobie darować ale sie dobrze zapowiada. |
_________________ Piszesz do mnie na gg?? Przedstaw się i napisz z jakiej strony internetowej się do mnie kierujesz.
Poza Forum za darmo umarło. |
|
|
|
venres
|
Wysłany: 20-12-2010, 13:54
|
|
|
Popieram kolegę wyżej, gdyby nie te odstępy było by o niebo lepiej, ale i tak prezentuje się bardzo ciekawie |
|
|
|
Polaczek
|
Wysłany: 20-12-2010, 17:30
|
|
|
Dziękuję za opinię. Te odstępy są celowe na dodatkowy synth, ale zobaczę jak będzie bez. |
stuff 'n' stuff |
|
|
|
dinotmrc
|
|
|
|
Misiek [PL]
![](images/avatars/9398647384d2f011991454.png)
|
Wysłany: 20-12-2010, 20:33
|
|
|
O widzę że nie tylko ty na tym forum gustujesz w trance ;D.
Wywal przerwy. Kawałek za krótki na ocene. Sam kiedyś coś kombinowałem w FL Studio, ale nie mam do tego cierpliwości. http://streamck.wrzuta.pl...nce_house_music
Proszę się nie śmiać |
_________________ instalacja modyfikacji # aktualizacja for # przenoszenie for # naprawa kodowania (krzaczków)
tylko dwie rzeczy są nieskończone - pętla while (TRUE) i ludzka głupota, ale tą pierwszą można przerwać za pomocą break; |
|
|
|
Polaczek
|
Wysłany: 20-12-2010, 20:35
|
|
|
Second Edition. Dziękuję za opinie. Track gotowy, ale musicie trochę poczekać na wydanie pełnego albumu.
@Misiek: trance to przypadek, eksperymentuje z różnymi gatunkami od jakiś 15 dni. Ogólnie preferuję house'owe odmiany. |
stuff 'n' stuff |
|
|
|
Misiek [PL]
|
Wysłany: 20-12-2010, 21:16
|
|
|
Jakim softem operujesz? |
_________________ instalacja modyfikacji # aktualizacja for # przenoszenie for # naprawa kodowania (krzaczków)
tylko dwie rzeczy są nieskończone - pętla while (TRUE) i ludzka głupota, ale tą pierwszą można przerwać za pomocą break; |
|
|
|
Bucu
![](images/avatars/11962448574aff1a68123b3.jpg)
|
Wysłany: 20-12-2010, 21:43
|
|
|
A ja myślę ze powinieneś zacząć od nagrywania muzyki na instrumencie, a nie tworzenia jej z komputera. A trance i wszelkie inne odmiany techno brzmią sztucznie, i szumne nazywanie tego muzyką jest nieco przesadne. |
_________________ Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie! |
|
|
|
Polaczek
|
Wysłany: 20-12-2010, 22:00
|
|
|
Misiek [PL], FL Studio, Deckadance, Cubase.
Bucu napisał/a: | A ja myślę ze powinieneś zacząć od nagrywania muzyki na instrumencie |
Nie chcę być jakimś "zawodowcem". To tak jakby hobby - nic z tego nie chcę mieć, bo jak widać wydaję utwory za darmo. Jedyny instrument jaki mam to Xone 3D.
Bucu napisał/a: | A trance i wszelkie inne odmiany techno brzmią sztucznie, i szumne nazywanie tego muzyką jest nieco przesadne. |
Dlatego nazywa się Electronic i wykształciły się różne style. |
stuff 'n' stuff |
|
|
|
Joy17
![](images/avatars/12720854014dfe779916ba4.png)
|
Wysłany: 21-12-2010, 05:43
|
|
|
Zdecydowanie polecam Fruit Loops, przy odrobinie umiejętności połączonej z długimi godzinami pracy, być może uda Ci się wyczarować coś, co choć odrobinę zachęci do ponownego przesłuchania. Podziwiam Twój zapał, jednak póki co nie pokazałeś nawet wczesnego dema na poziomie wczesno amatorskim. Nie podejmuję się oceny tych dzwoneczków, bo tak naprawdę to jest jeden dźwięk - stwórz jakiś bassline, linię melodyczną, nadaj temu jakąś wizję. Trzymam kciuki
Bucu napisał/a: | A trance i wszelkie inne odmiany techno brzmią sztucznie, i szumne nazywanie tego muzyką jest nieco przesadne. |
Gdybyś wiedział tylko, jak bardzo się mylisz. Kwestia umiejętności, sprzętu i talentu. W dzisiejszych czasach style wzajemnie się przenikają, w utworach trance'owych pojawiają się motywy gitarowe, pianina, vocale i inne. Jednemu się podoba, drugiemu nie, ale ja nie mówię słuchaczowi heavy metalu, że naparzanie w gitarę i ochrypnięte krzyki to nie muzyka. Lepiej jest realizować się muzycznie w jednym określonym kierunku, odkrywać niszowych producentów i aktywnie uczestniczyć w życiu forum muzycznego, jak słuchać wyłącznie tego, co zapodaje nam radio. No i litości, nie nazywajmy "techno" wszystkiego, co ma linie basową w tle. Jest to na tyle niszowy i undergroundowy styl (straszliwie nudny imo) że z pewnością nie usłyszysz go w mediach, dyskotece czy aucie nażelowanego dresa. Główne nurty to trance, house i dance a one dopiero dzielą się na naście podstyli (jeżeli chodzi o sam trance to z ważniejszych: uplifting, progressive, tech, epic/balearic, goa/psychedelic).
Argument, że muzyka "z komputera" brzmi sztucznie jest nonsensowny, przy współczesnej technice można stworzyć dowolny styl w muzyce, bez ograniczeń - rock, pop, klasyka, kwestia tego, jakie sobie wcześniej nagrasz sample instrumentów, a do tego potrzebne jest już studio muzyczne i niejednokrotnie współpraca z innymi muzykami.
/na boku
Wybiera się ktoś na koncert Armin Only? |
_________________ Nie pisz do mnie PW - jeśli potrzebujesz pomocy, chętnie pomogę, ale na forum. |
|
|
|
dinotmrc
|
Wysłany: 21-12-2010, 14:00
|
|
|
Polaczek napisał/a: | Misiek [PL], FL Studio, Deckadance, Cubase.
Bucu napisał/a: | A ja myślę ze powinieneś zacząć od nagrywania muzyki na instrumencie |
Nie chcę być jakimś "zawodowcem". To tak jakby hobby - nic z tego nie chcę mieć, bo jak widać wydaję utwory za darmo. Jedyny instrument jaki mam to Xone 3D.
Dlatego nazywa się Electronic i wykształciły się różne style. |
Wystarczy kupić keyboard, sam posiadam Yamaha za 4000zł, ale porządny sprzęt, masz ponad 4000bitów, 10000 rodzajów odgłosów i styli. Polecam, do tworzenia nut w sam raz i do tego kb jest dodatkowa klawiaturka na bity itd., można wpinać do kompa i synchronizować przez FL Studio |
|
|
|
Bucu
![](images/avatars/11962448574aff1a68123b3.jpg)
|
Wysłany: 21-12-2010, 14:41
|
|
|
Cytat: | No i litości, nie nazywajmy "techno" wszystkiego, co ma linie basową w tle. |
Jest 'Umc umc' ? jest. Dla mnie to wystarczy. A robienie muzyki z sampli? Z całym szacunkiem ale każdy płytę może wydać, bo takie cos sie sprzedaje. Ale cos juz samemu zagrac? Malo kto. |
_________________ Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie! |
|
|
|
Joy17
![](images/avatars/12720854014dfe779916ba4.png)
|
Wysłany: 21-12-2010, 15:03
|
|
|
Bucu napisał/a: | Z całym szacunkiem ale każdy płytę może wydać, bo takie cos sie sprzedaje. |
Z całym szacunkiem, w Polsce mógłbym ledwie na palcach jednej ręki naprawdę dobrych artystów. Podobnie w innych krajach. A więc nie jest to takie proste, jak Ci się wydaje. Poza tym, aby wydać dany singiel, musi go zaakceptować dana wytwórnia muzyczna, co nie gwarantuje jeszcze satysfakcjonującej sprzedaży.
Bucu napisał/a: | Ale cos juz samemu zagrac? Malo kto. |
Zrozum, że takie komponowanie muzyki jest jak pisanie nut.
Nie usiłuję Cię do niczego przekonywać, ale zasada jest jedna - jeśli o czymś nie mam zielonego pojęcia, to się nie wypowiadam. |
_________________ Nie pisz do mnie PW - jeśli potrzebujesz pomocy, chętnie pomogę, ale na forum. |
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Misiek [PL]
|
Wysłany: 21-12-2010, 16:07
|
|
|
Joy17 napisał/a: | Wybiera się ktoś na koncert Armin Only? | Ostatni punkt trasy koncertowej Armina (Poznań)? Ja niestety się nie wybiorę. 360 km nie widzi mi się jechać .
btw. Robert M będzie w Krakowie chyba w tym roku, ale też się raczej nie wybiorę.
Bucu, mnie urzekają te piosenki wykonane przez młodych ludzi np. przez takiego 15-16 letniego chłopaka który zagrał całą piosenke Rihana - Only Girl na bodajże pianinie czy tam fortepianie . |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!