|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: Matteo 09-11-2013, 09:28 |
Colored banned username |
Autor |
Wiadomość |
kam821
|
Wysłany: 07-02-2010, 23:25 Colored banned username
|
|
|
Jak widać do tej pory nikt nie zainteresował się załataniem tej "luki", a mi się osobiście troszkę nudziło, postanowiłem napisać modyfikację mającą na celu zmianę wyglądu nazwy użytkownika zbanowanego.
Całość jest napisana w miarę wydajnie, tablica z banami na id jest cachowana więc dodatkowych zapytań nie powinno Wam przybyć ogółem przybyć
To moja pierwsza publicznie puszczona modyfikacja, więc prosiłbym o wyrozumiałość w przypadku ewentualnych błędów
U siebie zbytnio nie przywiązuje uwagi do panelu, także prosiłbym obeznanych koderów o wykonanie nawet prostej dopiski do panelu, najlepiej byłoby rozdzielić osobno pole do koloru,
osobno pole do dodatkowych wartości wyglądu, aktualnie zmiany wyglądu można dokonać w 134 i 135 linii instrukcji.
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez arcy 19-02-2010, 15:43, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
szczupak_xD
zbanowany
|
Wysłany: 07-02-2010, 23:27
|
|
|
może jakiś SS lub dokładne wytłumaczenie o co chodzi tym bo tak patrzę i nie rozkminiam |
_________________ Nie pisz na GG bez pozwolenia, bo nie otrzymasz pomocy.
Z góry dziękuję |
|
|
|
|
kam821
|
Wysłany: 07-02-2010, 23:37
|
|
|
Pierwsza aktualizacja puszczona, zapomniałem o czyszczeniu cache kiedy mija czas bana
@up
Dokładnie chodzi o to, że gdy użytkownik jest zbanowany widzimy jego nick w innym kolorze (może dodatkowo przekreślony?), tak, aby podkreślić to, że jest zbanowany
[ Dodano: 08-02-2010, 20:45 ]
W instrukcji wkradły się 2 błędy, update |
|
|
|
|
sebul00000
|
Wysłany: 30-07-2010, 01:55
|
|
|
Żadnych błędów, cache wyczyściłem, ale po instalacji tego moda zbanowani nadal mają kolor jaki mieli i nie są przekreśleni... |
_________________ Za niewielką opłatą (przy mniejszych zleceniach, możliwość zapłaty smsem) robię wszystko (no może prawie wszystko ) co jest związane ze skryptem forum phpBB2 by Przemo, między innymi instalacja skryptu przema, wgrywanie modów, itp. |
|
|
|
|
Scoobany [Usunięty]
|
Wysłany: 05-08-2010, 10:56
|
|
|
mam dokładnie to samo co sebul00000, u mnie to nie działa |
|
|
|
|
mercu?
|
Wysłany: 04-09-2010, 17:10
|
|
|
witam i odświeżam , ponieważ po odbanowaniu dany user ma nadal przekreślony kolor |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Kriss^
zbanowany
|
Wysłany: 07-12-2012, 17:30
|
|
|
To jak, działa ten mod czy nie?
Zaraz pewnie się odezwą moi wielbiciele, że mogę sobie zainstalować i sprawdzić, szkoda tylko, że nie mam zmiennego IP |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!