|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Wiadomości "z zewnętrz" w Portalu |
Autor |
Wiadomość |
QmQ
|
Wysłany: 27-01-2005, 01:37 Wiadomości "z zewnętrz" w Portalu
|
|
|
Zastanawiam się w?a?nie...
Jak zrobić wiadomości z jakieś strony [np. www.onet.pl] w jednym z 'Moich modułów'...
Potrzebowałbym albo jakiego? linka takiego na Onet [lub gdzień indziej, gdzie są po prostu nagłówki wiadomości w formie linków, bez obrazków itp] albo jaki? [nie jestem pewien czy tak to się nazywa] parser w PHP.
Chodzi o taki skrypt, który połączy się z wybran? stroną, ?ciągnie j?, powycina odpowiednie fragmenty kodu strony wedle ustalonych przeze mnie zasad i zrobi z nich zgrabn? nową stronk?...
Tak teraz pomyślałem... ALBO co? do obsługi RSS via PHP, o ile jaki? polski portal udostępnia wiadomości poprzez RSS.
Szukałem, ale nie znalazłem.
Co Wy na to? Da radł? |
_________________ Pozdrawiam,
QmQ |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Maxtor
|
Wysłany: 27-01-2005, 09:42
|
|
|
NIe ma rzeczy niemożliwych, poza trzałnięciem obrotowymi drzwiami . My?l? że sie da. Przepisywa? na forum . |
|
|
|
|
adryjan
|
Wysłany: 27-01-2005, 09:59
|
|
|
Drzwiami obrotowyi można trzasnąć:P
trzeba tylko troche pomyśleć!! |
|
|
|
|
QmQ
|
Wysłany: 27-01-2005, 11:46
|
|
|
A ja się ?udziłem, że jak wstan?, to już będę miał tu gotowe rozwiązanie
Sam poszukam, pókim wypocząty
A może mapka pogodpwa? Widywałem takie w różnych miejscach...
[ Dodano: 27-01-2005, 16:41 ]
Wypocząty zrobićem Zapraszam tu:
http://www.przemo.org/php...opic.php?t=8170
Teraz kwestia mapki pogodowej... |
_________________ Pozdrawiam,
QmQ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!