Korekta w portalu |
Autor |
Wiadomość |
marcin999
|
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
kych0
|
Wysłany: 20-02-2010, 13:52
|
|
|
Prawdopodobnie wszystko znajdziesz w PA>Ustawienia portalu |
_________________ Hardcore To The Bone |
|
|
|
|
marcin999
|
Wysłany: 20-02-2010, 13:54
|
|
|
no tak ale czy na pewno i jak to moge usunac i gdzie?;) i czy wogole sie da |
_________________ Doceniam osoby, które mi pomagają. |
|
|
|
|
RobertR.
|
Wysłany: 20-02-2010, 13:55
|
|
|
No człowieku masz bajeranckie pytanka.
Skoro ktoś Ci już poradził udajesz się tam gdzie musisz i wyłączasz np. ankietę itp.. |
_________________ Pomagam tylko na forum.
Na gg itp. odpłatnie.
W razie jakiegokolwiek zlecenia zapraszam na gg://2028101 |
|
|
|
|
Oneitatsu
|
Wysłany: 20-02-2010, 13:56
|
|
|
kych0 napisał/a: | Prawdopodobnie wszystko znajdziesz w PA>Ustawienia portalu |
Dokładnie
Rozmieszczenie modułów - wyłączyć Linki, Ankiety, Zegar, Własne menu1
marcin999, Zanim zadamy pytanie, używamy opcji szukaj bo to BYŁO |
|
|
|
|
marcin999
|
Wysłany: 20-02-2010, 14:27
|
|
|
ok porobilem. ale tu kolejnosci nie widze w PA. moge tylko swoje dodawac. jak zmienic kolejnosc?;p
http://img199.imageshack.us/i/portalol.png/ |
|
|
|
|
Oneitatsu
|
Wysłany: 20-02-2010, 14:39
|
|
|
Zbierasz na kolejne ostrzeżenie?
Cały czas nie szukasz, Tobie się po prostu nie chce.
Ustawienia Portalu:
Rozmieszczenie modułów
"Portal jest podzielony na trzy kolumny, w środkowej są newsy, w lewej i prawej moduły. Poniższe jumpboxy pozwalają dostosować, kolejność, oraz stronę z której będzie moduł." |
|
|
|
|
marcin999
|
Wysłany: 20-02-2010, 15:02
|
|
|
ok. mam jeszcze pytanie. dalej w opcjach portalu temat, co jest odpowiedzialny za newsy, jak wchodze na forum w ten temat co mam go w portalu i potem daje str glowna to mam znowu potrtal. mozna jakosc zrobic zeby nie wywalalo z tego temtu do portalu? chcialem zrobic takie cos jak jest na obrazku.
http://img402.imageshack.us/i/beztytuugu.png/
zeby w tym zaznaczonym byl moj adres forum i cofalo wtedy na portal jak ktos kliknie. wiem ze tak sie da bo na innych forach to jest ale jak to sie robi? juz pytam sie ostatni raz z tym portalem;) nie denerwujcie sie;) |
|
|
|
|
Oneitatsu
|
Wysłany: 20-02-2010, 15:23
|
|
|
Znaczy się co? Chcesz, aby link z tematu-newsa prowadził na stronę główną forum, czy może na portal, czy może i tak i tak (dwa linki, jeden tu, drugi tam)?
Posty piszemy zgodnie z regułami polskiej ortografii i interpunkcji. |
|
|
|
|
marcin999
|
Wysłany: 20-02-2010, 15:42
|
|
|
po wejsciu na moje forum jest portal. uzytkownicy wchodza na temat gdzie jest jako portal i zeby ich nie kierowalo znowu na portal tylko zeby newsy byly w portallu widoczne. a to co zaznaczylem chcialem miec taki napis ze w kazdej chwili uzytkownik moze odwiedzic sobie portal bez ponownego wchodzenia na forum;) o to mi chodzi kolego;) i sory ze tak wypytuje ale musze to zrobic;) np na www.avp.org.pl maja takie cos o co mi chodzi, nazwe na gorze avo.org.pl ktora przenosi na portal a nie po wejsciu w ten temat jak ja mam;) o to mi chodzi;)
[ Dodano: 20-02-2010, 16:31 ]
zdaje mi sie ze to bedzie trudne do zrobienia ? |
|
|
|
|
xlesiu
|
Wysłany: 20-02-2010, 17:09
|
|
|
marcin999, możesz w pliku templates/NazwaStylu/overall_header.tpl na samym dole dodać Kod: | <div><span class="nav"><a href="index.php" class="nav">Powrót na forum</a></span></div> |
|
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
|
|
|
|
marcin999
|
Wysłany: 20-02-2010, 17:30
|
|
|
aha zaraz ustawie. lesiu a np napis nad str glowna taki co wraca do potralu jak ktos chce ogladac mozna ustawic? wiesz o co mi chyba chodzi.
maja na www.avp.org.pl taki oddzielny napis co na portal moga wejsc lub odswiezyc str glowna;)
[ Dodano: 20-02-2010, 17:35 ]
oo cos takiego. tylko zamiast powrot na forum wlasny link moge wpisac i to bedzie link ze w kazdej chwili moga uzytkownicy na portal zajrzec o to mi chodzi.;) i zeby nie wywalalo z tego tematu co dalem newsy do portalu tylko jak beda chcieli wejsc w portal to nad str glowna beda mieli opcje powrotu na portal;) jak mozesz to pomoz mi z tym;) ale dobrze kombinujesz ale to nie jest jeszcze to) |
|
|
|
|
xlesiu
|
Wysłany: 20-02-2010, 17:43
|
|
|
PA - Ogólne - Konfiguracja - Strony głównej - Portal link
Gdy forum jest forum dla newsów lub sond w portalu link do strony głównej prowadzi do portalu - NIE |
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
|
|
|
|
marcin999
|
Wysłany: 20-02-2010, 17:47
|
|
|
ok. ustawilem tak bo mialem inaczej ale mam dalej to samo
[ Dodano: 20-02-2010, 17:52 ]
moze ja inaczej pokaze;) bedzie ci lepiej mnie zrozumiec.
http://img696.imageshack..../beztytuudb.png
zielony- normalnie str glowna forum
czerwony- tutaj napis mojej domeny i po kliknieciu w nia jestes skierowany do portalu.
a nie jak wejde w temat i mnie do portalu wyrzuca;) moze to co pomoze;) |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
xlesiu
|
Wysłany: 20-02-2010, 18:02
|
|
|
Spróbuj
w viewforum.php znajdź Kod: | $u_index_check = (in_array($forum_id, $fid) != false) ? append_sid('portal.'.$phpEx) : append_sid('index.'.$phpEx); | i zamień na Kod: | $u_index_check = (in_array($forum_id, $fid) != false) ? append_sid('index.'.$phpEx) : append_sid('index.'.$phpEx); |
w viewtopic.php znajdź: Kod: | $u_index_check = (in_array($forum_id, $fid) != false) ? append_sid("portal.$phpEx") : append_sid("index.$phpEx"); | i zamień na Kod: | $u_index_check = (in_array($forum_id, $fid) != false) ? append_sid("index.$phpEx") : append_sid("index.$phpEx"); |
Nie wiem czy o to Ci chodzi? Albo zamień te index na portal. |
|
|
|
|
|