phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z emailem.Konfiguracja poprawna.Problem z serwerem?
Autor Wiadomość
krycha

Wysłany: 19-02-2010, 23:23   Problem z emailem.Konfiguracja poprawna.Problem z serwerem?

Witam szanownie wszystkich forumowiczów.Dziś moim zagadnieniem jest jak to się stało że nie mogę wysłać żadnego maila:
Mój serwer:cba.pl
Stronka:commt2.cba.pl [tak jak na profilku]
Smtp:cba.pl

ustawione forum poprzez smtp na cba.pl wyskakuje o to:
Ran into problems sending Mail. Response: 503 5.5.1 Error: authentication not enabled
Brak autoryzacji hasło na 100% poprawne

przy innym serwerze poczty
smtp: smtp.poczta.onet.pl

Could not connect to smtp host : 111 : Connection refused
Nie można się połączyć z serwerem poczty ?hmm

Jak to jest z tym uwierzytelnieniem??

[ Dodano: 20-02-2010, 00:16 ]
Jezeli był taki temat to prosze o jakies linki bo albo żle szukam albo nie wiem .Jeszcze ta wyszukiwarka;[

Could not obtain topic ids

DEBUG MODE

SQL Error : 1153 Got a packet bigger than 'max_allowed_packet' bytes

Gadatliwa Kasia 

lui754

Wysłany: 20-02-2010, 09:34   

ad1. Może dlatego, że cba.pl jest darmowym hostingiem for i zawsze są z nim jakieś problemy?

Zmien hosting na jakiś lepszy, najlepiej płatny.

krycha

Wysłany: 20-02-2010, 13:44   

gdyby to było takie proste nawet backupu poprzez dbloader nie chce zrobic a poprzez phpmyadmin nie zabardzo mi sie kłania bo te krzaki i inne;[

[ Dodano: 20-02-2010, 22:37 ]
Jeszcze jedno pytanie czy cba.pl wykorzystuje własna pocztę do wysyłania emaili i blokuje inne czy to po prostu błąd serwa??

[ Dodano: 21-02-2010, 00:39 ]
Ok to teraz dodam tak:
Uruchomiłem serwer własny i dalej mam conect refused antywirus nic nie mowi żeby strona była zawirusowana ale poprzez mccafe czy cos takiego stwierdzono ze mam złosliwe oprogramowanie jak to sprawdzic??

[ Dodano: 22-02-2010, 19:36 ]
Dobra to już poradziłem sobie z emailem miałem chmody nie ktore zle wpisane ale,poczta na onecie nie odbiera moich maili a na interii tak,na onecie jak juz dojdzie jakims cudem email z kluczem aktywacji tego klucza nie a na interii jest ale nie podswietlony ze to wogole link.

Czy linki aktywacyjne w wiadomosci email z phpbb przema sa podswietlone jako hiperłacze??
Nie chce truc i zakładac nowego tematu bo jak bym chciał to by sie znalazło pare nowych tematow ...pomoze mi ktos??

[ Dodano: 24-02-2010, 10:57 ]
Nic na to nie poradze poprostu z onetem jest cos nie tak.Nawet z naszej-klasy nie doszedł link aktywacyjny konta.Dobra temat do zamkniecia

Odpowiedz do tematu