Przesunięty przez: Matteo 09-11-2013, 09:36 |
SMTP Autoryzacja [ PHP > 5.1.0 ] |
Autor |
Wiadomość |
drakemor
|
Wysłany: 24-09-2009, 22:04
|
|
|
Dzięki! Pomogło! Działa! |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
simon231
|
Wysłany: 02-10-2009, 09:24
|
|
|
Nie działa...
mam ledwo ponad 1100 użytkowników i nic nie pomaga ;D
Kod: | Warning: stream_socket_enable_crypto() [streams.crypto]: this stream does not support SSL/crypto in /home/accounts_k/koles235/public_html/includes/smtp.php on line 128 |
a poniżej:
Kod: | Błąd Ogólny
Couldn't get mail server response codes |
ktoś pomoże ? |
|
|
|
|
ARMOR_CAGE
|
Wysłany: 18-11-2009, 00:59
|
|
|
a ja mam
Cytat: | Ran into problems sending Mail. Response: 502 unimplemented (#5.5.1) |
|
|
|
|
|
bar_t
|
Wysłany: 18-12-2009, 01:03
|
|
|
rowniez mam blad:
Kod: | Warning: stream_socket_enable_crypto() [streams.crypto]: this stream does not support SSL/crypto in .../public_html/forum/includes/smtp.php on line 128 |
PHP Version 5.1.4 |
|
|
|
|
Speed024
|
Wysłany: 25-12-2009, 14:26
|
|
|
A ja mam:
Warning: fgets(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/simulation/domains/simulationsite.pl/public_html/forum/includes/smtp.php on line 34
Pomocy! |
|
|
|
|
adams90
|
Wysłany: 26-12-2009, 22:47
|
|
|
Jak ktoś ma nadal problemy z wysyłaniem e-maili (wiem jak to jest, sam sie trudzilem z tym wiele wiele godzin) to polecam ściągnąc skrypt z tego forum, jes to jeden plik emaile.txt , wrzucamy go do glownego katalogu na serwerze, odpalamy w przegladarce wwtw.adresforum.pl/emaile.txt , wyskakuja nam wszystkie e-maile uzytkownikow. Zapisujemy plik tekstowy na dysku. Odpalamy potem program Submail tworzymy nowy profil, ladujemy plik tekstowy i dziala i wysylamy |
_________________ masz problem z wgraniem jakiejkolwiek modyfikacji? Nie masz na to czasu? Pisz. Wgrywam wszystko za nie wielkie pieniądze. |
|
|
|
|
wolek
|
Wysłany: 10-02-2010, 22:36
|
|
|
Jak sprawdzić , czy mailing dochodzi do wszystkich użytkowników ? |
|
|
|
|
TransX
|
Wysłany: 22-03-2010, 15:31
|
|
|
A czy można skorzystać z innych serwerów smtp ? np. wp.pl albo o2.pl ? Czy będzie wysyłać emaile? Ktoś próbował? |
|
|
|
|
misiek_penarth
|
Wysłany: 27-04-2010, 21:18
|
|
|
ja ten problem ominolem zakladajac sobie poczte na serwerze na ktorym mam hosta i pokazuje jakies oznaki zycia |
|
|
|
|
They2
|
|
|
|
|
n7
|
Wysłany: 07-02-2011, 02:23
|
|
|
Ja mam taką małą uwagę.
To naprawdę wstyd, że jeszcze w najnowszej wersji nie jest zmieniony port na 587!
Tylko trzeba to zmieniać ręcznie! |
_________________ Fan joli
Wykonuję grafikę na przemo.
Zainstaluje dowolnego moda, w zamian za link w Twojej stopce. |
|
|
|
|
bfsw
|
Wysłany: 17-02-2011, 16:42
|
|
|
Cześć !
Zarejestrowałem testowego użytkownika na testowy mail i po rejestracji oraz przy ponownym wysyłaniu maila aktywacyjnego pokazuje się błąd:
Kod: | Could not connect to smtp host : 111 : Połączenie odrzucone |
Zmieniałem tak jak jest w pierwszym poście ale wraz to samo a na dodatek w check_files.php pokazuje się:
Kod: | includes/smtp.php : Zła zawartość ! |
Chodzi o pocztę na onet.pl wyjaśnienie jest w tym temacie. Proszę o pomoc.
[ Dodano: 18-02-2011, 16:45 ]
Przepraszam, pomoże mi ktoś ? |
_________________ Jestem początkujący |
|
|
|
|
fir3xpl
|
Wysłany: 25-12-2011, 10:41
|
|
|
Mam taki błąd gdy wysyłam masową korespondencje lub chce przywrócić hasło itp.
Could not connect to smtp host : 0 : php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known |
|
|
|
|
pk-informatyka
|
Wysłany: 27-01-2012, 15:41
|
|
|
Mam taki sam błąd jak koledzy wyżej prosze o pomoc . |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Prz3m3k
|
Wysłany: 03-03-2013, 13:52
|
|
|
Miałem problem z wysyłką poprzez smtp, dziwi mnie trochę, że nikt o tym nie pisze już, wszystkim to działa? Albo źle przeszukuję forum. Modyfikacja z pierwszego postu chyba już nie zadziała, poszperałem w necie i znalazłem, tak mi się wydaje przynajmniej, nowy sposób na wysyłkę poprzez gmaila. Nie widziałem aby ktoś opisał mój sposób na tym forum więc zamieszczę moje rozwiązanie.
edytujemy czysty plik:
includes/smtp.php
zakładam, że plik jest bez modyfikacji opisanej w tym temacie, czysty plik, może być z wersji 1.12.7, w której to dalej widnieje port 25 do wysyłki smtp
znajdujemy (prawdopodobnie linia 110):
Kod: | if( !$socket = @fsockopen($board_config['smtp_host'], 25, $errno, $errstr, 20) ) |
zamieniamy na:
Kod: | if( !$socket = @fsockopen($board_config['smtp_host'], 465, $errno, $errstr, 20) ) |
zamykamy plik smtp.php. Drugą część robimy prawie tak samo jak w poście pierwszym, czyli wchodzimy w Panel Administracyjny i konfigurujemy SMTP pod Gmaila:
Kod: | Używaj Serwera SMTP: Tak
Adres Serwera SMTP: ssl://smtp.gmail.com
Nazwa Użytkownika SMTP: twój.login@gmail.com
Hasło SMTP: twojetajnehasło |
Teraz trzeba włączyć POP w Gmailu.
Kod: | Logujemy się na http://mail.google.com
Wchodzimy w "Ustawienia"
Następnie w zakładkę "Przekazywanie i POP/IMAP"
I włączamy: Obsługa POP |
Musimy być ciągle zalogowani konto gmaila z którego chcemy wysyłać maile, wchodzimy pod adres:
Kod: | https://accounts.google.com/b/0/DisplayUnlockCaptcha |
teraz trzeba z forum wysłać maila za pomocą naszego konta gmail w przeciągu 10min, zróbcie jakąś akcję wymagającą wysyłki maila z waszego forum. |
|
|
|
|
|