[portal_body.tpl]potrzebna pomoc przy dodaniu tabelki |
Autor |
Wiadomość |
kamracik
|
Wysłany: 27-12-2004, 13:43 [portal_body.tpl]potrzebna pomoc przy dodaniu tabelki
|
|
|
dogralem sobie moda szybkich niusow i kcailbym dorzucic to zeby sie wyswietlalo nad wlasciwymi niusami tylko ze jak w tpl dodaje tabelke z kodem to ona jest minimalnie szersza i minimalnie wystaje ponad inne moduly juz siedze nad tym przez 4h i nie mam pojecia czemu jest ona minmalnie wieksza od pozostaych tabeli podejrzewam ze ma to cos wspolengo z php ze inaczej umiejscawia te tabele ale na php sie nie znam
http://ftims.dmkhosting.com -- spojrzcie na szybkie info po srodku ze wystaje ponad menu'a i jest szersze od niusow |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
arno
|
Wysłany: 27-12-2004, 14:34
|
|
|
Co ci ,przeca jest wszystko ok , przynajmniej na FireFoxie |
|
|
|
|
Paszczak000
|
Wysłany: 27-12-2004, 16:46
|
|
|
arno przyj?yj się. zrób zooma. daj? screena. źle wygląda
a zal?cz ten plik to się pomy?li
screen.png
|
|
Plik ściągnięto 6861 raz(y) 11,59 KB |
|
|
|
|
|
arno
|
Wysłany: 27-12-2004, 16:49
|
|
|
to jest przeca własny nagłowek ?ewsów .... w PA
i wczesniej jak patrzyłem to było ok |
|
|
|
|
kamracik
|
Wysłany: 27-12-2004, 17:05
|
|
|
tam nie jest zalaczony plik tylko kawalek kodu
Kod: | <table width="100%" border="0" cellpadding="2" cellspacing="1" class="forumline">
<tr>
<td height="25" width="100%" align="left" class="catHead"><span class="genmed"><b>{NEWS_TITLE}</b></span></td>
</tr>
<tr>
<td height="28" align="center" class="row1"><span class="gensmall" style="line-height:150%"><{NEWS_STYLE} behavior="{SCROLL_BEHAVIOR}" direction="{SCROLL_ACTION}" width="{SCROLL_SIZE}" scrollamount="{SCROLL_SPEED}" ><font size="{NEWS_SIZE}" color="{NEWS_COLOR}"><{NEWS_BOLD}><{NEWS_ITAL}><{NEWS_UNDER}>{NEWS_BLOCK}</{NEWS_STYLE}></{NEWS_BOLD}></{NEWS_ITAL}></{NEWS_UNDER}></font></td>
</tr>
</table> |
|
|
|
|
|
arno
|
Wysłany: 27-12-2004, 17:14
|
|
|
spakuj styl , i go udostępnij lub powiedz skąd go pobrac .... bo jak mamy poprawic jak nie ma kodu ;D
bo pisze ze subBlack ale jaki? przerobiony |
|
|
|
|
Damians
|
Wysłany: 27-12-2004, 17:45
|
|
|
wiem, że może głupie pytanie, ale czy te link w menu po lewej stronie to zrobiće? kamracik, przez moda do widma ? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
kamracik
|
Wysłany: 27-12-2004, 22:53
|
|
|
Damians, tylko jeden link z tamtad jest przez reloader'a zrobiony a mianowicie kontakty reszta sa to rozne dzialy na forum zamkniete dla normalnych uzytkownikow do tego jest inny mod ale nie pamietam nazwy powoduje on dynamiczne zmienianie id fora dla niusow a teraz kliknij pomogl hehe
styl jest w sumie malo istotny bo w ktorym bys nie wstawil w portal_body.tpl tego skrawka kodu w sumie to kazdego skrawka to tabela nie bedzie pasowac do pozostalych i w tym wlasnie jest problem bo skonczyly mi sie sposoby w jaki moglbym to zrobic podejzewam ze rozwiazaniem jest to zeby php dodawalo dynamicznie ten skrawek ale nie wiem jak to zrobic bo php u mnie lezy umiem je tylko edytowac a nie pisac od podstaw
zalaczam 2 pliki: portal.php i portal_body.tpl jako ze mam tam pare przerobek i jeden plik nie wiele moglby wam powiedziec gdyby was cos zaciekawilo
dobra co jak co znow sobie samemu pomoglem hehe szkoda ze nie moge kliknac sobie pomogl hehe
dobra a na rozwiazanie wpadlem w najglupszy z mozliwych sposobow jako ze dalem po prostu border=1 zeby widziec jak sie ukladaja ramki w portalu (zamieszczam portal w html dla chcacych to zobaczyc na wlasne oczka ) i spostrzeglem ze rozwiazanie jest podane jak na dloni po prostu to wynika stad ze calosc niusow i bocznych menu jest w jeszcze jednej tabelli stad roznica 2px (ladnie do rymu ) ROZW: pakowac wszysko w podwoje tabele modziaze hehe
index.rar Rozklad ramek w portalu |
Pobierz Plik ściągnięto 613 raz(y) 5,49 KB |
|
|
|
|
|
|