|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[Problem] U?ytkownicy forum widz? posty z portalu |
Autor |
Wiadomość |
czama
|
Wysłany: 26-08-2009, 21:43 [Problem] Użytkownicy forum widzą posty z portalu
|
|
|
Witam. Przepraszam, jeśli to było, ale próbuję znaleźć i nie widzę takie problemu.
Otóż mam portal, pobiera on newsy z forum o nazwie Portal.
Na portalu mają pojawiać się newsy (pierwsze posty tematów z Portal), wraz z komentarzami (odpowiedziami do tematów w Portal), a zarejestrowani użytkownicy mają móc tworzyć komentarze.
Na forum ma nie być widać, że jest jakieś forum Portal.
I tak teoretycznie jest, tzn. mój "lewy profil", czyli użytkownik o zwykłych uprawnieniach, widzi wszystko tak, jak trzeba. Problem polega na tym, że po wrzuceniu tematu do "Portal" niektórzy użytkownicy widzą je jako nieprzeczytane i mogą odpowiadać na forum - a ja bym chciał, żeby one były tylko na portalu, a żeby na forum wszystko było ukryte.
Forum Portal ma następujące ustawienia: włączone niezliczanie postów (w ustawieniach forum) i następujące zezwolenia:
widoczny: prywatny
czytanie: wszyscy
pisanie: prywatne
odpowiedzi: zarejestrowani
a dalej już wszystko "prywatne", poza "ważne ogłoszenie", gdzie jest "admin".
Do forum Portal dostęp ma grupa "newsmeni", która ma też uprawnienia moderatora. Tylko ta grupa powinna widzieć forum Portal na forum i móc zakładać nowe tematy = dodawać newsy, a pozostali użytkownicy powinni móc dodawać komentarze na portalu, a wszyscy powinni móc czytać newsy wraz z komentarzami wchodząc przez portal.
Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłem. Być może gdzieś trzeba przestawić jedną rzecz i problem się rozwiąże. Bardzo proszę o pomoc
Pozdrawiam |
|
|
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Joy17
![](images/avatars/12720854014dfe779916ba4.png)
|
Wysłany: 28-08-2009, 00:18
|
|
|
Sam piszesz
czytanie: wszyscy
nie dziwne, że każdy na forum może widzieć tematy
Zmień sobie
czytanie: prywatne
odpowiedzi: prywatne
a później grupie newsmeni ustaw dostęp do tego forum |
_________________ Nie pisz do mnie PW - jeśli potrzebujesz pomocy, chętnie pomogę, ale na forum. |
|
|
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!