phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[OffTopic] czarna lista for ??
Autor Wiadomość
MagicalFire

Wysłany: 26-08-2009, 16:48   [OffTopic] czarna lista for ??

witam
ostatnio tak myslałem nad stworzeniem czarnej listy forów
trafiały by do niej fora którym nie pomagamy ze względu na to ze złamały licencje
czyli usuniecie stopki
Kod:
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

co wy na to ??

fora które sa na czarnej liście

http://www.zajefajna.com/
http://www.ngrono.pl/

nie pomagamy im :evil:
Ostatnio zmieniony przez MagicalFire 15-11-2009, 09:21, w całości zmieniany 2 razy  

Gadatliwa Kasia 

Lisu15

Wysłany: 26-08-2009, 16:52   

Ja bym był za ale kto normalny usuwa to?

Powróciwszy, by siać zamęt.

MagicalFire

Wysłany: 26-08-2009, 16:53   

Cytat:
kto normalny usuwa to?

znajdzie sie wiele takich forów
usuną stopkę a potem przychodzą i plączą

Lisu15

Wysłany: 26-08-2009, 16:58   

No tak. Szczerze to widziałem takie sytuacje

Powróciwszy, by siać zamęt.

MagicalFire

Wysłany: 26-08-2009, 19:18   

ponad to powinno sie karać takich użytkowników
postaci kreseczek pod av

Meon

Wysłany: 26-08-2009, 19:47   

jak dla mnie, do niczego - jesli bdzie chciał pomocy to wstawi stopke, jeśli już będzie na liscie - wytłumaczy się, że poprzedni admin usunął stopkę, jeśli będzie miał kreseczki w profilu - założy nowe konto. Tak czy siak otrzyma pomoc, po czym znów może usunąć stopkę ;)

arcy

Wysłany: 26-08-2009, 19:52   

Meon, dokładnie.
Ja zawsze sprawdzam czy forum ma stopkę. Jeśli trafię na takie, które nie ma to informuję, że do czasu aż stopka się nie pojawi pomocy na tym forum nie uzyska i temat leci do kosza.
Tworzenie list nie ma większego sensu.

Radek

Wysłany: 26-08-2009, 19:54   

Lista bez sensu. Co do stopki, to może by wprowadzić tutaj na forum automatyczne sprawdzanie stopki? Tylko podczas rejestracji i edycji profilu, łączenie się z podanym adresem i sprawdzenie stopki Przema. Ktoś kiedyś chyba o tym pisał, ale nie pamiętam już co z tego wynikło.

BlueMan

Wysłany: 26-08-2009, 22:13   

Tym bardziej, że stopka z może przybierać różne formy :) więc ciężko będzie to automatycznie walidować.

Meon

Wysłany: 26-08-2009, 22:45   

Różne formy? na phpbb2.pl z powodzeniem takie coś działało, nie dało się napisać w "pomocy" tematu, bez podania adresu forum z oryginalną stopką(piszę w czasie przeszłym, bo nie wiem jak teraz phpbbhelp funkcjonuje, a sprawdzać zbytnio mi sie nie chce) ;)

[ Dodano: 26-08-2009, 23:47 ]
ps. była wiadomość, że jeśli stopka jest w grafice, należy w tym polu podać phpbb2.pl/forum. Jednak myślę, że tutaj tego problemu nie powinno być, ponieważ stopki "przema" nie powinno się modyfikować w żaden sposób :)

CyberDuck
[Usunięty]

Wysłany: 26-08-2009, 22:56   

Pogielo Was ? A kiego grzyba chcecie cos takiego wprowadzac i jeszcze robicie
nagonke ? No rozumiem zwyklych uzytkownikow, ale MOD sie do tego przylacza ?
Postradaliscie rozum ? Ja tez jestem przeciw usuwania stopki, ale dobrze
wiecie, ze co sie juz znalazlo w necie to amba, nie ma, przepadlo i nikt nie moze
do tego roscic zadnych pretensji. Poza tym skrypt forum jest tak dalece
otwarty, ze nawet tutaj mozna znalezc tysiace opisow jak zmieniac to i owo.
Czasem to forum nie przypomina wogole pierwowzoru. To jak za takie cos chcecie
karac to moze za inne zmiany tez ? ;)
No panowie myslalem, ze jestescie doroslymi facetami i paniami ...

Crank999666

Wysłany: 26-08-2009, 23:04   

Jeśli ktoś usunie stopkę to przy pisaniu posta otrzyma taki komunikat

Kod:
Stopka forum została zmodyfikowana, forum nie będzie działać prawidłowo!
Ustaw prawidłowo stopkę w pliku overall_footer.tpl, musi być ona widoczna w przegladarce, nie może zawierać "sztuczek" maskujacych.

Wzór: Powered by <a href="http://www.phpbb.com" target="_blank" class="copyright">phpBB</a> modified by <a href="http://www.przemo.org/phpBB2/" class="copyright" target="_blank">Przemo</a> &copy; 2003 phpBB Group

widać że przemo musiał się jakoś zabezpieczyć, w normalnym phpbb modyfikacja stopki nie stanowi problemu

Radek

Wysłany: 26-08-2009, 23:29   

CyberDuck, poćwicz czytanie ze zrozumieniem. Czy ja się przyłączam do pomysłu MagicalFire'a ? NIE. Pomysły z listą były i są do niczego.

Jak czytam Twoje posty, to mam wrażenie, że czasem nie wiesz o czym piszesz. Zmieniać "to i owo" może każdy, ale stopki się ruszać nie powinno. Tutaj na forum od dawna nie pomagamy (a przynajmniej ekipa) tym, którzy kasują stopkę. Zamiast ręcznie klikać w adres forum i sprawdzać stopkę, można by to po prostu zautomatyzować. Tak jak napisał Meon, na phpbbhelp.pl (phpbb2.pl) było takie automatyczne sprawdzanie stopki i się przyjęło. Standardowo stopka jest zabezpieczona, ale jak ktoś umie kombinować to sobie te zabezpieczenie usunie, a sprawdzania po naszej stronie nikt nie ominie. Zresztą, wydaje mi się, że ktoś już kiedyś o tym pisał, ale temat chyba gdzieś wsiąkł.

INIM

Wysłany: 26-08-2009, 23:35   

CyberDuck napisał/a:
No panowie myslalem, ze jestescie doroslymi facetami i paniami ...

:mrgreen:

Pomysł słaby. Nikt gdy odpisuje komus w temacie nie będzie szukał tej listy by sprawdzić czy ten link się tam nie znajduje.

Gadatliwa Kasia 

Meon

Wysłany: 26-08-2009, 23:49   

INIM,
RuseK napisał/a:
Zamiast ręcznie klikać w adres forum i sprawdzać stopkę, można by to po prostu zautomatyzować. Tak jak napisał Meon, na phpbbhelp.pl (phpbb2.pl) było takie automatyczne sprawdzanie stopki i się przyjęło.

Odpowiedz do tematu