|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Wtargnięcie na forum |
Autor |
Wiadomość |
Sean
|
Wysłany: 26-07-2009, 22:50 Wtargnięcie na forum
|
|
|
Witam ktoś wtargnął na moje forum Kod: | http://www.3gpmania.pl/index.php | Jak to naprawić i zabezpieczyć się na przyszłość ? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
JrQ-

|
Wysłany: 26-07-2009, 22:55
|
|
|
Nie dawać admina byle komu, mieć trudne hasła, każde inne i dobry serwer (i wiele innych, poszukaj na forum, było sporo o tym).
PS: Pisałem Ci na privie, że masz strasznie starą wersję softu (jakiegoś archaicznego PLESKa oraz PMA chyba 2.5.*) co mogło być przyczyną włamu.
edit: forum zostało tylko wyłączone (chyba, że wareziarze coś usunęli) - więc zmień hasło w bazie, zaloguj się i włącz forum. |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 26-07-2009, 22:57
|
|
|
W dziale bezpieczeństwo jest przyklejony temat. |
|
|
|
 |
Sean
|
Wysłany: 26-07-2009, 23:03
|
|
|
Nie mogę się zalogować na konto admina najprawdopodobniej jest zablokowane, gdyż za dużo razy wpisywałem złe hasło. Jak się do niego dostać ? |
|
|
|
 |
xlesiu

|
Wysłany: 26-07-2009, 23:05
|
|
|
przez phpmyadmina Kod: | UPDATE phpbb_users SET user_password=md5('nowe_haslo') WHERE username='nick'; |
|
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
|
|
|
 |
Sean
|
Wysłany: 26-07-2009, 23:16
|
|
|
Jak wchodzę w user... to wyskakuje mi
Kod: |
* Jeżeli pole jest typu "ENUM" lub "SET", wartości wprowadza się w formacie: 'a','b','c'...
Jeżeli potrzeba wprowadzić odwrotny ukośnik ("\") lub apostrof ("'"), należy je poprzedzić odwrotnym ukośnikiem (np.: '\\xyz' lub 'a\'b').
** Dla wartości domyślnych, proszę wprowadzić po prostu pojedynczą wartość, bez cytowania odwrotnym ukośnikiem czy ujmowania w cudzysłowy, używając takiego formatu: a
*** Proszę wprowadzić wartości dla tranformacji w następującym formacie: 'a','b','c'...
Jeżeli potrzeba wprowadzić odwrotny ukośnik ("\") lub apostrof ("'"), należy je poprzedzić odwrotnym ukośnikiem (np.: '\\xyz' lub 'a\'b').
Aby uzyskać listę dostępnych opcji transformacji i ich typów MIME, kliknij na opisy transformacji |
A na górze jakieś tabelki
Pole TypDokumentacja Długość/Wartości* Metoda porównywania napisów Atrybuty Null Domyślnie** Dodatkowy Komentarze Typ MIME Sposób prezentacji danych Opcje transformacji** |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 26-07-2009, 23:30
|
|
|
Nie masz wchodzic tyl;kowkleic zapytanie do sql, odpowiednio zmodyfikowane |
|
|
|
 |
Sean
|
Wysłany: 26-07-2009, 23:32
|
|
|
A gdzie mam to wkleić dokładnie będąc już w phpMyAdmin ? |
|
|
|
 |
Bucu

|
Wysłany: 26-07-2009, 23:33
|
|
|
po lewej masz baze, wchodzisz w nia, potem otwierasz okno z ikona sql (po lewej stronie na gorze)
wklejasz i wykonujesz. |
_________________ Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie! |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Sean
|
Wysłany: 26-07-2009, 23:36
|
|
|
poradziłem sobie dzięki |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!