phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Forum zniknęło
Autor Wiadomość
Bunch

Wysłany: 18-07-2009, 00:41   Forum zniknęło

Witam serdecznie. Dziś wchodze na swoje forum i zamiast oczekiwanej strony wywala mi taki oto komunikat:

Kod:
"Warning: Unexpected character in input: ''' (ASCII=39) state=1 in /home/bunch/ftp/public_html/strony/bunch/index_pliki/forum/index.php on line 728

Parse error: syntax error, unexpected $end, expecting ']' in /home/bunch/ftp/public_html/strony/bunch/index_pliki/forum/index.php on line 728"

Nie wiem co mam zaradzić, gdyż ja nic nie robiłem - nie majstrowałem z żadnymi oopcjami forum, a ono działało. Co więc się dzieje?

Taki komunika wyświetla się na stronie głównej forum - mając np. zapisane gdzieś adresy już do niektórych działów z forum - mogę wejść, ale tak normalnie już się nie da. W panel administracyjny również nie moge wejsć. Gdy chcę wejść w Panel Administracyjny wyskakuje to:

Kod:
"Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/bunch/ftp/public_html/strony/bunch/index_pliki/forum/admin/index.php on line 924"

Gadatliwa Kasia 

joli
Yollien +Styler

Wysłany: 18-07-2009, 00:47   

Przeciez działa.
Ale jednak popraw te pliki:
Kod:
admin/index.php      : Zła zawartość ! [ a56aa8580b90d8e72d796e58893f8119 ] > [ 9f7e70a326d6222434d8ddddfb5ad341 ]      22614 - 23320 (-706)
admin/main_admin.php     : Zła zawartość ! [ 7106140d029f7839e7fd886bfc0cf81a ] > [ ec3450f00743273d299943e23af7f3ed ]     1143 - 1086 (57)
pafiledb/includes/main.php     : Zła zawartość ! [ f0fd182bb64241a53d1e2a3d2832fb08 ] > [ f948b66ac31c9d80fd226d988de59956 ]     3178 - 3195 (-17)
index.php     : Zła zawartość ! [ 16e568ff78e649e6abccd3b0d578ee03 ] > [ 4ee4956ea5a855808cfde31ddd211b03 ]     24122 - 24689 (-567)

Tavaro

Wysłany: 18-07-2009, 01:03   

Bunch, złapałeś trojana. http://www.przemo.org/php...pic.php?t=72350

Bunch

Wysłany: 18-07-2009, 02:24   

No nie.....
Przecież zaraz wybuchnę! PÓŁ ROKU się borykam z takimi gówienkami. Zmieniałem hasła, usuwałem niepotrzebne tagi ze stron i nic. Aktualizowałem witrynę i za jakeiś 2, 3 dni znowu była zasyfiona. Mimo tego, ze od początku na PC mam AVG antyvirus, Spyware Doctora i Ad-Awara, które nic nie wykrywają! Myslałem, ze już mam spokój, bo od jakiegoś czasu nie było problemów a tutaj co? Forum chodzi 3 dni i już jakiś syf ma się mi wpierniczyć?! Toż to niedorzeczne! Jestem zdenerwowany!
Jeszcze przed tym, zjawiskiem wywaliłem zapamiętywanie hasła z Total Comandera (bo dostałem maila od użytkownika, który na podobną wiadomośc która piszę do Was ,zapytał sie mnie czy czasem niekorzystam z TC skoro mam takie jaja). Hasło zmieniłem na inne, wyłączyłem opcję zapamiętywania w TC i niby z czego się ten wirus wziął po ja wiem... 6-ciu godzinach?! Wszystko odświeżone, antyvirusy milczą. Skąd?! No skąd niby? Przecież to jest piekielnie wkurzające! :twisted:

Co ja mam teraz zrobić? Forum nie działa, wejdźcie sobie w ten link: http://www.bunchproductio...forum/index.php
Co ja mam teraz zrobić?

(przecież jakbym złapał teraz gościa, który zrobił te trojany to by doszło między nami do przemocy fizycznej, bo by mi nerwy puściły.)

Tavaro

Wysłany: 18-07-2009, 03:21   

Wywal total commandera, ściągnij coś innego (np. ALFTP jest na te wirusiki niepodatny, afaik :P ). Pobierz ComboFix i przeskanuj komputer. Wyłącz autouruchamianie płyt i pendrajwów w łindołsie, a najlepiej skorzystaj z tego. Jeśli ktoś inny ma dostęp do ftp, poleć mu to samo. Powinno wystarczyć.

Bunch

Wysłany: 18-07-2009, 04:10   

Ale co mam zrobić aby forum zadziałało? Nic nie musze wgrać/usunąć z serwera czy coś?
ComboFix mi nie działa. Jaką metode rpeferujesz? Wyczyszczenia komputera? Przeciez mówię, że mam czysty. A co mam zrobić by forum wróciło?
Kiedy wywalicie tą informacje o nieczytanych postach? Jest ich tak wiele, że każdorazowo musze odświeżac temat przed tym jak zamierzam przeczytać w nim nowe wiadomości. Co chwile 400 nieczytanych i 400 nieczytanych...

kamil_jk_87

Wysłany: 18-07-2009, 04:16   

Może na początek wrzuc oryginalne pliki które świecą Ci na czerwono w check_files i zobacz czy czasem to nie pomoże...

Bunch

Wysłany: 18-07-2009, 04:27   

kamil_jk_87, - u mnie po sprawdzeniu i wgraniu Wszystkie pliki (292) są poprawne !

DZIAŁA! Dziękuję Ci ślicznie, to jest metoda na przyszłość?!

kamil_jk_87

Wysłany: 18-07-2009, 04:48   

Nie ma za co dziękować, ważne, że działa... I może na wszelki wypadek rób co jakiś czas backup bazy danych może się kiedyś przydać...

Bunch

Wysłany: 18-07-2009, 08:00   

kamil_jk_87 napisał/a:
Nie ma za co dziękować, ważne, że działa... I może na wszelki wypadek rób co jakiś czas backup bazy danych może się kiedyś przydać...
A jak się to robi? Kopiując zmodyfikowane pliki z serwera na dysk, tak? :lol:

Bucu

Wysłany: 18-07-2009, 08:43   

w panelu adm / phpmyadminie robisz kopie bazy - w 1 przypadku kopiujesz z ftp, w drugim albo zapisujesz na ftp i j/w albo zapisujesz na dysku.

kamil_jk_87

Wysłany: 18-07-2009, 09:22   

Ja osobiście jednak poleciłbym wejść na forum <wygodniej i mniej zabawy> zaloguj się do PA - SQL - Kopia zapasowa

Automatyczne tworzenie TAK
Kopiuj zawartość tabeli search i read_history TAK
Ilość przetrzymywanych kopii - zależy jak często będziesz odwiedzał forum i kopiował kopie z serwera na dysk - 7 wydaje mi się że będzie bezpieczna wartością choć ja na wszelki wypadek mam ustawione 10.

[ Dodano: 18-07-2009, 09:27 ]
Aha i jak masz forum z modyfikowanymi plikami bądź zapisujesz załączniki na serwer to raz na miesiąc możesz zrobić przez ftp kopie wszystkich plików z serwera... Jeśli oczywiście będzie Ci się chciało...

Bunch

Wysłany: 19-07-2009, 12:09   

Ale gdy wchodzę w to pole to wyświetla się: "Nie masz dostępu do tego menu."
Z powodów bezpieczeństwa do menu SQL mogą mieć dostęp tylko wybrani administratorzy.
Jeżeli nie masz dostępu a uważasz że powinieneś mieć, zwróć się do głównego administratora.

Przecież to moje forum i ja jestem administratorem, co to za dziwaczny więc komunikat?

joli
Yollien +Styler

Wysłany: 19-07-2009, 12:26   

Bunch, przeczytaj go do konca. Kliknij i ustaw sobie zezwolenia.

Podręcznik Administratora
Podręcznik opisuje cały Panel Administracyjny, zawiera wytłumaczenie wszystkich opcji, nierzadko także z dodatkowymi wskazówkami.

Gadatliwa Kasia 

Bunch

Wysłany: 19-07-2009, 13:33   

joli napisał/a:
Bunch, przeczytaj go do konca. Kliknij i ustaw sobie zezwolenia.

Podręcznik AdministratoraPodręcznik opisuje cały Panel Administracyjny, zawiera wytłumaczenie wszystkich opcji, nierzadko także z dodatkowymi wskazówkami.

Przeczytałem...
"kliknij na link tutaj a będziesz miał możliwość dodania swojego ID"
Czym jest owe TUTAJ ?! Bo nie jest podlinkowane w Waszym podręczniku. Skąd mam wiedzieć do czego prowadzi link?

.

Odpowiedz do tematu