|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
instalacja dwóch portali na tym samym serwerze |
Autor |
Wiadomość |
ann13
|
Wysłany: 12-07-2009, 11:38 instalacja dwóch portali na tym samym serwerze
|
|
|
dlaczego, jeśli zainstaluje się dwa razy skrypt przemo (czy to od tego zalezy?)
na tym samym serwerze, ale raz z subdomain, czyli np.
erekcjato.eu
zwis.erekcjato.eu
to bazy się mieszają i jeden portal nadpisuje w drugim, i jak się któryś odinstaluje, to od razu obydwa, czy jest jakaś możliwość żeby dwa portale na jednym serwerze z php funkcjonowały oddzielnie, niezależnie od siebie?
czy pomogłoby wgranie jakiegoś innego skryptu obsługującego portal, żeby pliki się nie mieszały? czyli na jednym byłoby php przemo (najśliczniejsze:P) a na drugim co innego, jeszcze nie wiem co? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Seba123

|
Wysłany: 12-07-2009, 11:48
|
|
|
Załóż dwie bazy danych bądź zmień prefiks. |
_________________ Fejs |
|
|
|
 |
ann13
|
Wysłany: 12-07-2009, 12:02
|
|
|
a co jest łatwiejsze?
bo na razie nie wiem jak zrobić i jedno i drugie |
|
|
|
 |
tomekxz

|
Wysłany: 12-07-2009, 12:26
|
|
|
Bazę możesz założyć w panelu administracyjnym twojego konta hostingowego, ale jak na nowicjusza łatwiej będzie zmienić prefiks - podczas instalacji drugiego forum podaj te same dane tylko zmień prefiks z phpbb_ na np. phpbb2_ |
|
|
|
 |
ann13
|
Wysłany: 12-07-2009, 12:33
|
|
|
jesu, tomek, dzieki, bo ja całe google przeszukałam żeby znaleźć co to jest ten prefiks, bo juz glupio mi pytać, zadając pewnie oczywiste (dla was) pytania i wyszło mi że www
czyli jak wpisze to
phpbb_ na np. phpbb2_
dokladnie, to wystarczy żeby zrobić dwa niezależnie funkcjonujące ze sobą portale i jeden nie będzie psul drugiego, ani nadpisywał postów? |
|
|
|
 |
tomekxz

|
Wysłany: 12-07-2009, 14:53
|
|
|
Tak
To że jedno psuło drugie było spowodowane tym że oba fora zapisywały swoje dane w tym samym miejscu (w tych samych tabelach) - to tak jakby dwóch uczniów korzystało z jednego zeszytu
Jeśli zainstalowano forum z prefixem którego nie ma jeszcze w bazie to wszystko powinno działać. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
ann13
|
Wysłany: 12-07-2009, 19:42
|
|
|
to powinno mnie zniechęca, erekcjato to portal który miał 3 lata, ostatnio pojawiło się w nim sporo błędów (które zostały po reinstalacji, dziwne, w tym, to dublowanie postów), ktoś starał się je naprawić, ale skończyło się to "zainstaluj portal" , trochę bazy zostało wgrane, ale jakoś tak wybiórczo, głownie starych postów nie ma, są działy które mają po kilkadziesiąt stron, ale jak się wchodzi do 11 to już nie istnieje, ja mam z 8 tys postów, z których pewnie zostało mi tak naprawdę ze 100, dużo postów widać przez "szukaj posty" ale jak się chce wejść do środka, to pojawia się napis, że są usunięte, czyli generalnie bryndza, chciałam żeby ten nowy portal, zwis, był kontynuacją starego, dopóki się nie naprawi, lub spróbuje jeszcze ponaprawiać, podogrywać tę bazę, ale coś się odzyskało i nie chce tego stracić, bo jak zacznę wgrywać ten nowy i pomieszam, to i ten z ledwie odzyskaną, niecałą bazą zepsuje
[ Dodano: 13-07-2009, 17:34 ]
a gdzie ma być dokładnie ten prefiks, ta dwójka?
Najnowsza wersja mojej modyfikacji (1.12.6). Zawiera skrypt zamieniający oryginalne phpBB, deinstalator mojej modyfikacji, skrypt DBLoader służący do wgrywania dużych baz danych.', ol_fgcolor='#FFFFFF', ol_bgcolor='#FF8C00', ol_width=200, ol_offsetx=5, ol_offsety=5, CAPTION, '
phpBB_modified_by_Przemo.zip
')" onmouseout="nd()">phpBB modified v 1.12.6
i gdzie dokladnie |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!