|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Baza SQL a nowa wersja skryptu |
Autor |
Wiadomość |
onironauti1
|
Wysłany: 05-07-2009, 19:04 Baza SQL a nowa wersja skryptu
|
|
|
witam,
czy jest jakis prosty sposob na przerobienie bazy z forum phpbb by przemi v1.8 na v1.12?
mam baze danych z mojego forum ktore chodziło na skrypcie v1.8 ale niestety nie mam skryptu w tej wersji i nigdzie nie moge znalezc a w wersji 1.12 sa jakies inne tabele i wszystko sie wali przy wgrywaniu ;/
a moze ktos ma skrypt w wersji 1.8 i mogłby mi przysłac?
byłbym naprawde wdzieczny |
Ostatnio zmieniony przez onironauti1 07-07-2009, 21:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Hunter8484
|
Wysłany: 05-07-2009, 23:06
|
|
|
http://www.hotscripts.pl/produkt-1714.html
proszę bardzo, aczkolwiek nie mam zielonego pojęcia po co CI wersja 1.8.
Tutaj łap cytat - instrukcja od przema
Cytat: | WAŻNE - Zrób kopię bazy danych oraz plików forum przed przystąpieniem do niżej opisanych czynności.
Proces ten składa się z dwoch etapów:
1. - UPDATE BAZY SQL
Pierwszy krok to zamiana bazy danych. Należy wgrać do katalogu forum tylko katalog: scripts po czym wpisać w przeglądarce: http://adres.naszego_forum.pl/scripts/update.php na ekranie pojawi się instrukcja uaktualnienia bazy.
2. - UPDATE PLIKÓW FORUM
Wgranie do katalogu forum wszystkich plików mojego pakietu w wersji 1.12.6
|
pełne :
http://www.przemo.org/php...=install#update
Pozdrawiam
Hunter |
|
|
|
 |
Leone

|
Wysłany: 05-07-2009, 23:57
|
|
|
Hunter8484, a wiesz, że plik update.php wymaga innych plików? chociażby common.php.
Jakąś instalację mieć musi. A że jest początkujący, to lepiej dla niego, aby widział, że forum stoi i działa, a następnie przenosił. |
_________________ She was Lo, plain Lo, in the morning, standing four feet ten in one sock. She was Lola in slacks. She was Dolly at school. She was Dolores on the dotted line. But in my arms she was always Lolita. |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 06-07-2009, 07:32
|
|
|
dokładnie
Najpierw uruchom forum na tej wersji, potem wykonaj instrukcje update'u
phpBB_modified_by_Przemo18.zip
|
Pobierz Plik ściągnięto 76 raz(y) 1,8 MB |
|
|
|
|
 |
Hunter8484
|
Wysłany: 06-07-2009, 09:22
|
|
|
Sorki, zapomniałem o tym "detalu"
Przepraszam. |
|
|
|
 |
onironauti1
|
Wysłany: 07-07-2009, 18:16
|
|
|
oo.. wielkie dzieki za skrypt, aczkolwiek pojawił sie kolejny problem
wgrałem pliki na serwer, wszystko tak jak zawsze ale gdy chce właczyc instalacje to pokazuje sie pusta strona
http://onironauti.vcard.pl/forum/
moze mi ktos powiedziec o co kaman? wczesniej instalowałem na tym serwerze wersje 1.12 i wszystko było jak trzeba |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 07-07-2009, 21:41
|
|
|
Byc moze wersja php jest zbyt wysoka. Nie instaluj, wrzuc pliki, wrzuc baze, wpisz dane bazy do config.php recznie, moze ruszy |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
onironauti1
|
Wysłany: 08-07-2009, 20:59
|
|
|
a czy jest jakiś sposób zeby zrobić update starej bazy bez instalowania forum?
[ Dodano: 09-07-2009, 10:39 ]
joli napisał/a: | Byc moze wersja php jest zbyt wysoka. Nie instaluj, wrzuc pliki, wrzuc baze, wpisz dane bazy do config.php recznie, moze ruszy |
zrobiłem tak jak proponowałaś ale i tak lipa... biała strona
mino to sprobowałem zrobic update bazy no i niestety to samo, wchodze w update.php i biała strona
macie moze jeszcze jakies sugestie jak zrobic update tej bazy bez zainstalowanego forum? |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!