|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: Matteo 09-11-2013, 09:30 |
Warny dla userów |
Autor |
Wiadomość |
Seba123
|
Wysłany: 04-07-2009, 14:55 Warny dla userów
|
|
|
Informacje:
Kod: | #####################################################################################
## MOD Title: Warny dla userów
## MOD Author: Seba123 ( www.cs-puchatek.pl )
## MOD Description: Ten mod daje możliwość dawania ostrzeżeń przez wybranych użytkowników
## MOD Version: 1.0
## Installation Level: (Easy)
## Installation Time: 5 Minutes
##
## Files To Edit: warnings.php
## admin/admin_users.php
## includes/usecp_viewprofile.php
## templates/NazwaStylu/warnings_body.tpl
## templates/NazwaStylu/admin/user_edit_body.tpl
## language/lang_polish/lang_admin.php
## language/lang_polish/lang_warninigs.php
##
## Files To Copy: N/A
######################################################################################## |
Demo:
Dodatkowe:
Wielkie podziękowania dla xlesiu za poprawienie instrukcji!
Całość w załączniku. |
_________________ Fejs |
Ostatnio zmieniony przez lui754 08-08-2009, 17:36, w całości zmieniany 5 razy |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
The bEsT-Qumpel
|
Wysłany: 04-07-2009, 15:45
|
|
|
No no fajnie to wymyśliłeś przyda mi się z czasem |
|
|
|
|
Seba123
|
Wysłany: 05-07-2009, 17:30
|
|
|
Ok. Gotowe - wszystko w 1 poście. |
_________________ Fejs |
|
|
|
|
DreszczyK
|
Wysłany: 05-07-2009, 18:26
|
|
|
Fajne do daawania warnów )) |
|
|
|
|
webmaestro
|
Wysłany: 06-07-2009, 10:44
|
|
|
a jak ktos ma moda to mozna mu zdjac, zdejmowanie warnow?? |
|
|
|
|
Seba123
|
Wysłany: 06-07-2009, 12:38
|
|
|
webmaestro napisał/a: | a jak ktos ma moda to mozna mu zdjac, zdejmowanie warnow?? | Nie. Ten mod nie służy do tego...
Ew. można wyłączyć w PA dawanie warnów moderatorom, i porozdawać te uprawnienia tym, co mają je mieć. |
_________________ Fejs |
|
|
|
|
smart34
|
Wysłany: 15-07-2009, 12:53
|
|
|
Cytat: | Parse error: syntax error, unexpected '}' in public_html/plwarez.pl/includes/usercp_viewprofile.php on line 550 | Mi wyskakuje takie cos |
|
|
|
|
smart34
|
Wysłany: 15-07-2009, 13:06 Problem z Warny dla Userów by Seba123
|
|
|
Witam!
Zaisntalowałem tego moda ale mam jeden błąd i nie wiem jak go zlikwidować
Cytat: | Parse error: syntax error, unexpected '}' in public_html/plwarez.pl/includes/usercp_viewprofile.php on line 550 | Jak patrzyłem to wszystko jest dobrze. Prosze o pomoc |
|
|
|
|
Lisu15
|
Wysłany: 15-07-2009, 13:21
|
|
|
smart34, wgraj kopie i wykonaj jeszcze raz. ( tylko tego pliku)
Lub w 550 linijce masz błąd. (porównaj z instruckją) |
_________________ HTML to podstawa...
CSS to potęga...
Powróciwszy, by siać zamęt. |
|
|
|
|
smart34
|
Wysłany: 15-07-2009, 13:24
|
|
|
Właśnie mam tak samo jak w instrukcji
Dobra juz sobie poradziłem... |
|
|
|
|
niuniek2690
|
Wysłany: 11-09-2009, 15:46
|
|
|
no a gdzie to ustawic bo nie moge sie polapac ;/ mod juz wgralem |
|
|
|
|
MaTeK_
Czarna lista
|
Wysłany: 17-09-2009, 06:52
|
|
|
niuniek2690, jako administrator kliksz na edycje uzytkownika i masz "Moze dodawac ostrzezenia" i zaznaaczasz tak |
_________________ Instalacja/aktualizacja/konwersja/przenoszenie/naprawa for i portali
Więcej info na portfolio |
|
|
|
|
yeahman
|
Wysłany: 23-11-2009, 22:12
|
|
|
Jeśli można, moim zdaniem powinno się skasować tekst który wyświetla się po wejściu w "ostrzeżenia użytkowników" o treści:
Cytat: | Ostrzeżenia użytkowników
W tym miejscu wyświetlani są użytkownicy, posiadający na swoim koncie ostrzeżenia dodane przez administratorów, lub moderatorów. |
Jest on zbędny, zastąpił bym go np. Informacje na temat ostrzeżeń.
Taka drobnostka ale modyfikacja ogólnie super!!
Wnioskuję o dodanie punkcika pomógł dla autorów !
[ Dodano: 23-11-2009, 22:31 ]
Problem mam.. w profilu nie wyświetla mi sie opcja "Może dodawać ostrzeżenie"
Co zrobić?
[ Dodano: 23-11-2009, 22:39 ]
nie nadpisałem pliku.. już działa przepraszam. |
_________________ Pozdrawiam !! |
|
|
|
|
Kris28
|
Wysłany: 05-12-2009, 17:59
|
|
|
Zadaję zapytanie SQL.
Kod: | alter table phpbb_users add `user_allow_warn` tinyint(1) NOT NULL default '0' |
Kod: | Błąd
zapytanie SQL:
ALTER TABLE phpbb_users ADD `user_allow_warn` tinyint( 1 ) NOT NULL default '0'
MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
#1060 - Duplicate column name 'user_allow_warn' |
Jak jako administrator chcę komuś edytować nick albo sobie, po zapisaniu wyskakuje taki błąd:
Kod: | Could not rename users group
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' user_allow_warn = 1 , user_allowbbcode = 1, user_allow_viewonline = 1, user_not' at line 2
UPDATE phpbb_users SET username = 'Kris', user_email = 'krisior@hotmail.com', user_icq = '', user_website = '', user_occ = '', user_from = 'Zabrze' , user_field_1 = 'patrykt28', user_allow_field_1 = 1, user_interests = '', user_custom_color = '', user_custom_rank = 'zabójca', user_sig = '[img:cc0ff46cdc]http://i50.tinypic.com/2a9bq1j.png[/img:cc0ff46cdc] [img:cc0ff46cdc]http://steamcard.com/do/sigcard-original/patrykt28.png[/img:cc0ff46cdc]', user_viewemail = 1, user_viewaim = 1, user_aim = '5907171', user_yim = '', user_msnm = '', user_attachsig = 1, user_sig_bbcode_uid = 'cc0ff46cdc', user_allowsmile = 1, user_allowhtml = 1, user_allowavatar = 1, user_allowsig = , user_allow_warn = 1 , user_allowbbcode = 1, user_allow_viewonline = 1, user_notify = 0, user_allow_pm = 1, user_notify_pm = 1, user_popup_pm = 1, allowpm = 1, user_notify_gg = 0, user_lang = 'polish', user_style = 4, user_timezone = 1, user_active = 1 , user_rank = 0, user_gender = '1', user_birthday = 999999, user_next_birthday_greeting = 0 , disallow_forums = '', can_custom_ranks = 1, can_custom_color = 1, can_topic_color = 1, user_allow_helped = 1, user_ip_login_check = 1 WHERE user_id = 2
Line : 1009
File : admin_users.php |
Co jest nie tak ?
[ Dodano: 05-12-2009, 18:03 ]
Jeszcze zapomniałem dać plik admin_users.php, coś poprzedniego postu nie potrafię edytować, nie widzę opcji edytuj. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Jackob J
|
Wysłany: 19-12-2009, 16:29
|
|
|
Męczę się już dobre kilkanaście minut z tym modem...
Wydaje mi się, że zrobiłem wszystko według instrukcji. Chociaż może się mylę, ale dla pewności przywróciłem stare plików i zrobiłem wszystko jeszcze raz. Efekt taki sam jak poprzednio - czyli niezadowalający.
Już mówię o co chodzi.
W przedstawieniu profilu, na samej górze okna, nad logiem forum pojawia się taki tekst:
Kod: | if ( $viewing_user_level == ADMIN ) { $template->assign_block_vars('admin',array()); } if ( $viewing_user_level == ADMIN || $userdata['user_allow_warn']) { if ( $board_config['warnings_enable'] ) { require($phpbb_root_path . 'language/lang_' . $board_config['default_lang'] . '/lang_warnings.' . $phpEx); $template->assign_block_vars('add_warning',array()); } } |
Natomiast gdy edytowałem profil użytkownika aby włączyć mu możliwość dodawania ostrzeżeń, przywitał mnie taki błąd:
Kod: | Could not rename users group
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'user_allowbbcode = 1, user_allow_viewonline = 1, user_notify = 0, user_allow_pm ' at line 2
UPDATE phpbb_users SET user_email = 'tutajmejl@mojegou.uzytkownika', user_icq = '', user_website = 'http://www.fanclubpolonia.prv.pl', user_occ = '', user_from = 'Piła' , user_field_1 = '45', user_allow_field_1 = 1, user_interests = 'Sport', user_custom_color = 'FF3300', user_custom_rank = '', user_sig = '', user_viewemail = 1, user_viewaim = 1, user_aim = '3485015', user_yim = '', user_msnm = '', user_attachsig = 1, user_sig_bbcode_uid = '', user_allowsmile = 1, user_allowhtml = 1, user_allowavatar = 1, user_allowsig = 1, user_allow_warn = 1 user_allowbbcode = 1, user_allow_viewonline = 1, user_notify = 0, user_allow_pm = 1, user_notify_pm = 1, user_popup_pm = 1, allowpm = 1, user_notify_gg = 0, user_lang = 'polish', user_style = 4, user_timezone = 1, user_active = 1 , user_rank = 0, user_gender = '1', user_birthday = 7222, user_next_birthday_greeting = 2010 , disallow_forums = '', can_custom_ranks = 1, can_custom_color = 1, can_topic_color = 1, user_allow_helped = 1, user_ip_login_check = 1 WHERE user_id = 3
Line : 1008
File : admin_users.php |
Czy ktoś potrafi pomóc?
[ Dodano: 19-12-2009, 16:39 ]
Ok, drugą część mojego problemu rozwiązałem sam. Rozwiązanie może się przydać także innym bo patrząc na post przed moim, widzę, że nie tylko ja miałem z tym problem.
Otóż problem leży w przecinkach. W pliku:
admin/admin_users.php
przy wklejaniu:
user_allowsig = $user_allowsig
Trzeba uważać aby przed i po było dokładnie po jednym przecinku.
Problem nadal zostaje z w:
Kod: | if ( $viewing_user_level == ADMIN ) { $template->assign_block_vars('admin',array()); } if ( $viewing_user_level == ADMIN || $userdata['user_allow_warn']) { if ( $board_config['warnings_enable'] ) { require($phpbb_root_path . 'language/lang_' . $board_config['default_lang'] . '/lang_warnings.' . $phpEx); $template->assign_block_vars('add_warning',array()); } }
|
u góry strony w przedstawieniu profilu. Skąd to? Jak to usunąć?
[ Dodano: 19-12-2009, 16:53 ]
Dziękuję wszystkim za ewentualne dobre chęci pomocy.
Jeszcze raz edytowałem pewien plik i tym razem chyba zrobiłem to poprawnie. Bo wszystko jest tak jak trzeba.
Problem rozwiązany. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!