Przesunięty przez: Matteo 09-11-2013, 09:36 |
Nawigacja w PW |
Autor |
Wiadomość |
xlesiu
|
Wysłany: 07-06-2009, 21:24 Nawigacja w PW
|
|
|
Nawigacja w PW
Dodaje linki Poprzednia PW - Następna PW
Opis:
Ten mod dodaje linki Poprzednia PW - Następna PW[/b][/center]
Kod: | ##############################################################
## MOD Title : Nawigacja w PW
## MOD Author : Poupoune < kristff@hotmail.com > (N/A)
##
## MOD Description : Ten mod dodaje linki Poprzednia PW - Następna PW
##
## MOD Version : 1.0.0
##
## Installation Level : Easy
## Installation Time : 3 minute(s)
## Files to edit : 3
## privmsg.php
## language/lang_polish/lang_main.php
## templates/NazwaStylu/privmsgs_read_body.tpl
## Included files : 0
############################################################## |
Co modyfikacja potrafi:
Ten mod dodaje linki Poprzednia PW - Następna PW. |
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
Ostatnio zmieniony przez Majkelo 13-01-2012, 13:08, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
MagicalFire
|
Wysłany: 07-06-2009, 21:27
|
|
|
fajny mod
w przypadku kiedy mamy parę nie przeczytanych wiadomości jest bardzo przydatny |
_________________ nie za takie Przemo walczyliśmy |
|
|
|
|
Tavaro
|
Wysłany: 07-06-2009, 22:41
|
|
|
Dlaczego przy "to była pierwsza wiadomość PW" mamy link "przedostatnia pw"? |
|
|
|
|
xlesiu
|
Wysłany: 07-06-2009, 22:45
|
|
|
Tavaro, ten mod po wyjściu "poza" wiadomości wskazuje na drugą od końca lub początku wiadomość. Po wyjściu na koniec nie miałem problemu z nazwaniem: Przedostatnia natomiast jak nazwać drugą od początku wiadomość? |
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
|
|
|
|
Tavaro
|
Wysłany: 07-06-2009, 23:35
|
|
|
Hm, OK. Ale zastanawiam się, czy nie lepiej wracać do wiadomości, którą się przed chwilą widziało... |
|
|
|
|
Mario14125
|
|
|
|
|
pawelooss
|
Wysłany: 11-06-2009, 22:41
|
|
|
Tavaro napisał/a: | Ale zastanawiam się, czy nie lepiej wracać do wiadomości, którą się przed chwilą widziało... |
Też mi się tak wydaje -> "Wróć do ostatnio przegl±danej wiadomo¶ci".
Dodatkowo można sobie ujednolicić tego moda na wzór "Poprzedni temat «» Następny temat" z viewtopic. Wtedy nie trzeba dodawać IMHO brzydkiej belki nad "Skrzynka :: Wiadomość".
Kod: | #
#-----[ FIND ]----------------------------------------------
#
<table width="100%" cellspacing="2" cellpadding="2" border="0">
<form method="post" action="{S_PRIVMSGS_ACTION}">
<tr>
<td valign="middle">{REPLY_PM_IMG}</td>
<td width="100%"><span class="nav"> <a href="{U_INDEX}" class="nav">{L_INDEX}</a></span></td>
</tr>
</table>
#
#-----[ REPLACE WITH ]----------------------------------------------
#
<table width="100%" cellspacing="2" cellpadding="2" border="0">
<form method="post" action="{S_PRIVMSGS_ACTION}">
<tr>
<td align="left" valign="middle">{REPLY_PM_IMG}<span class="nav"> <a href="{U_INDEX}" class="nav">{L_INDEX}</a></span></td>
<td align="right" valign="middle" nowrap="nowrap"><span class="gensmall" style="color: #FF6600;"><a href="{U_PRIVMSG_PREVIOUS}" class="nav">{L_PRIVMSG_PREVIOUS}</a> «» <a href="{U_PRIVMSG_NEXT}" class="nav">{L_PRIVMSG_NEXT}</a></span></td>
</tr>
</table> |
Poza tym xlesiu, bardzo przydatny dodatek, dzięki. |
_________________ Nie widzę przez ściany i nie umiem pleść wiklinowych koszyków. ^^, |
|
|
|
|
xlesiu
|
Wysłany: 12-06-2009, 18:38
|
|
|
w privmsg.php znajdźcie: Kod: | $message = ( $HTTP_GET_VARS['view'] == 'next' ) ? $lang['No_newer_pm'] . '<br /><br />' . '<a href='. append_sid("privmsg.$phpEx?folder=$folder&mode=$mode&" . POST_POST_URL . "=$privmsgs_id&view=prev", true).'>' . $lang['Przedostatnia_PW'] . '</a>' : $lang['No_older_pm']. '<br /><br />' . '<a href='. append_sid("privmsg.$phpEx?folder=$folder&mode=$mode&" . POST_POST_URL . "=$privmsgs_id&view=next", true).'>' . $lang['Przedostatnia_PW'] . '</a>';
$mes = $message . '<br /><br />' . sprintf($lang['Click_return_inbox'], '<a href="' . append_sid("privmsg.$phpEx?folder=inbox") . '">', '</a> ') . '<br /><br />' . sprintf($lang['Click_return_index'], '<a href="' . append_sid("index.$phpEx") . '">', '</a>');
message_die(GENERAL_MESSAGE, $mes); | zamieńcie na Kod: | $message = ( $HTTP_GET_VARS['view'] == 'next' ) ? $lang['No_newer_pm'] . '<br /><br />' . '<a href="javascript:history.go(-1);">' . $lang['Ostatnia_PW'] . '</a>' : $lang['No_older_pm']. '<br /><br />' . '<a href="javascript:history.go(-1);">' . $lang['Pierwsza_PW'] . '</a>';
$mes = $message . '<br /><br />' . sprintf($lang['Click_return_inbox'], '<a href="' . append_sid("privmsg.$phpEx?folder=inbox") . '">', '</a> ') . '<br /><br />' . sprintf($lang['Click_return_index'], '<a href="' . append_sid("index.$phpEx") . '">', '</a>');
message_die(GENERAL_MESSAGE, $mes); | oraz: Kod: | 'L_Przedostatnia_PW' => $lang['Przedostatnia_PW'], | na Kod: | 'L_Ostatnia_PW' => $lang['Ostatnia_PW'],
'L_Pierwsza_PW' => $lang['Pierwsza_PW'], | w language/lang_polish/lang_main.php znajdźcie: Kod: | $lang['Przedostatnia_PW'] = 'Przedostatnia PW'; | zamieńcie na: Kod: | $lang['Ostatnia_PW'] = 'Ostatnia PW';
$lang['Pierwsza_PW'] = 'Pierwsza PW'; |
Ja testowałem na Firefoxie 3.0.11 |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
ResidenT [Usunięty]
|
Wysłany: 16-02-2014, 09:26