Nie można wejść do PA |
Autor |
Wiadomość |
RaFFuSSeK
|
Wysłany: 01-06-2009, 16:42 Nie można wejść do PA
|
|
|
Witam. Zmieniłem domenę, oraz jeszcze jedną rzecz. Przedtem forum było w katalogu, a teraz jest w głównym. Nie działało mi wcześniej w ogóle forum, po skopiowaniu .htaccess z tego starego katalogu wszystko było ok, no oprócz tego Panelu Administratora. Nie da się do niego wejść. Jak wejdę w "Panel Administracyjny", to przekierowuje mnie na stronę główną. Mam zainstalowane SF. Co zrobić? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Gilu
|
Wysłany: 01-06-2009, 16:46
|
|
|
Skoro przeniosłeś forum z katalogu to rozumiem, że ścieżkę do skryptu też zmieniłeś w bazie?
Domenę też masz już poprawnie? |
|
|
|
|
RaFFuSSeK
|
Wysłany: 01-06-2009, 16:52
|
|
|
Nie zmieniłem, w której tabeli znajdują się te informacje? Szukałem w phpbb_config ale nie znalazłem. Mógłby ktoś napisać zapytanie / gdzie się to znajduje? |
_________________ <u>Chętnie pomagam tym którzy potrafią pisać poprawnie po polsku.</u> |
|
|
|
|
Gilu
|
Wysłany: 01-06-2009, 16:54
|
|
|
Właśnie w tabeli _config.
Kod: | UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'ADRES SERWERA' WHERE `config_name` = 'server_name' LIMIT 1;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = '/ŚCIEŻKA DO FORUM/' WHERE `config_name` = 'script_path' LIMIT 1;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'ADRES SERWERA' WHERE `config_name` = 'cookie_domain' LIMIT 1;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'NAZWA COOKIE' WHERE `config_name` = 'cookie_name' LIMIT 1; |
|
|
|
|
|
RaFFuSSeK
|
Wysłany: 01-06-2009, 17:06
|
|
|
Mam kilka pytań jeszcze:
1. adres serwera = oryginalny adres serwera czy domena?
2. ścieżka do forum = "/" czy "/public_html/"?
3. adres serwera = to samo co Ad.1?
4. nazwa cookie = skąd to wziąć?
Pozdrawiam |
_________________ <u>Chętnie pomagam tym którzy potrafią pisać poprawnie po polsku.</u> |
|
|
|
|
Gilu
|
Wysłany: 01-06-2009, 17:24
|
|
|
RaFFuSSeK napisał/a: | adres serwera = oryginalny adres serwera czy domena? |
Domena przez którą się łączysz.
RaFFuSSeK napisał/a: | ścieżka do forum = "/" czy "/public_html/"? |
'/'
RaFFuSSeK napisał/a: | adres serwera = to samo co Ad.1? |
Tak.
RaFFuSSeK napisał/a: | nazwa cookie = skąd to wziąć? |
Cokolwiek, ale najlepiej wpisać standard czyli: phpbb2mysql
Po wykonaniu zapytania wyczyść /cache/. |
|
|
|
|
RaFFuSSeK
|
Wysłany: 01-06-2009, 17:38
|
|
|
zrobiłem tak jak napisałeś - zapytanie wykonane:
Kod: | UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'cs-nation.pl' WHERE `config_name` = 'server_name' LIMIT 1 ;# MySQL zwrócił pusty wynik (zero rekordów).
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = '/' WHERE `config_name` = 'script_path' LIMIT 1 ;# MySQL zwrócił pusty wynik (zero rekordów).
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'cs-nation.pl' WHERE `config_name` = 'cookie_domain' LIMIT 1 ;# MySQL zwrócił pusty wynik (zero rekordów).
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'phpbb2mysql' WHERE `config_name` = 'cookie_name' LIMIT 1 ;# MySQL zwrócił pusty wynik (zero rekordów). |
/cache/ wyczyszczony - lecz nadal nie można się dostać do PA. |
|
|
|
|
Gilu
|
Wysłany: 01-06-2009, 17:43
|
|
|
RaFFuSSeK napisał/a: | MySQL zwrócił pusty wynik (zero rekordów). |
Także raczej nie miało jak zadziałać.
Kod: | UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'cs-nation.pl' WHERE `config_name` = 'server_name' LIMIT 1;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = '/' WHERE `config_name` = 'script_path' LIMIT 1;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'cs-nation.pl' WHERE `config_name` = 'cookie_domain' LIMIT 1;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'phpbb2mysql' WHERE `config_name` = 'cookie_name' LIMIT 1; |
Spróbuj to wrzucić i wysłać. Masz prefix phpbb?
Zamiast bezpośrednio w bazie, możesz też wejść na adresforum.pl/dbloader/dbloader.php --> Konfiguruj Forum i tam wpisać te dane. |
|
|
|
|
RaFFuSSeK
|
Wysłany: 01-06-2009, 17:50
|
|
|
Tak to wygląda w DBLoaderze, nic nie zmieniałem, tak już było. Nadal nie można się dostać. Po wykonaniu tego zapytania co dałeś, znowu brak wyników:
Kod: | UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'cs-nation.pl' WHERE `config_name` = 'server_name' LIMIT 1 ;# MySQL zwrócił pusty wynik (zero rekordów).
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = '/' WHERE `config_name` = 'script_path' LIMIT 1 ;# MySQL zwrócił pusty wynik (zero rekordów).
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'cs-nation.pl' WHERE `config_name` = 'cookie_domain' LIMIT 1 ;# MySQL zwrócił pusty wynik (zero rekordów).
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'phpbb2mysql' WHERE `config_name` = 'cookie_name' LIMIT 1 ;# MySQL zwrócił pusty wynik (zero rekordów). |
|
|
|
|
|
Gilu
|
Wysłany: 01-06-2009, 17:55
|
|
|
Wyłącz jeszcze poprawność sprawdzania adresu i wyczyść ciastka z przeglądarki. |
|
|
|
|
RaFFuSSeK
|
Wysłany: 01-06-2009, 18:02
|
|
|
Po wyłączeniu poprawności:
Kod: | Fatal error: Call to undefined function sql_cache() in /home/xxx/public_html/dbloader/dbloader.php on line 283 |
283 linia:
Kod: | sql_cache('clear', 'board_config'); |
|
|
|
|
|
Gilu
|
Wysłany: 01-06-2009, 18:04
|
|
|
Dobra to nie szkodzi, wyczyść cache i cookies przeglądarki i sprawdź czy działa. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
RaFFuSSeK
|
Wysłany: 01-06-2009, 18:15
|
|
|
Dzięki, działa!
Miłego wieczoru |
|
|
|
|
|