|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[pyt]Portal bez zmian stylu, bez wzgl?du na ustawienia forum |
Autor |
Wiadomość |
Ignis
|
Wysłany: 11-12-2004, 10:21 [pyt]Portal bez zmian stylu, bez wzglądu na ustawienia forum
|
|
|
Gdy zmienimy styl na forum, automatycznie zmienia się styl portalu.
Czy da się zrobić tak, aby portal korzystać z jednego stylu, niezale?nie od wybranego stylu na forum? (aby ignorowa?o styl wybrany przez użytkownika, ale tylko w Portalu).
Jeśli tak, a przewiduj?, że nie jest to niewykolnalne, to jak? |
_________________ Somewhere over the rainbow... |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Modernizacja
|
Wysłany: 11-12-2004, 11:55
|
|
|
może w portal_body.tpl ustawic odnosniki do .css z innego katalogu, czyli innego styli ?
nie wiem... nigdy tego nie robiłem, wiec nie wiem jaki będzie efekt |
_________________ hej ho! Gość. widziałe? to forum?
Zanim co? napiszesz czytaj zasady oraz FAQ. |
|
|
|
|
They
|
Wysłany: 11-12-2004, 12:02
|
|
|
?cie?k?, tylko taki można zmienić ?cie?k? do stylu, któr? chciałał.
portal_body.tpl na pewno nie, tylko portal.php !
spróbuj |
|
|
|
|
szpak
|
Wysłany: 11-12-2004, 12:06
|
|
|
Ciekawe, jutro sięd? i pobawić się tym, ale my?l? że to nie w tpl zawarte info jaki styl bo tpl jest plikiem stylu, a potrzebujemy co by portal odwo?ywa? się do innego stylu czy innego tpl. Będzie problem z nagłówkiem i stopkę bo portal.php i index.php korzystaj? z jednego overall_header.tpl i z jednego overall_footer.tpl no i na tym nie koniec. Na pewno wystarczy pogrzebać w pliku portal.php, to dla tych zadanie co dobrze php znaj? bo u mnie z tym słabo.
Również czekam na rozwiązania |
_________________ Nie pisz do mnie na GyGy ani na PW bo normalnie nie wytrzymam, no chyba ze chcesz dać mi na chleb zarobić
Lubię poważne wyzwania http://www.szpak.eu/phpbb.php |
|
|
|
|
They
|
Wysłany: 11-12-2004, 12:49
|
|
|
i jeszcze page_header.php jest związany z overall_header.tpl :]
to może był duży problem, ale da się spróbować.
może znajdź taki kod co zmienia stylei zamieni? na ?cie?k?.
albo
znajdź w portal.php :
Kod: | $template->set_filenames(array(
'body' => 'portal_body.tpl') | zamieni? na ?cie?k? np. http://twoja strona/templates/twój styl/portal_body.tpl , jak co? nie pasuje tą ?cie?k? to zamieni? na cosik. I jeszcze pozostałych kodów "template". |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!