|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Błąd - sessions.php |
Autor |
Wiadomość |
tymek
|
Wysłany: 20-05-2009, 20:50 Błąd - sessions.php
|
|
|
Witam!
Nagle, z dnia na dzien, forum przestało mi działac i przy probie wejscia na nie, wywala taki błąd:
Cytat: | phpBB by Przemo : Critical Error
Error creating new session
DEBUG MODE
SQL Error : 145 Table './tym_forum/phpbb_sessions' is marked as crashed and should be repaired
INSERT INTO phpbb_sessions (session_id, session_user_id, session_start, session_time, session_ip, session_page, session_logged_in, session_admin) VALUES ('b0d8cf4124eccf6bbb640a9c43c30f01', -1, 1242848833, 1242848833, '54baec75', 0, 0, 0)
Line : 443
File : sessions.php |
Co jest tego powodem i jak to naprawic? Trzeba uzyc "napraw tabele"?
///edit:
Kiedy naprawiłęm tabele, forum sięwłączyła, ale potem znowu, wyskoczyło cos takiego:
Cytat: | Could not query last visit posts
DEBUG MODE
SQL Error : 145 Table './tym_forum/phpbb_read_history' is marked as crashed and should be repaired
SELECT post_id, topic_id, forum_id FROM phpbb_read_history WHERE user_id = 2
Line : 61
File : read_history.php |
|
_________________ Szukam programisty PHP, który wykona parę zleceń - modyfikacje na forum. Proszę o kontakt na PW. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 20-05-2009, 21:03
|
|
|
Jesli po kolei wala sie tabele, zoptymalizuj wszystkie, napraw te co trzeba. Jesli problem bedzie dalej wystepowal, zglos adminowi hostingu, tak nie powinno byc |
|
|
|
|
tymek
|
Wysłany: 21-05-2009, 10:13
|
|
|
Naprawiłęm i zoptymalizowałem wszystkie tabele i forum juz działa, ale co mogło byc przyczyną, ze tak nagle, pare tabel się... no własnie, zepsuło? |
_________________ Szukam programisty PHP, który wykona parę zleceń - modyfikacje na forum. Proszę o kontakt na PW. |
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 21-05-2009, 14:43
|
|
|
nie wiem, uszkodzenie dysku, bledy w komunikacji z baza.
Dlatego powinienes to zglosic adminowi. |
|
|
|
|
XucreX
|
Wysłany: 24-05-2009, 14:31
|
|
|
Mam to samo ... co mam robić ???
P.s nie jestem zbyt mocny w phpBB więc proszę o pomoc |
|
|
|
|
k3itus
|
Wysłany: 24-05-2009, 14:38
|
|
|
boo ma awarie.. Wejdź na stronę główną a zobaczysz |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
XucreX
|
Wysłany: 24-05-2009, 14:42
|
|
|
nom ... jak to pisałem to jeszcze boo działało ... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!