phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[Opinia] Hosting az.pl
Autor Wiadomość
Termo

Wysłany: 03-12-2006, 11:21   [Opinia] Hosting az.pl

Nie będę się rozpisywal: odradzam hosting oferowany przez az.pl

Mam u nich konto z dobre pol roku i dotychczas wszystko sprawnie działało, ale ostatnio wrzucili tyle kont na moj serwer (chyba z kilka milionow), że sql potrafilo generowac się przez - UWAGA - 500 sekund (w godzinach szczytu). Zaś w godzinach porannych i poznowieczornych dochodzilo do 300 sekund. Zeby tego jeszcze bylo malo, kilka razy dziennie pada na kilkanascie sekund/minut eee...apache, dnsy (?), co uniemozliwia wejscie na stronę ("Nie odnaleziono strony"). Po okolo 200 telefonach i mailach (kto mi oplaci rachunek?) geniusze zamiast wywalic najbardziej zamulające konta, wprowadzili limit polaczen/zapytan do bazy SQL. Niby domyslnie jest 1000, ale w praktyce juz po minucie dzialania forum, dostęp do sql jest blokowany (czyli w praktyce już po jakichś 100 a nie 1000 zapytaniach). Obiecali mi przeniesc konto, przenoszą je od piątku. Dzis jest niedziela, a konto nadal nie przeniesione. Wiem, ze jest weekend, ale mnie to g**** obchodzi: serwer dziala jak ****, to mają to naprawic gdy sie psuje, a nie gdy im pasuje :]
Administratorzy az.pl nie mają zielonego pojecia o tym, gdzie i po co pracują. Jeszcze, gdy serwer dobrze dzialal, to szybkosc odpisywania supportu byla mi obojetna, ale gdy obecnie jest jak jest...Nie sposob się nie zdenerwowac. Najgorszy hosting swiata...W zadnym wypadku nie kupujcie u nich czegokolwiek! Chyba ze chcecie sobie wyrywac wlosy z glowy, albo osiwiec...

Gadatliwa Kasia 

sraken1

Wysłany: 03-12-2006, 12:34   

hehe no i dlatego trzeba zainwestowac w dedyka [; gdyby phpbb by przemo niemialo krytycznego bledu to bym sie chetnie tym dedykiem podzielil, kosztami rowniez

powodzenia zycze bo sie przyda, z szukaniem czegos nowego

aha zeby niebylo offtopu [; kiedys chcialem cos kupic od az.pl ale zostalo mi odradzone wiec potwierdzam opinie Tero

CZ@rek

Wysłany: 06-12-2006, 14:24   

Ja właśnie jestem w trakcie testowym.
I powiem, że są sutuacje, że moje połączenia są odrzucane przez serwer. Na ftp'a nie można się zapiąć przej paręnaście minut.
Z tego co widzę to jest objaw normalny dla nich.
A już miałem tam kupować miejsce na serwerze.

Termo

Wysłany: 07-12-2006, 01:37   

Juz sie przenioslem na inny serwer. Jak najdalej od az ludzie! Jak najdalej!

Nikola

Wysłany: 04-05-2008, 11:15   

dokladnie tak jak wyzej napisane... nie wpadlam na te posty wczesniej bo teraz wiem ze popelnilam najwiekszy blad jaki moglam... najgorsze jest to ze wykupilam hosting na 2 lata lacznie z domena i co teraz??? konto u nich mam w sumie 2 tygodnie a strona czesciej sie chyba nie otwiera niz otwiera... czy przy takich problemach moge zadac zwrotow kosztow??? przeciez jak tak bedzie przez 2 lata to wyjde z siebie...

zglaszalam reklamacje juz, stwierdzili ze u nich serwer dziala bez problemu... jak im udowodnic ze nie dziala mozna to jakos pokazac??? napisali ze jak sie bedzie czesciej to powtarzac to zmienia serwer... i co znowu zglaszalam juz nie odpisali...

Cockney

Wysłany: 04-05-2008, 12:51   

AZ.pl jest chyba najgorszym hostingiem z firm nazwijmy je "udających profesjonalne". Raz ze magia sie dzieje na ich serwerach działają jak chcą i kiedy chcą a administratorzy odpisują teksty w stylu "zajme się tym w wolnej chwili". Dodzwonić się do nich czasami graniczy z cudem a nawet jak sie dzwonimy to i tak gówno załatwimy! Hosting omijąć szeeeerokim łukiem.

Ja osobiście z az korzystam często ale tylko i wyłącznie do rejestracji domen, bo maja fajne promocje i bardzo wygodny panel.

Nikola

Wysłany: 04-05-2008, 13:40   

nie wiecie jakie teraz sa prawa konsumentow mozna po 2 tyg zrezygnowac ??? zaplacilam okolo 300 zl razem z domena moze to nie majatek ale dzisiaj np jak udalo mi sie wejsc 4 razy na forum to byl cud bo i tak po napisaniu posta mnie wywalalo... i ten problem maja wszyscy moi uzytkownicy...

[ Dodano: 06-05-2008, 19:06 ]
no i od wczoraj od 19 do chwili obecnej nie dziala wcale... na maile nie odpowiadaja telefonopw nie odbieraja... nie wiem co robic ... ciekawe ile osob ma tego typu problemy..

Mahten

Wysłany: 23-03-2009, 17:03   

Mnie tez w*urwilo!
Czytam sobie ze domena u nich 9.90 +Vat. Spoko.
Wplacilem kase przelewem. Dzis wchodze zeby domene wykupic, a tu 19.90 za domenke .eu O.o
A wszedzie pisze ze 9.90.
Pisze do nich, ze chyba cos nie tak i ... cisza....
Nie no panowie, tak sie nie robi...
Chyba nie wykupie od nich tej domeny (12 zl nie majatek :> i zainwestuje w jakas lepsza).
Co polecacie? Chodzi mi o sama domene.
Chcialbym miec domenke .eu
Slyszalem ze nazwa.pl jest dobra, prawda?

robertrobson

Wysłany: 23-03-2009, 18:00   

Ja mam też u nich hosting na początku było gorzej ale teraz chyba jest coraz lepiej. W tamtym roku było parę kilkuminutowych padów, które zauważyłem fizycznie bo nie śledzę tego jakimiś wyrafinowanymi metodami. W tym roku jeszcze tego nie zauważyłem. Jest tylko jakiś problem u nich z bazą danych. Ma jakieś długie opóźnienia i czasami wywala właśnie błąd połączenia z bazą. Wiecie może czy jest możliwość dostrojenia tego do forum aby czekało dłużej na odpowiedź MySQL?

Mahten

Wysłany: 23-03-2009, 20:25   

Ale wez jak wkrecaja z az.pl tu pisze ze domenka 9 zl z Vat (12 zl razem) a co do kupna 19 zl :P
Nie zebym nad tym plakal, ale wez jak sie podaje ceny to wszedzie takie same, a nie wkrecaja.

robertrobson

Wysłany: 25-03-2009, 09:10   

Może to po prostu jakaś pomyłka?!

Oryd

Wysłany: 09-07-2009, 00:51   

Opłaci się tu wziąść domene .pl ?? ;p

Gadatliwa Kasia 

robertrobson

Wysłany: 11-01-2011, 00:46   

Oryd napisał/a:
Opłaci się tu wziąść domene .pl ?? ;p

To czy opłaci się, to rzecz względna. wystarczy spojrzeć na cenniki i wszystko będzie wiadomo, czy komuś to się "opłaci", czy nie ;)

Odpowiedz do tematu