|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Could not insert data into users table |
Autor |
Wiadomość |
tosiek

|
Wysłany: 06-03-2009, 21:28 Could not insert data into users table
|
|
|
Witam. Mam otóż taki problem przy rejestracji:
Kod: | Could not insert data into users table
DEBUG MODE
INSERT INTO phpbb_users (user_id, username, user_regdate, user_password, user_email, user_icq, user_website, user_occ, user_interests, user_from, user_sig, user_sig_bbcode_uid, user_sig_image, user_avatar, user_avatar_type, user_viewemail, user_viewaim, user_aim, user_yim, user_msnm, user_attachsig, user_allowsmile, user_allowhtml, user_allowbbcode, user_allow_viewonline, user_notify, user_notify_gg, user_notify_pm, user_popup_pm, user_timezone, user_lang, user_custom_color, user_custom_rank, user_style, user_gender, allowpm, user_level, user_allow_pm, user_birthday, user_next_birthday_greeting, user_ip, user_ip_login_check, user_active, user_actkey) VALUES (156, 'tosiek', 1236367782, '5c42cf88b628f7dfaa130acb419d1f90', 'test@test.pl', '', '', '', '', '', '', '', '', '', 0, 1, 1, '', '', '', 1, , 0, 1, 1, 0, 0, 1, 1, 0, 'polish', '', '', 1, '0', 1, 0, 1, '999999', '0', '3e155b0c', 1, 1, '')
Line : 891
File : usercp_register.php |
Baza po przejściu z phpbb2 zwykłego, próbowałem nawet z oryginalnej tabeli phpbb_users z schemas i nic nie zmienia. Pliki są czysto prosto ze skryptu nie modyfikowane. Oryginalna tabela nic nie daje.
Szukałem na forum ale na temat rejestracji nie ma konkretów...
pozdrawiam |
_________________ Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy... |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Bucu

|
Wysłany: 06-03-2009, 21:39
|
|
|
Kod: | 1, , 0, 1, 1, 0, 0, 1, 1, 0, 'polish', |
dwa przecinki sa, a zadnej wartosci nie ma...
wiec jak dobrze policzylem to
|
_________________ Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie! |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 06-03-2009, 22:30
|
|
|
tosiek, masz autoincrement ustawione dla user_id ? |
|
|
|
 |
tosiek

|
Wysłany: 07-03-2009, 07:36
|
|
|
joli napisał/a: | tosiek, masz autoincrement ustawione dla user_id ? |
Ta kolumna nie korzysta z auto_increment, spróbowałem na wszelki wypadek ale nie działa.
Hmmm baaardzo dziwne, wejście do PA >> Ogólne >> Konfiguracja i wysłanie każdego formularza tzn. Główne, Dodatkowe, Strony Głównej, Widoku Tematów, Profilu, Pisania tematów i wysłanie ich tak aby żadne pole nie było puste (ja nie miałem żadnego pustego)
Naprawiło ten problem jak i zapewne sporo innych. W faq ani nigdzie nie ma o tym nic
A i mam kolejne pytanko jest coś do naprawiania bbcode ?
[ Dodano: 07-03-2009, 07:41 ]
Bucu, to jest generowane przez skrypt php, wszystko jest ok. Cos było z bazą. |
_________________ Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy... |
|
|
|
 |
seba92
|
Wysłany: 06-07-2013, 10:41
|
|
|
Aby nie otwierać nowego tematu piszę tutaj.
Mam problem z rejestracją na forum bmw5er.pl .Wyskakuje mi takie coś i nie wiem co mam z tym zrobić.
Cytat: | Could not insert data into users table
DEBUG MODE
SQL Error : 1062 Powtórzone wyst?pienie '8388607' dla klucza 'PRIMARY'
INSERT INTO phpbb_users (user_id, username, user_regdate, user_password, user_email, user_icq, user_website, user_occ, user_interests, user_from, user_field_1,user_field_2,user_field_4,user_field_5,user_field_6, user_sig, user_sig_bbcode_uid, user_sig_image, user_avatar, user_avatar_type, user_viewemail, user_viewaim, user_aim, user_yim, user_msnm, user_attachsig, user_allowsmile, user_allowhtml, user_allowbbcode, user_allow_viewonline, user_notify, user_notify_gg, user_notify_pm, user_popup_pm, user_timezone, user_lang, user_custom_color, user_custom_rank, user_style, user_gender, allowpm, user_level, user_allow_pm, user_birthday, user_next_birthday_greeting, user_ip, user_ip_login_check, user_active, user_actkey) VALUES (8388608, 'Seba92', 1373103254, '352b6cc1d56545b8cbd655458b394412', 'seba1992k@interia.pl', '', '', '', '', 'Wrocław', 'Szukam', 'Sebastian', '', '', '', '', '', '', '', 0, 1, 1, '', '', '', 1, 1, 1, 1, 1, 0, 0, 1, 1, 1, 'polish', '', '', 9, '1', 1, 0, 1, '999999', '0', 'bc7a0bd0', 1, 1, '')
Line : 895
File : usercp_register.php |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!