Przesunięty przez: joli 29-12-2007, 21:25 |
PW - Jak zrobi? migaj?c? ikonk? |
Autor |
Wiadomość |
May'u
|
Wysłany: 15-11-2008, 00:58
|
|
|
Wszystko super ale czemu to przechodzi na wszystkie style ? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
JrQ-
|
Wysłany: 15-11-2008, 12:14
|
|
|
Zwykle uzywa sie jednego stylu, wiec to nie powinien byc problem.
A na wszystkie style przechodzi dlatego, ze edytujesz pliki php, ktore sa wspolne dla kazdego stylu(engine forum) |
|
|
|
|
Ley
|
Wysłany: 21-11-2008, 00:34
|
|
|
Skoro to się przekłada na wszystkie style, to czy istnieje taka modyfikacja komendy np w page_header aby potrafiło wybrac obrazek z wlasciwego stylu?
Proszę o pomoc w modyfikacji tego kodu aby wybierał gif z odpowiedniego języka ale i w odpowiednim stylu (tzn jesli aktualnie uzywam CZARNY to niech sie podstawi ikona w danym języku z czarnym tłem, a jak korzystam ze stylu BIAŁY to niech się podstawi ikona w danym jezyku z bialym tlem.
Do tej pory używałem kilku wariacji stylu subblack ale zawsze z tłem czarnym - teraz chcę na zimę dać moim forumowiczom styl "na biało" i albo bede zmuszony czasowo podmienic pliki w katalogu CZARNY albo moze jest opcja by forum rozpoznawalo styl i z odpowiedniego bralo ikony do privmsg?
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam |
|
|
|
|
hacker06
|
|
|
|
|
Matteo
|
Wysłany: 04-03-2009, 15:57
|
|
|
Pisz na gg: 6989579. Pomogę. |
|
|
|
kasia1988
|
Wysłany: 23-03-2009, 00:05
|
|
|
Zrobiłam tak jak jest napisane wyżej.
Ale pojawił się nowy problem.
Teraz jak ktoś dostaje PW to znika mu tło.
Co jest nie tak, i jak to naprawic? |
|
|
|
|
wojtek2310
|
Wysłany: 29-04-2009, 14:28
|
|
|
Hah na stylu Charcoal2 nie działa Jak można to zrobić żeby działało
Proszę o pomoc |
|
|
|
|
marek200
|
Wysłany: 23-06-2009, 12:27
|
|
|
ja proponuję wstawić i też powinno migać |
|
|
|
|
patryk-88
|
Wysłany: 23-06-2009, 21:04
|
|
|
marek200
Zmartwię cię, ale ten sposób nie zadziała. Trzeba zrobić po prostu 2 obrazki, 1 jak będzie bez wiadomości a 2 jak wiadomość nadejdzie z tym, że migający. |
|
|
|
|
marek200
|
Wysłany: 24-06-2009, 01:01
|
|
|
animacje chyba umiesz zrobić ??
Program
UnFREEz
dodajesz w obrazki 1 graficzny drugi pusty ustawiasz czas migania i kompilujesz do .gif |
|
|
|
|
Soltys1
|
Wysłany: 16-10-2009, 17:41
|
|
|
Pomóżcie mi bo już siedzę nad tym długo. A więc jak dostane wiadomość to nie zmienia mi się obrazek pokazujący że mam nową wiadomość próbowałem ze wzorem i próbowałem na różne sposoby pozamieniać w wyniku albo pokazuje ciągle że jest nowa wiadomość albo po zmianie kolejności że jej niema . Używam stylu subBlack.
dołączam moje dwa pliki które zmieniałem:
page_header.rar ikony nowej i brak wiadomosci |
Pobierz Plik ściągnięto 790 raz(y) 11,1 KB |
|
|
|
|
|
hipon
|
Wysłany: 26-01-2010, 17:57
|
|
|
Kregos napisał/a: | Stąd moje pytanie: czy istnieje możliwość w taki sposób przerobić / stworzyć moda który ów napis/link "wiadomość PW" zmusi do np: migania |
Zrobiłem to tak
W lang_main.php znajdź linię
Kod: | $lang['New_pms'] = 'Masz %d <span class=\'pm\'>*<b>nowe</b>*</span> wiadomości';
$lang['New_pm'] = 'Masz %d <span class=\'pm\'>*<b>nową</b>*</span> wiadomość'; |
Zamień na
Kod: | $lang['New_pms'] = '<blink>Masz %d <span class=\'pm\'>*<b>nowe</b>*</span> wiadomości</blink>';
$lang['New_pm'] = '<blink>Masz %d <span class=\'pm\'>*<b>nową</b>*</span> wiadomość</blink>'; |
U mnie śmiga |
|
|
|
|
kabar
|
Wysłany: 07-02-2010, 13:09
|
|
|
Zrobiłem modyfikację wg opisu z pierwszej strony. Wszystko działa, ale niestety pojawiła się na wszystkich stylach (3). Czy jest możliwość zrobienia tego osobno dla każdego stylu? |
|
|
|
|
Giacomo
|
Wysłany: 06-03-2010, 09:18
|
|
|
Modyfikacja u mnie działa ale tylko w IE
Jak przeglądam w Firefoxie (v3.6) to ikona na sek. zmienia kolor (czyli masz nieprzeczytaną wiadomość) a po tej sek. powraca do normalnego (czyli nie masz nieprzeczytanych wiadomości) mimo, że nic nie robię o co w tym chodzi ? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Xaero_PL
|
Wysłany: 20-03-2010, 19:45
|
|
|
kabar napisał/a: | Zrobiłem modyfikację wg opisu z pierwszej strony. Wszystko działa, ale niestety pojawiła się na wszystkich stylach (3). Czy jest możliwość zrobienia tego osobno dla każdego stylu? |
Dołączam się do pytania ... czy jest jakaś możliwość żeby nie przenosiło się to na wszystkie style? |
|
|
|
|
|