Zamknięty przez: Przemo 22-08-2009, 08:32 |
Rozwazania na temat phpBB3 (tez by Przemo) |
Autor |
Wiadomość |
Bucu

|
Wysłany: 16-02-2009, 20:57
|
|
|
axas napisał/a: | a ja mam taką propozycję, pewnie to będzie wiecej pracy ale ciekawe (nie wiem czy to ktoś już mówił )
Aby zrobić 3 wersje phpbb3 by przemo
czyli:
Lite
Standard
oraz
Plus
Czyli w lite by był praktycznie mało co modyfikacji, potem w standard to co teraz jest w przemo lub coś jeszcze a w plus te mody co są popularne |
juz lepiej po prostu w pa opcje tak jak bylo z wyborem dodatkow w phpbb2przemo, tyle ze takze 3 predefiniowane sety i juz po problemie. |
_________________ Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie! |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
bunitas
|
Wysłany: 17-02-2009, 14:32
|
|
|
Jeśli mogę, to chciałabym zaproponować, aby w nowej wersji poprawić błędy w tłumaczeniach...
bo Dopełniacz lm brzmi FORÓW, a nie FOR. To jest błąd...
i STYLÓW, a nie STYLI... |
|
|
|
 |
wojok040

|
Wysłany: 19-02-2009, 20:52
|
|
|
Przemo tu wogóle nie zagląda... A mógłby to dowiedziałby sie moze co mógłby jeszcze zmienić Ale jak wiadomo jest człowiekiem i ma swoje życie |
_________________ wojok040 |
|
|
|
 |
Bedziu

|
|
|
|
 |
tymek

|
Wysłany: 21-02-2009, 13:35
|
|
|
imo, na forum, w ogole nie jest potrzebny download, czy galeria ^^" |
_________________ Szukam programisty PHP, który wykona parę zleceń - modyfikacje na forum. Proszę o kontakt na PW. |
|
|
|
 |
Gilu

|
Wysłany: 21-02-2009, 13:37
|
|
|
Bzdura, dla Ciebie nie jest, dla mnie jest to zdanie subiektywne znam duże fora które korzystają. |
|
|
|
 |
witkos

|
Wysłany: 21-02-2009, 13:46
|
|
|
tymek napisał/a: | imo, na forum, w ogole nie jest potrzebny download, czy galeria ^^" |
też uważam, jest nie potrzebne. Zawsze można wrzucić na jakiś hosting, lub na swój serwer FTP, ale z 2 strony to serwis może wyczyścić i będzie potrzebny reupload albo serwer może upaść i też będzie potrzebny reupload, co znaczy że jest to czasami dobre rozwiązanie bo im jakiś serwis działa to zawsze będzie możliwość pobrania plików
ale ja zawsze wyłączam download i galerię i uważam ją za niepotrzebną
Gilu napisał/a: | Bzdura, dla Ciebie nie jest, dla mnie jest to zdanie subiektywne |
to już rak obiektywniej napisane |
|
|
|
 |
Piotrbaz

|
Wysłany: 21-02-2009, 15:47
|
|
|
wlasnie dlatego nie powinno to być w podstawowej wersji. jak ktoś będzie korzystał to sobie sciągnie i wgra moda, co za problem ?
dla mnie przemo powinien mieć tylko podstawowe mody z ktorych korzysta 99% użytkowników, a które nie robią z niego kombajnu, zeby raz na zawsze skonczyc z mitem przemo = smierc dla serwera |
|
|
|
 |
Tavaro
|
Wysłany: 21-02-2009, 15:51
|
|
|
Piotrbaz napisał/a: | tylko podstawowe mody |
To ja się spytam: co to są "podstawowe mody"? Bo dla jednych to bbcode manager i beer mod, a dla innych - galeria i download... |
|
|
|
 |
Piotrbaz

|
Wysłany: 21-02-2009, 16:08
|
|
|
hm. shout box, nieczytane posty, jakieś staty. nie pamietam juz dokładnie czym przemo różni się od phpbb na pewno każdy by się ucieszył jakby w poziomu PA mógł sobie włączyć przepisywanie linków na "przyjazne" googlowi ale to tylko marzenia |
|
|
|
 |
Kcurek
|
Wysłany: 23-02-2009, 13:42
|
|
|
Piotrbaz napisał/a: | na pewno każdy by się ucieszył jakby w poziomu PA mógł sobie włączyć przepisywanie linków na "przyjazne" googlowi |
Popieram, według mnie w ogóle nie ma sensu istnienie takiego Spider Friendly, autorzy skryptu na wejście powinni takie linki zrobić To nawet nie powinno byc 'włączalne' w PA, tylko wmontowane w skrypt jako jedna z podstaw
Piotrbaz napisał/a: | wlasnie dlatego nie powinno to być w podstawowej wersji. jak ktoś będzie korzystał to sobie sciągnie i wgra moda, co za problem ? |
Otóż to, galeria i download to rzeczy zbędne. Jako mody, OK, ale w podstawie nie. Podobnie BeerMod, bo nie każdy z tego korzysta |
|
|
|
 |
tosiek

|
Wysłany: 23-02-2009, 14:01
|
|
|
Piotrbaz, phpbb 3 SEO Premod Ma od razu wbudowane przepisywanie + RSS i mapy witryny |
|
|
|
 |
treker
|
Wysłany: 28-02-2009, 19:42
|
|
|
Rozumiem, że pracujecie nad nową wersja skryptu, ale czy nie moglibyście od czasu do czasu zdradzić jaki jest postęp? Mija prawie rok i zero informacji.
Tak, wiem zaraz dostane odpowiedź "Pracujemy, jak będzie to powiemy"
Ale liczę, że wreszcie doczekam się jakiegoś konkretu.
Pozdrawiam
i miłej pracy nad 3 |
|
|
|
 |
Bobek_
|
Wysłany: 01-03-2009, 15:40
|
|
|
Cytat: | Rozumiem, że pracujecie nad nową wersja skryptu, ale czy nie moglibyście od czasu do czasu zdradzić jaki jest postęp? Mija prawie rok i zero informacji.
Tak, wiem zaraz dostane odpowiedź "Pracujemy, jak będzie to powiemy"
Ale liczę, że wreszcie doczekam się jakiegoś konkretu.
Pozdrawiam
i miłej pracy nad 3 |
myśle ,że każdy chciałby coś wiedzieć ale chyba się narazie niczego nie dowiemy a szkoda.
jak pisali przedmówcy o swoich propozycjach co do phpbb3 to i ja coś dorzuce....Myślę że bardzo ciekawą jak i przyciagającą userów opcją były by rozszerzone dane profilowe dodane np . wyswietlanie profilu ,znajomi czy ostatni odwiedzający twój profil , niektórym może wydać się to glupie ale osobiście uważąm że takie rzeczy przyciągają .. ble ble ble pewnie ktoś juz o tych propozycjach pisał aha i tak jak pisali przedmówcy dla mnie download i galeria to akurat najmniej przydatne rzeczy na forum a dla niektórych podstawowe , trudno każdemu dopasować. |
_________________ Zapraszam na moją witrynę internetową Generator CV |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
wojok040

|
Wysłany: 04-03-2009, 13:03
|
|
|
Mi galeria i download, akurat na niektórych forach sie przydają... A i tak jak poprzednik dodałbym więcej funkcji społecznościowych. |
_________________ wojok040 |
|
|
|
 |
|