|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 01-05-2009, 14:19 |
Udostępnianie/ściąganie plików |
Autor |
Wiadomość |
siwiuski
|
Wysłany: 13-02-2009, 11:11 Udostępnianie/ściąganie plików
|
|
|
Mam problem z udostępnianiem a raczej ze ściąganiem plików z forum. A więc tak:
Stworzyłem sobie folder "files", wrzuciłem tam pliki, które udostępniłem przez linki w postach znajdujących się w działach dostępnych dla odpowiedniej grupy osób.
Problem jest w tym, że jak ustawię prawa dostępu do folderu "files" na 777 - wszystko działa OK - pliki ściągają się w całości, tylko jest mały problem. Wszyscy wpisujący bezpośrednio adres do folderu files mają dostęp do plików bez jakiego kolwiek logowania się na forum
Gdy zmienię prawa dostępu folderu "Files" na 773, po wpisaniu adresu wraz z folderem "files" jest brak dostępu do plików, ale podczas ściągania pliku z forum jest połączenie zrywane tzn. plik zajmujący ok 10 MB ścąga się ok 2 - 5 MB i rozłącza się połączenie.
Zauważyłem, że próbując wpisać adres wraz z folderem "admin" pojawia sie komunikat z forum "Nie posiadasz uprawnień administratora."Przyszedł mi do głowy pomysł, że można by po prostu przenieść folder "files" do folderu "admin" i byłoby ok.
Ale wolałbym dowiedzieć się innych wypowiedzi, może ktoś coś doradzi, dlaczego po zmianie praw dostępu można ściągać plik tylko jest w pewnym momencie zrywane połączenie ? Czy to wina w zabezpieczeniach na serwerze, czy coś PHPbb nie tak skonfigurowane ??
A może można zabezpieczyć tak folder "files" jak jest to z folderem "admin" bez konieczności przenoszenia folderu tak jak to wyżej pisałem ?? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
nicon
|
Wysłany: 13-02-2009, 11:17
|
|
|
siwiuski, zaraz, zaraz... Sam stworzyłeś folder "files"? Toż on jest od "nowości"?
Nie rozumiem w jakim celu tak namieszałeś, tak czy siak, stwórz plik index.html bez treści i wrzuć go do folderu files, to powinno załatwić problem, jeśli problemem jest widoczne pliki po wejściu na adres/files |
_________________ Pozdrawiam, Piotr `nicon` Kowalczyk.
Pomoc poza forum tylko odpłatna.
DBA - jak sama nazwa wskazuje - jest to osoba, która dba o bazy danych. |
|
|
|
|
siwiuski
|
Wysłany: 13-02-2009, 11:23
|
|
|
Tak, sam stworzyłem folder "files", aaaaaaa jasna i prosta sprawa zaraz wrzucę index i sprawa będzie załatwiona hehe ale mi coś zblokowało myślenie
Dzięki Wielkie nicon. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!