|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 01-05-2009, 14:19 |
Czas otrzymania maila przy rejestracji - od czego zależy ? |
Autor |
Wiadomość |
falowniki
|
Wysłany: 10-02-2009, 17:28 Czas otrzymania maila przy rejestracji - od czego zależy ?
|
|
|
Zastanawia mnie jedna kwestia.
Od czego zależy czas w którym user otrzyma maila aby aktywować konto na forum?
Zauważyłem opóżnienie od 10 do 30 minut ?
Czym to jest spowodowane i jak można przyśpieszyć ? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Bucu
|
Wysłany: 10-02-2009, 17:30
|
|
|
Przede wszystkim od firmy w ktorej user ma konto mail.
wp, o2, tlen, onet i inne syfy maja opoznienie, gubia maile aktywacyjne z for etc.
wiec polecam gmail, najmniejszych problemow nie mialem z nim. |
_________________ Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie! |
|
|
|
|
falowniki
|
Wysłany: 10-02-2009, 17:32
|
|
|
Bucu napisał/a: | Przede wszystkim od firmy w ktorej masz mail.
wp, o2, tlen, onet i inne syfy maja opoznienie, gubia maile aktywacyjne z for etc.
wiec polecam gmail, najmniejszych problemow nie mialem z nim. |
Konto mam hosting w dobrej firmie jest na 45 miejscu www.top100.pl |
|
|
|
|
Bucu
|
Wysłany: 10-02-2009, 17:33
|
|
|
mowilem o osobach ktore sie rejestruja, i ich kontach mailowych. |
_________________ Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie! |
|
|
|
|
arcy
|
Wysłany: 10-02-2009, 18:33
|
|
|
falowniki.info napisał/a: | Konto mam hosting w dobrej firmie jest na 45 miejscu www.top100.pl | A co to ma za znaczenie? To jest tylko lista ilości rejestrowanych domen.
Kilkakrotnie zdarzyło mi się oczekiwać na maila potwierdzającego rejestracje gdzieś nawet kilka godzin. Najgorzej jest na WP, tam niemal wszystkie e-maile docierają z opóźnieniem większym niż gdzieś indziej.
Droga e-maila od nadawcy do odbiorcy jest długa i po drodze mogą się wydarzyć rożne awarie, niedostępność serwerów etc.
falowniki.info napisał/a: | i jak można przyśpieszyć ? | Nie można. Jeśli Twój serwer wysyła wiadomość poprawnie to na dalszą jej drogę nie masz żadnego wpływu. |
_________________ | Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser | |
|
|
|
|
falowniki
|
Wysłany: 10-02-2009, 21:32
|
|
|
Faktycznie macie rację .
Widać że od maila logującego się zależy czas przesłania.
maile z google.com faktycznie idą szybko |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!