phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
01-05-2009, 14:19
[Włamanie]Problem
Autor Wiadomość
mcrae

Wysłany: 08-02-2009, 15:33   [Włamanie]Problem

Ostatnio dostałem dziwna wiadomosć na gg:

Cytat:
Witaj, jeśli jesteś H@ forum bomb-site.pl to ta wiadomość jest właśnie dla Ciebie:
Na forum jest dziura, można podejżeć wszystkie hasła w md5 i potem przez cracker uzyskać normalne hasło. Można też usunąć wszystkie posty lub użytkowników.

Informuję tylko o luce,
Powodzenia w zabezpieczaniu forum

Lecz ją zignorowałem pomyślałem ze bawi się jakiś dzieciak.., Dzisaj wchodze na forum patrze forum wyłączone z napisem "Administratora prosze o kontakt z nr gg:........ nr ten sam od którego dostałem wiadomość napisał pisze o co chodzi gosciu napisał mi że zabezpieczenie chce tylko 100zł i jego to je... czy mi pomoże czy nie bo ma duzo innych offert. Mam pytanie co mam teraz zrobić ?

Gadatliwa Kasia 

Tavaro

Wysłany: 08-02-2009, 16:02   

mcrae napisał/a:
Mam pytanie co mam teraz zrobić ?

Poszukać keyloggera na dysku? :>

Przemo nie ma dziur, SF (via check_files) też, afaik, nie. Może instalowałeś jakąś niesprawdzoną modyfikację albo dawałeś forum do zmodyfikowania niesprawdzonej osobie, która wkleiła backdoora do plików. Wgraj czyste pliki Przema i zainstaluj SF na nowo. No i przeskanuj dysk jakimś antyspywarem.

Co nie zmienia faktu, że powinieneś pisać w dziale "bezpieczeństwo".

mcrae

Wysłany: 08-02-2009, 16:18   

Wszystkie pliki modyfikowałem sam do plików maja dostęp 2 osoby, poza tym nie jestem pewien czy ta osoba ma dostęp do plików i bazy danych, możliwe ze po prostu "odgadła" hasło do konta jednego z administratorów i tylko wyłączyła forum lecz nie mam pewności.. Dysk zaraz przeskanuje.

PS. Prosze jakiegoś moda o przeniesienie tego tematu do działu bezpieczeństwo ,przepraszam za problem

Odpowiedz do tematu