phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
27-08-2007, 21:58
[Problem] zoneSilver i ikonki menu
Autor Wiadomość
avinek

Wysłany: 10-06-2004, 02:31   [Problem] zoneSilver i ikonki menu

Witam!
Mam taki problem ... a mianowicie przy wlaczeniu stylu zoneSilver i po wylogowaniu znaczy sie gdy jestem gosciem - ikonki icon_mini_faq.gif, icon_mini_search.gif, icon_mini_members.gif i.t.d ... te pod logo :> nie wyswietlaja sie ... patrze w kod a tam : templates/zoneSilver/images/lang_/icon_mini_members.gif tak jakby {LANG} wogole nie wstawialo... problem rozwiazalem samodzielnie przez cp lang_polish/* lang_/ no ale zbyt piekne to rozwiazanie nie jest ... instalowalem forum juz 3 razy i wciaz to samo ... nie wiem co jest grane ...

Kiedys mialem taki dziwny przypadek ze w konfiguracji glownej po ustawieniu zoneSilver na domyslna czesc opcji znaczy sie ich opisow mi znikala no ale zwalilem na blad serwera, zjawiska atmosferyczne, awarie bazy i dzialalnosc terrorystow, przeinstalowalem baze i bylo ok. wiec to mnie juz nie martwi :)

Z gory dzieki za pomoc!

Gadatliwa Kasia 

Przemo

Wysłany: 10-06-2004, 15:47   

Prawdopodobnie masz puste pole w SQL default_lang sprawdz to w konfiguracji i na wszelki wypadek, zapisz zmiany nawet jak nic nie bedziesz zmienial. Ale sprawdz to dokladnie w phpmyadminie.

avinek

Wysłany: 11-06-2004, 15:09   Nic nie dało

Niestety ... INSERT INTO lubin_config VALUES ('default_lang', 'polish');
wszystko w jaknajlepszym porzadeczku a mimo to nie dziala ... może blad jest gdzie indziej ? nie wiem ...
Moze chodzi o to , ze mam inny prefiks tabel ?

Przemo

Wysłany: 11-06-2004, 15:16   

Wykonaj zapytanie:
Kod:
UPDATE INTO lubin_users SET user_lang = 'polish' WHERE user_lang = ''
Jak nie pomoże to sprawdz jaki user_lang ma user Anonymous.

avinek

Wysłany: 11-06-2004, 15:23   Pomogło ! :)

Jednak user_lang dla Anonymousa byl pusty :) I tera wsio ok ... wielkie thcx :)

Kobi

Wysłany: 21-06-2004, 23:14   

Co mam zrobić jeśli w SQL'u nie mam tabeli user_lang i default_lang. PRzeczytałem to uwaznie, ale szukałem w phpmyadmin i nie mam. Czyżby się nie zainstalowaća ??

avinek

Wysłany: 21-06-2004, 23:58   

Moze sprobuj zrobic update phpBB by Przemo ... skrypt do update'u pierw sprawdza czy masz wszystkie tabele a jesli nie to je tworzy i na tym polega cale update :>

Pozdrofka
avinek :)

Kobi

Wysłany: 22-06-2004, 01:11   

Ale ja już zrobićem update :) . Mam forum przemo ale spróbuje zaj?ec do kodu czy tworzy te tabele :) !!

[ Dodano: 22-06-2004, 01:26 ]
Już mam hehe! My?lałem, że to jest osobna tabela, ale to pole z user_lang jest w tabeli users. Ide go wypełnić, bo też mam puste :) .

Gadatliwa Kasia 

master_of_puppets
Gość
Wysłany: 22-11-2004, 17:19   

mam ten sam problem

Wykonanie zapytania do sqll nie działa - zmieniałem prefiks

jakieś sugestie??

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi